به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، مصطفی شریفیان، فوق تخصص کلیه کودکان با حضور در شبکه سلامت اظهار کرد: نارسایی مزمن کلیه یک بیماری مزمن است که در آن کلیهها آسیب غیرقابل برگشت میبیند لذا این بیماری در همه سنین و نژادها وجود دارد.
او با اشاره به عوامل نارسایی مزمن کلیه در نوزادان و کودکان افزود: ناهنجاریهای مادرزادی کلیه و بیماریهای ارثی مانند بیماری کلیه پلی کیستیک شایعترین دلیل بیماری نارسایی مزمن کلیه است، عفونتهای مکرر مجاری ادراری در کودکان باید تحت درمان قرار بگیرد و ارزیابی شود، زیرا ناهنجاریهای دستگاه ادراری به طور بالقوه میتواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود.
این فوق تخصص کلیه کودکان با اشاره به علائم شایع بیماری نارسایی مزمن کلیه در کودکان گفت: تورم و یا پف دور چشم، پا و مچ پا، کم ادراری یا پر ادراری، رشد کم و ضعیف در مقایسه با همسالان، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و استفراغ، خستگی، سردردهای شدید، فشار خون بالا، کم خونی و رنگ پریدگی از شایعترین علل بیماری نارسایی کلیه است.
شریفیان با اشاره به اینکه آزمایش کراتین و اوره خون نشانگر کارکرد کلیه است، بیان کرد: بالا بودن آنها نشانگر کاهش کارکرد کلیه است، مقدار طبیعی کراتین در هر سنی متفاوت است، علت نارسایی مزمن کلیه از راههای زیادی تشخیص داده میشود، برخی از مشکلات کلیه قبل از تولد توسط سونوگرافی تشخیص داده میشود، از آزمایشات ادرار و املاح خون و آزمایشات خونی در کنار شرح حال بیمار میتوان به علت نارسایی کلیه پی برد.
این فوق تخصص کلیه کودکان با بیان اینکه فشار خون بالا باعث نارسایی کلیه میشود، تصریح کرد: افرادی که بیماریهای زمینهای و فامیلی دارند باید توجه کنند و بیشتر مراقب باشند، مثلا افرادی که کلیههای پلی کیستیک دارند یا در نسلی از آنها این بیماری پیدا میشود مواظبت کنند چرا که تعداد قابل توجهی از این افراد دچار نارسایی کلیه میشوند.
او یادآوری کرد: یکی از عواملی که باعث نارسایی کلیه و دیالیز میشود، کلیه پلی کیستیک است که زمینه ارثی دارد. پدر و مادری که این بیماری را دارند، حتما باید مشاوره ژنتیک شوند و به روشهایی فرزند دار شوند که فرزند آنها دچار این بیماری نشود.
انتهای پیام/
نظر شما