دولت فرانسه شامگاه جمعه در واکنش به لغو قرارداد بزرگ خرید زیردریاییهای فرانسه از سوی استرالیا و اعلام مشارکت جدید این کشور با انگلیس و امریکا، در اقدامی بیسابقه در قبال این دو متحد تاریخی خود، سفرایش را از امریکا و استرالیا فراخواند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد: «به درخواست رئیسجمهور، تصمیم بر آن شد فرانسه سفیران خود را در امریکا و استرالیا برای رایزنی، فوراً به پاریس فرا بخواند. این تصمیم استثنایی با توجه به جدی بودن خبر اعلام شده از سوی امریکا و استرالیا در تاریخ ۱۵ سپتامبر، اقدامی موجه است.» ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در توئیتی نوشت: «موضع فرانسه در این خصوص قابل درک است. ما با متحدان فرانسوی خود در تماس نزدیک بودیم و امیدواریم در روزهای آتی و به ویژه هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در سطحی بالا به گفتگو درباره این موضوع ادامه دهیم.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا و ژان ایو لودریان هفته آینده قرار است برای دیدار بزرگ سالانه وزیران امور خارجه کشورهای جهان حضور یابند. یک مسئول بلندپایه کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود، از این اقدام فرانسویها ابراز تأسف کرد. امریکا، استرالیا و انگلیس روز چهار شنبه از یک مشارکت راهبردی سهجانبه نظامی-امنیتی موسوم به «AUKUS» برای مهار چین خبر دادند که در این معاهده خرید زیردریاییهای هستهای امریکا از سوی کانبرا نیز پیشبینی شده است و به این ترتیب فرانسویها عملاً از بازی خارج شدهاند. وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «لغو پروژه زیردریاییهای فرانسه و اعلام مشارکت جدید، رفتاری غیرقابل قبول بین متحدان و شرکا است که پیامدهای آن تصوری را که ما از همپیمانان و شرکای خود و اهمیت منطقه هند و اقیانوس آرام برای اروپا داریم، تحت تأثیر قرار میدهد.»
پاریس سفرایش را از امریکا و استرالیا فراخواند
دولت فرانسه شامگاه جمعه در واکنش به لغو قرارداد بزرگ خرید زیردریاییهای فرانسه از سوی استرالیا و اعلام مشارکت جدید این کشور با انگلیس و امریکا، در اقدامی بیسابقه در قبال این دو متحد تاریخی خود، سفرایش را از امریکا و استرالیا فراخواند.
صاحبخبر -
∎