سلامت نیوز:حدود دو سال است که ویروس کرونا مهمان ناخوانده زندگیهایمان است؛ بیماریای که جان بسیاری از انسانها را گرفت و سبک زندگی بسیاری را تغییر داد؛ البته این ویروس منحوس ضربهای شدید هم به اقتصاد وارد کرد که براساس ارزیابیها، جبرانش حدود 10سال زمان میخواهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،از همان روزهای نخست شیوع کرونا شیوهنامهای ازسوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شد که یکی از بندهای آن دورکاری کارکنان مشاغل و اصناف مختلف بود. بسیاری از کارفرمایان نسبتبه این نحوی انجام کار واکنش منفی نشان دادند. حتی بسیاری از اصناف با بیتوجهی کارکنانشان را هر روز به محل کار کشاندند.
بههرحال اکنون روند واکسیناسیون عمومی شتاب گرفته و میزان مرگومیر ناشی از کرونا کاهش پیدا کرده است. مدارس بهتدریج در حال بازگشایی هستند و شرایط زندگی بهسمت عادی شدن پیش میرود. اما کادر درمان هنوز نگران شیوع موج جدید ویروس کروناست. چون هنوز بسیاری از ابعاد این ویروس تاجدار ناشناخته است و با تغییر و جهش میتواند موج جدیدی از مبتلایان و مرگومیرها را سبب شود.
از طرفی دیگر، متخصصان واکسیناسیون عمومی را مصونیت جمعی نمیدانند و معتقدند این احتمال وجود دارد که افراد با وجود تزریق واکسن دوباره به نوع شدید کرونا مبتلا شوند. به این ترتیب باید همچنان مواردی را در محیط بیرون رعایت کنیم تا شاهد اوجگیری دوباره کرونا نباشیم.حضور کارکنان در محیطهای کاری سبب نگرانی برخی افراد شده و در چنین شرایطی اگر بخواهیم با حفظ سلامت خود و دیگران در چنین محیطی حاضر شویم، همه کارفرمایان و کارکنان، باید سهم خود را برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند و آمادگی لازم را در این زمینه داشته باشند و تمهیدات لازم نیز درنظر گرفته شود.
دکتر «محمود رضایی»، پزشک عمومی با بیان اینکه شرایط عادی این روزها بسیار حساس است و باید موارد بهداشتی را بهدرستی رعایت کنیم، گفت: «باید به نحوی زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم. امیدواریم موج بعدی در کار نباشد. باید مراقب بود تا کاملا این ویروس ریشهکن شود و علم بتواند به مطالعات دقیقی درباره این ویروس برسد. اگرچه تزریق واکسن میتواند از ابتلا به نوع شدید بیماری پیشگیری کند، واکسیناسیون به این مفهوم نیست که افراد بهطور کامل در برابر بیماری مصون شدهاند یا امکان انتقال بیماری به افراد دیگر وجود ندارد. به این ترتیب باید بهشدت مراقب بود.»
علائم را جدی بگیرید
این پزشک درباره علائم ویروس کرونا گفت: «اگر کسی به کرونا مبتلا شود و علائم بیماری را اعم از تب، لرز، تنگینفس، دردهای استخوانی و ... داشته باشد اما بستری نشود، از زمان تشخیص بیماری تا سه هفته بعد از تشخیص بیماری میتواند به سر کار بازگردد ولی به شرطی که تا دوهفته دیگر نیز در محل کار خود فاصله دومتری با پرسنل دیگر را رعایت کند و از ماسک و دستکش استفاده کند و به کارفرما یا ادارهاش اعلام کند که در محل کار او شرایط لازم برای ایجاد فاصله فراهم شود.
اگر کسی به کرونا مبتلا شده و در بیمارستان بستری شده باشد، از زمان تشخیص بیماری باید چهار هفته استراحت کند و بعد از چهار هفته میتواند در محل کار خود حاضر شود و تدابیر بهداشتی را رعایت کند.»این پزشک در پاسخ به این سوال که آیا برای بازگشت به کار باید از فرد تست گرفته شود، گفت: «برای برگشت به کار مهمترین معیار تصمیمگیری، زمان ابتلای فرد است؛ اگر کسی هیچ علامتی نداشته باشد و فقط تست او مثبت شده باشد، دو هفته بعد از تشخیص میتواند به سر کار برود اما این امر تمهیداتی دارد و اگر فرد بعد از دو هفته از تشخیص بیماری به کار بازگشت باید حداقل تا دو هفته دیگر نیز فاصله دومتری خود را با سایر همکارانش حفظ و از ماسک و دستکش استفاده کند؛ زیرا دوره عفونتزایی برای فردی که علامت نداشته اما آزمایش کرونای او مثبت شده، دو هفته است.
ایمنی در محل کار
«لیدا جعفری»، کارشناس بهداشت محیط هم درباره موارد بهداشتی که باید در محیط کار رعایت کنیم، میگوید: «کارفرمایان باید وسایل بهداشتی را در محل کار تهیه کنند.الکل، دستمال کاغذی و حتی ماسک باید در دسترس باشد. محل کار مکانی است که افراد ساعتهای زیادی را در آن میگذرانند و احتمالا با افراد زیادی نیز سروکار دارند، با توجه به اینکه تماس با سطوح آلوده یا تماس مستقیم با افراد بیمار یا مشکوک به کرونا از راههای اصلی انتقال این ویروس است، برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به این ویروس باید توصیههای بهداشتی رعایت شده یا سعی شود در محلهای کار به اجرا گذاشته شود.»
این کارشناس محیط کار میافزاید: «سطوح (مثل میزها) و اشیا (مثل تلفن و کیبوردها) باید بهطور منظم با ضدعفونیکنندهها پاک شوند، چون دستزدن به سطوح آلوده ازسوی کارکنان و مشتریان، یکی از راههای اصلی پخش ویروس کروناست و باید تمهیداتی برای تمیز و ضدعفونی کردن این سطوح بهطور مرتب در نظر گرفته شود.
شرایط شستوشوی منظم و کامل دستها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونیکنندهها در محیطهای کاری فراهم شود و افراد باید پیوسته این کار را انجام دهند، نصب پوستر در محل کار در ارتباط با شستوشوی صحیح دستها و رعایت بهداشت تنفسی، اطمینان از پر بودن ظروف مایع دستشویی یا سایر مواد ضدعفونیکننده از دیگر مواردی است که نباید فراموش شود.»
جعفری با بیان اینکه رعایت بهداشت تنفسی در محیط کار بسیار مهم است، توضیح میدهد: «کارکنان باید از ماسکهای تنفسی در محل کار خود استفاده کرده و از کارفرمایان و کارکنان خواسته شود تا از وجود ماسکهای تنفسی و دستمال کاغذی در محل کار و نیز وجود سطل زباله دربدار پدالی بهمنظور دفع بهداشتی این موارد اطمینان حاصل کنند.»دکتر محمود رضایی: اگر فرد بعد از دو هفته از تشخیص بیماری به کار بازگشت باید حداقل تا دو هفته دیگر نیز فاصله دومتری خود را با سایر همکارانش حفظکند
نظر شما