شناسهٔ خبر: 49668697 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کارشناس بهداشت همدان:

استفاده نادرست از ظروف یکبار مصرف سلامت شهروندان را تهدید می‌کند

همدان- ایرنا- کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه اطلاع نداشتن از نحوه استفاده ظروف یکبار مصرف، سلامت شهروندان را تهدید می‌کند گفت: استفاده نادرست از این ظروف موجب بروز اختلالات گوارشی، هورمونی و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان «حمیدرضا باب الحوائجی» با اشاره به اینکه تولید ظروف یکبار مصرف در هفت شماره درجه بندی می‌شود افزود: مثلثی که بر روی بدنه این ظروف درج شده اگر مخالف عقربه‌های ساعت باشد به این معناست که ظرف مورد نظر از مواد بازیافتی تولید شده است.

باب الحوائجی ادامه داد: برای مواد غذایی باید مثلث درج شده بر روی ظرف مورد نظر هم جهت با عقربه‌های ساعت باشد.

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان همدان تاکیدکرد: درجه بندی تولیدات ظروف یکبار مصرف از شماره یک تا هفت و در وسط مثلث گنجانده شده است.

وی افزود: به عنوان مثال بر روی بطری‌های نوشابه عدد یک درج شده و هر چه محصول به عدد یک نزدیک‌تر باشد از مواد شیمیایی کمتری برای تولید این محصول استفاده شده و سالم‌تر است و هر چه به عدد هفت برویم یعنی از مواد پلی استایرن یا فوم بیشتری برای این محصولات استفاده شده است.

باب الحوائجی اضافه کرد: مردم در استفاده از این ظروف سهل انگاری کرده به نحوی که از این بطری‌ها برای آشامیدن آب در داخل یخچال یا فریزر استفاده می کنند که باعث آزاد سازی سم دیوکسین یا پلی استایرن محصول می‌شود.

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان به اینکه برخی خانواده‌ها از بطری‌های یک بار مصرف چندین مرتبه استفاده می‌کنند اظهار داشت: آبلیمو خاصیت اسیدی دارد و قرار دادن این محصول در داخل بطری‌های یکبار مصرف واکنش نشان داده و سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد بنابراین بطری‌های پلاستیکی ظرف مناسبی برای نگهداری آبلیمو نیست.

باب الحوائجی درباره اهمیت زمان انقضای ظروف پلاستیکی نیز گفت: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی باید در دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری و در مدت ۶ ماه استفاده شود.