به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر محمدعلی زلفیگل در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها که در دانشگاه صنعتی شریف و در کنار مزار شهدای گمنام این دانشگاه برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امیدواریم روح شهدا ناظر بر فعالیت دانشگاهها، اظهار کرد: یاد و خاطره شهدای سلامت کشور را گرامی میداریم؛ عزیزانی که جان خود را در راه سلامت شهروندان تقدیم کردند و به خانوادههای آنان تسلیت میگوییم و همچنین هفته دفاع مقدس را گرامی میداریم و از خداوند میخواهیم کمک کند رهرو راه شهیدان باشیم.
وی با تبریک آغاز سال تحصیلی دانشگاهها، گفت: سال تحصیلی جدید را در کنار شهدای گمنام دانشگاه شریف آغاز کردیم و امیدوارم بتوانیم از طریق علم و دانش، دِین خود به میهنمان ادا کنیم.
آموزش دانشجویان کارشناسی، مجازی است
دکتر زلفیگل با بیان اینکه امیدواریم از این تجربه دوران کرونا برای دوره پسا کرونا استفاده کنیم، افزود: در حال حاضر شیوه حضور دانشجویان ما در دانشگاهها تلفیقی است و فعلاً دانشگاهها به صورت تلفیقی (آموزش مجازی و حضوری) به کار خود ادامه میدهند.
وی اضافه کرد: آموزش حضوری برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است که پروپوزال پایاننامهشان تصویب شده است؛ آنها در آزمایشگاهها و کارگاهها حضور مییابند و در صورت نیاز، خوابگاه در اختیارشان قرار میگیرد و از امکانات رفاهی میتوانند استفاده کنند.
وزیر علوم تصریح کرد: آموزش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که هنوز به مرحله پایان نامه و رساله دکتری نرسیدند، مجازی است و برای دانشجویان مقاطع کارشناسی هم فعلاً آموزشها حضوری نیست و به صورت مجازی، فعالیتها پیگیری میشود؛ ما تابع دستورات و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و هرچه تصمیم بگیرند، موظفیم اجرا کنیم.
وی به موضوع کنکور اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه کنکور، دو قانون داریم که یکی را مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است و اخیراً مصوباتی را نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است که از سال ۱۴۰۲ قرار است اجرا شود و سعی میکنیم برنامهریزی کنیم بر اساس قوانینی که وجود دارد، آنها را اجرا کنیم.
هر عضو هیأت علمی با شرطی میتواند فرزند خود را به محل زندگیاش منتقل کند
دکتر زلفیگل درباره سهمیه فرزندان اعضای هیأت علمی گفت: سهمیهها ساماندهی شدهاند و در خصوص سهمیههای فرزندان اعضای هیأت علمی، هر عضو هیأت علمی میتواند فرزند خود را به محل زندگی خود منتقل کند به شرطی که حداقل نمره قبولی آن دانشگاه را داشته باشد.
وی در خصوص سیاست وزارت علوم برای ساماندهی مراکز آموزش عالی افزود: ما در این زمینه مصوباتی در حکم قانون داریم و باید با کار کارشناسی و همکاری کمیسیون آموزش و تحقیقات، این طرح را پیگیری کنیم و به گونهای که امکان رشد آموزش عالی در مناطق محروم متوقف نشود.
اکثر اعضای هیأت علمی واکسن تزریق کردند
وزیر علوم در خصوص واکسیناسیون دانشگاهیان گفت: خدا را شکر میکنیم با ورود واکسن در کشور، شرایطی ایجاد شده که اکثر اعضای هیأت علمی واکسن تزریق کردند و واکسیناسون هم با سرعت در حال انجام است و امیدواریم با تزریق دُز دوم برای دانشجویان، به شکل حضوری آموزش را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه با حضور دانشجو معنا و مفهوم پیدا میکند، اضافه کرد: مسؤولان هم سعی کنند شرایطی را فراهم کنند که امکانات لازم برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فراهم شود که به صورت حضوری آموزش ببینید.
تعداد صندلیهای خالی دانشگاهها رو به افزایش است
دکتر زلفیگل همچنین افزود: میدانیم که تعداد صندلیهای خالی دانشگاهها رو به افزایش است زیرا جمعیت دانشجویی رو به کاهش است اما حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزاز نفر دانشجو خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا سیاست جدیدی برای تغییر و تحولات در سال تحصیلی دارید؟» گفت: در وزارت علوم ضمن صیانت از دستاوردهای علمی کشور سعی میکنیم کمبودها و چالشهایی که در این وزارتخانه وجود داشته است را بر طرف کنیم.
بیشتر بخوانید:
- مجوز انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاهها باطل شد
- مهلت انتقالی و میهمانی دانشجویان دانشگاههای سراسری فردا به پایان میرسد