به گزارش برنا از روزنامه دیلی میل، شرکت داروسازی «مرک» خبرهای خوبی را برای بیماران مبتلا به کووید -۱۹ منتشر کرده است؛ بر اساس نتایج مطالعه بالینی این شرکت، داروی ضد ویروسی «مولنوپیراویر» ( molnupiravir ) خطر بستری شدن و مرگ بیماران کرونایی را که در معرض خطر قرار دارند تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.
داروی مولنوپیراویر که یک درمان جدید و موثر برای کووید-۱۹ است، در صورت تأیید توسط نهادهای نظارتی - می تواند ابزاری برای پزشکان به منظور درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ باشد و در نهایت می تواند جان این بیماران را نجات دهد.
در حال حاضر درمان هایی برای کووید -۱۹ در بازار موجود است، اما بسیاری از آنها گران هستند، تجویز آنها دشوار است، به طور گسترده ای در دسترس نیستند یا فقط اندکی موثر هستند. در همین حال، درمان هایی که شواهد کمی در پشت خود دارند، مانند داروی ضد انگلی «ایورمکتین» و داروی ضد مالاریا «هیدروکسی کلروکین»، در برخی محافل مورد توجه قرار گرفته اند.
داروی «مولنوپیراویر» (Molnupiravir)، که در ابتدا برای درمان آنفلوانزا تهیه شده بود، می تواند بسیاری از این چالش ها را حل کند. این دارو در مقایسه با سایر درمان های کووید -۱۹ که نیاز به تزریق وریدی گرانقیمت دارند، مانند آنتی بادی های مونوکلونال و پلاسمای دوره نقاهت، به صورت قرص، دو بار در روز و به مدت پنج روز تجویز می شود. داروی ضد ویروسی «رمدسیویر» که در حال حاضر تنها دارویی است که با تأیید کامل سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان کووید -۱۹ نیز باید وارد جریان خون شود.
داروی مولنوپیراویر که برای ایجاد خطا در کد ژنتیکی ویروس طراحی شده است، در صورت دریافت مجوز اولین داروی ضد ویروسی خوراکی برای کووید-۱۹ خواهد بود.
همچنین دارویی مانند مولنوپیراویر می تواند به جبران شکاف های مداومی که در پوشش واکسیناسیون کووید -۱۹ وجود دارد ، چه در آمریکا و چه در خارج از این کشور کمک کند. یافته های مطالعه محققان شرکت داروسازی مرک، ناشی از مرحله سوم یک کارآزمایی بالینی تصادفی روی ۷۷۵ بیمار بزرگسال مبتلا به کووید -۱۹ است. این افراد به بیماری خفیف تا متوسط کووید-۱۹ مبتلا بودند و در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان قرار گرفتند، اما اوایل ماه اوت که این مطالعه آغاز شد در بیمارستان بستری نشده بودند.
در روز بیست و نهم این آزمایش ، ۷.۳ درصد از بیمارانی که مولنوپیراویر دریافت کرده بودند فوت کرده یا در بیمارستان بستری بودند، این در حالی است که ۱۴.۱ درصد از بیمارانی که در گروه دارونما قرار داشتند (یعنی این دارو را دریافت نکرده بودند) فوت کردند.
شرکت مرک اعلام کرد؛ مولنوپیراویر همچنین در برابر انواع ویروس کرونا از جمله گاما، دلتا و موثر است. این آزمایش مورد تایید ناظران دارویی قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
- آیا واقعا احتمال اوج گیری دوباره کرونا در فصل سرمای امسال وجود دارد؟
- اقوام جدید کرونا در 2 کشور کشف شدند!
نظر شما