شناسهٔ خبر: 49618432 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی بهداشت:

مکتب طب ایرانی برپایه اصلاح سبک زندگی است

تن‌ساز گفت: مکتب طب ایرانی مبتنی بر اصلاح سبک زندگی و حفظ سلامتی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مژگان تن‌ساز، پزشک و متخصص طب ایرانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار کرد: طب ایرانی یک مکتب غنی علمی و مبتنی بر پیشگیری و اصلاح سبک زندگی است و مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های تشخیصی و درمانی را به دنبال دارد، با این وجود شاهد برخی مخالفت‌ها و اظهارنظر‌های غیرعلمی و خلاف واقع در خصوص طب ایرانی هستیم که عمدتا به دلیل عدم شناخت صحیح این مکتب طبی و عدم آگاهی از اقداماتی است که در این حوزه صورت گرفته است.

او افزود: این عوامل در کنار ادعا‌های نادرست و غیرعلمی برخی از مدعیان غیرمتخصص باعث می‌شود تا زحمات عزیزانی که به صورت علمی وارد این طب شده‌اند، دیده نشود و ما امروز با سیلی از هجمه‌ها روبه‌رو باشیم، درحالیکه اگر این مکتب به درستی معرفی شود، کمتر با اینگونه مخالفت‌ها و قضاوت‌های نادرست مواجه خواهیم بود.

معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی در آبان، آن را مهم‌ترین رویداد علمی پیش رو دانست و گفت: یکی از روش‌های توسعه طب ایرانی و معرفی جایگاه و دستاورد‌های این مکتب طبی به کل کشور و به جامعه پزشکی رایج، برگزاری چنین رویداد‌هایی است که می‌تواند ظرفیت‌های آن را به خوبی به همگان بشناساند.

تن‌ساز با تأکید بر اینکه این رویداد علمی می‌تواند در هم‌افزایی دانشمندان و پژوهشگران و تقویت ظرفیت‌های این حوزه بسیار مؤثر باشد، تصریح کرد: تجمیع تمام این پتانسیل‌ها و معرفی آن‌ها به جامعه، سبب افزایش انگیزه دانش‌آموختگان این رشته می‌شود. همچنین باعث می‌شود تا پتانسیل‌های مختلفی که در کل کشور وجود دارد، شناسایی شود و حتی افرادی که با این طب آشنا نیستند و یا شناخت کاملی ندارند با این مکتب طبی آشنا بشوند، در نتیجه مخالفت‌ها کنار رفته و مسیر پیشرفت این طب به صورت علمی و منطقی هموارتر می‌شود.

او با بیان اینکه امسال در جشنواره، محور ویژه کووید ۱۹ در نظر گرفته شده تا اقداماتی که در این حیطه انجام شده است؛ به جامعه علمی معرفی شود، افزود: دستاورد‌های علمی و پژوهشی زیادی در این خصوص به دست آمده است، چندین دارو پس از گذراندن مراحل کارآزمایی‌های بالینی مجوز‌های لازم را کسب کرده‌اند و حتی برخی از آن‌ها به مرحله تولید رسیده و در دسترس مردم قرار گرفته‌اند، اما هنوز این دستاورد‌ها در نظام دارویی کشور و در شوه نامه‌های وزارت بهداشت قرار نگرفته‌اند و این جشنواره می‌تواند به تسهیل این روند کمک کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شعار جشنواره امسال، بیان کرد: شعار این جشنواره «اصلاح سبک زندگی» است چرا که اصلاح سبک زندگی شعار اصلی این مکتب طبی است.

او تصریح کرد: محور پیشگیری برای ما بسیار ارزشمندتر از محور درمان است و همگی باید بر این شعار پافشاری کنیم تا با هزینه بسیار کمتر و یا حتی بدون هزینه بتوانیم جلوی بروز بسیاری از بیماری‌ها را بگیریم، بخصوص در شرایطی که با تحریم‌های ظالمانه مواجه هستیم و عملا دسترسی به بسیاری از دارو‌ها غیر ممکن و یا بسیار دشوار و هزینه بر است.

این پزشک و متخصص طب ایرانی افزود: طب ایرانی معتقد است اگر پیشگیری صورت بگیرد، هزینه‌های بسیار کمتری به کل جامعه و مردم تحمیل می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما