خبرگزاری تسنیم-- مراکز اخذ رأی در انگلیس در شرایطی درهای اخذ خود را به روی مردم باز کردهاند که بر اساس نظرسنجیهای اخیر دو حزب عمده محافظهکار و کارگر رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
قرار است رأیدهندگان از ساعت 7 صبح به وقت لندن (10:30 به وقت تهران) تا ساعت 10 شب (1:30 به وقت تهران) به 40 هزار مرکز رأی گیری در سراسر بریتانیا مراجعه کنند. نزدیک به 50 میلیون نفر برای رأی دادن ثبت نام کردهاند.
به نوشته بی بی سی، علاوه بر انتخابات سراسری برای انتخاب نمایندگان مجلس عوام، امروز همچنین سرنوشت 9 هزار کرسی شوراهای محلی در 279 حوزه انتخابیه در اکثر شهرهای انگلستان، به جز لندن، مشخص میشود. شهرداران چند شهر نیز انتخاب میشوند.
احزاب محافظهکار، کارگر، لیبرال دموکرات، استقلال انگلیس و ملیگرای اسکاتلند امروز بر سر کسب کرسیهای بیشتر در مجلس عوام با یکدیگر رقابت میکنند.
نظام انتخاباتی بریتانیا مبتنی بر اکثریت نسبی است. در هر حوزه انتخاباتی، نامزدی که بیش از رقبایش رأی آورده باشد نماینده پارلمان میشود. این نامزد لازم نیست اکثریت مطلق آرای مردم را کسب کند. رهبر حزبی که اکثریت مطلق (نصف به علاوه یک) کرسیهای پارلمان (326 کرسی) را برده باشد، نخستوزیر میشود. مجلس عوام 650 کرسی دارد.
اما اگر هیچ کدام از احزاب نصف به علاوه یک کرسیهای پارلمان را برنده نشوند، یک حالت این است که حزبی که بیش از همه کرسی دارد، با احزاب دیگر دولت ائتلافی تشکیل بدهد، به نحوی که مجموع نمایندگانشان بیش از نصف کرسیهای پارلمان بشود.
در حالتی دیگر که تشکیل یک دولت اقلیت با حمایت کلی یا مورد به مورد احزاب دیگر است، حزبی که بیشترین کرسیها را دارد میتواند با حزبی دیگر به طور غیررسمی توافق کند که اگر حزب مخالف بخواهد به آن "رأی عدم اعتماد" بدهد، این حزب علیه آن رأی ندهد، تا به این ترتیب دولت بتواند پایدار بماند.
انتهای پیام/پ1
نظر شما