شناسهٔ خبر: 49887666 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

معاون هواشناسی سیستان و بلوچستان:

چرخند حاره‌ای «شاهین» در نزدیک دریای عمان تشکیل شد

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: کم فشار حاره‌ای صبح امروز جمعه در حوالی مدار ۲۳ درجه عرض شمالی به چرخند حاره‌ای تشکیل و از سوی کمیته توفان کشور‌های حاشیه اقیانوس هند به نام «شاهین» نامگذاری شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،دوست محمد کلیم  معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آخرین خروجی نقشه‌های پیش‌یابی و تحلیل تصاویر ماهواره پیش بینی می‌شود چرخند شاهین ضمن حرکت به سمت دریای عمان، در ۲۴ ساعت آینده به یک چرخند سیکلونیک شدید تبدیل شود.

وی افزود: مدل‌های پیش یابی نشان می‌دهد که تا ۴۸ ساعت آینده و در مناطق فراساحل بیشینه سرعت وزش باد ناشی از این چرخند به ۱۱۰ تا بیش از ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و بارش‌های رگباری آن تا حدود ۳۰۰ میلی متر برآورد می‌شود.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بررسی اطلاعات سینوپتیکی ایستگاه‌های هواشناسی شمال غرب هند نیز نشان می‌دهد که پیش از تبدیل کم فشار حاره‌ای به چرخند حاره‌ای طی ۴۸ ساعت در ایستگاه‌های «راجکوت» ۲۹۸، «وراوال» ۲۲۵ و «باوناگار» ۱۸۷ میلی متر باران ثبت شده است.

وی افزود: هم‌اینک چرخند حاره‌ای «شاهین» در حوالی موقعیت ۲۳ درجه عرض شمالی و ۶۵ درجه عرض شرقی قرار دارد و با سرعت ۲۵ کیلومتر بر ساعت به سمت دریای عمان در حرکت است.

کلیم گفت: هواشناسی هند نیز که محل تولد اولیه توفان در این شبه قاره بوده است، پیش بینی کرده که چرخند حاره‌ای به سمت دریای عمان حرکت می‌کند.

وی بیان کرد: از امروز تا نیمه‌های هفته آینده محدودیت‌های شدید دریانوردی در جنوب کشور اعمال شده و فعالان دریایی از رفتن به دریا منع شده اند.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: امیدواریم با شدت گرفتن وزش باد‌های ۱۲۰ روزه در شمال استان مسیر حرکت چرخند حاره‌ای تغییر کند و از سواحل استان منحرف شود وگرنه شاهد بارش‌های شدید تا عمق زیادی از ساحل، وزش باد‌های شدید، رگبار و رعدوبرق، بالاآمدن سطح آب دریا و افزایش ارتفاع موج و تلاطم دریا خواهیم بود.

وی تصریح کرد: باد‌های ۱۲۰ روزه از امروز در شمال استان شدت می‌گیرد و فردا به اوج خود می‌رسد به طوریکه پیش‌بینی می‌شود بیشینه سرعت باد در زابل به محدوده سرعت احتمالی توفان حاره‌ای جنوب یعنی بیش از ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

کلیم عنوان کرد: در ۳۰ سال اخیر تنها یک چرخند حاره‌ای به نام «گونو» به سواحل جنوب ایران برخورد کرده است.

وی ادامه داد: این چرخند در سال ۲۰۰۷ در عرض ۱۵ درجه شمالی تشکیل شد و با پیشروی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مسیر دریایی در بالاتر از عرض ۲۵ درجه به سواحل استان هرمزگان برخورد کرد و از بین رفت.

معاون‌توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان درباره نامگذاری توفان‌های حاره‌ای شمال اقیانوس هند نیز گفت: حدود ۲ سال قبل با پیگیری جدی سازمان هواشناسی، ایران برای نخستین بار به عضویت کمیته توفان کشور‌های حاشیه اقیانوس هند که وظیفه پایش، پیش بینی و نامگذاری توفان‌های حاره‌ای این منطقه را دارد، درآمد.

انتهای پیام/گ

نظر شما