به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در این نشست با اشاره به اهداف و رویکردهای تعیینشده در نخستین نشست شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم گفت: امیدآفرینی و اعتماد بخشی به جامعه درباره آینده بهتر با شعار «فردا بهتر از دیروز» یکی از مهمترین اهداف در نظر گرفته شده در این شوراست که تلاش می شود با توجه شیوع کرونا و گسترش واکسیناسیون، بخشی از دغدغههای مردمی با ارائه اطلاعات و اخبار مختلف در این زمینه کاسته شود.
ابراهیم شریفی، برقراری و حفظ آرامش روانی جامعه را نیز از دیگر اهداف در نظر گرفته شده در شورای اطلاعرسانی دولت بیان کرد و افزود: لازم است در این زمینه، انتظارات عمومی برای جلوگیری از توقعات فزاینده و مطالبات زودهنگام مدیریت شود تا مردم به عملکرد ارکان دولت برای رفع مشکلات در آینده اطمینان پیدا کنند.
وی همچنین به تاکید شورای اطلاعرسانی بر شکلگیری گفتوگوی اجتماعی و توجه به شفافسازی برنامههای اجرایی اشاره و تصریح کرد: با بسیج امکانات و استفاده از توان رسانهها میتوان گامهای موثری برای ایجاد اعتماد و امید در جامعه برداشت.
شریفی در ادامه اظهار داشت: با توجه به نظرات کارشناسی اعضای شورای اطلاعرسانی استان، برنامههای این شورا در آینده به سمت تحلیلی و کاربردی شدن پیش خواهد رفت.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری:
اقناعسازی والدین و تدوین الگوی آموزشی برای بازگشایی مدارس انجام شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحالوبختیاری با تاکید بر اقناعسازی والدین برای بازگشایی مدارس گفت: با توجه به آمادگی مدارس برای استقبال از دانش آموزان لازم است الگوی آموزشی متناسب با شرایط شیوع کرونا و هماهنگ با تصمیمات ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا به کار گرفته شود.
جعفر مردانی در نشست شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه آسیبهای رفتاری و اجتماعی ناشی از تعطیلی طولانیمدت مدارس و ارائه آموزشهای به شیوه غیرحضوری شناسایی و بررسی شده است، افزود: در حال حاضر با توجه به تسریع روند واکسیناسیون در کشور و برنامهریزی برای واکسینه شدن دانش آموزان، مهمترین موضوع آن است که اقناعسازی والدین نسبت به بازگشایی مدارس انجام شود و زمینه اعتماد و اطمینان لازم در خانوادهها برای حضور فرزندان در مدارس شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: مورد دیگری که باید در بازگشایی مدارس به آن توجه شود، ارائه آموزشهای مرتبط با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به دانش آموزان و کادر آموزشی است چرا که با وجود گستردگی واکسیناسیون همچنان رعایت موارد بهداشت فردی و اجتماعی در اولویت قرار دارد.
مردانی بر لزوم تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در شهرستانها و بررسی مطالبات و نیازهای زیرساختی و آموزشی در مناطق مختلف استان تاکید کرد و یادآور شد: تمامی دستگاههای اجرایی موظف به همراهی و همکاری با آموزشوپرورش برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید هستند تا بتوان با توجه به تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا مدارس را به ۲ صورت حضوری و نیمه حضوری بازگشایی کرد.
وی وحدت رویه در بازگشایی مدارس و ارائه آموزشهای حضوری و غیرحضوری را نیز یادآور شد و از مسوولان آموزش و پرورش استان خواست تا برای بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به فضای آموزشی نیز برنامهریزیهای لازم را در دستور کار قرار دهند.
مردانی در ادامه به عبور استان از قله موج پنج شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: هماکنون درصد رعایت دستورالعملهای بهداشتی در چهارمحال و بختیاری از ۵۲ درصد متوسط کشوری پایینتر است و این موضوع شرایط شکننده و ناپایداری را در استان به وجود آورده است که با نزدیک شدن به فصل پاییز و کاهش دما هرگونه تجمع و دورهمی در فضای بسته میتواند خطرآفرین باشد.
وی از رسانهها خواست تا همچنان اخبار کرونا را در صدر اطلاعرسانیهای قرار دهند تا با ایجاد دغدغه و حساسیت عمومی از گسترش سهلانگاریها و عادی انگاریها در جامعه کاسته شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین روند واکسیناسیون در استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: بیش از ۴۳ درصد از جمعیت هدف استان دز اول و نزدیک به ۲۰ درصد دز دوم واکسن را دریافت کردهاند که با ورود محمولههای جدید این روند با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.
وی در ادامه صحبتهای خود به تمدید نامنویسی مشاغل آسیبدیده از کرونا برای استفاده از تسهیلات بانکی اشاره کرد و اظهار داشت: این فرصت تا پایان آذرماه ادامه دارد.
مردانی با بیان اینکه در حال حاضر در استان کمبودی برای تامین کالاهای اساسی وجود ندارد، افزایش بازرسیها و نظارتها بر بازار و جلوگیری از افزایش قیمت و احتمال احتکار را ضروری بیان کرد.
۲۵۱ سهمیه اعزام زائر اربعین حسینی برای چهارمحالوبختیاری تعیین شده است
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری با اشاره به سهمیه ۲۵۱ نفری اعزام زائر از این استان به مراسم اربعین حسینی در عراق گفت: سهمیه موکب داران استان نیز ۳۶ نفر تعیین شده است و در مجموع ۲۸۷ نفر در این مراسم حضور خواهند داشت.
علی کیانی روز پنجشنبه در نشست شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری افزود: تاکنون ۳۰۰ نفر از استان به عنوان زائر در سامانه سماح نامنویسی کردهاند که با توجه به سهمیه تعیین شده و الزام دریافت ۲ دز واکسن برای ورود به عراق، در مجموع ۲۵۱ زائر به همراه ۳۶ موکب دار در اربعین امسال به زیارت عتبات عالیات اعزام خواهند شد.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری در قالب کارگروه اسکان و تغذیه ستاد اربعین، تاکنون مجوز ۲۵ موکب را دریافت کرده است، تصریح کرد: این تعداد موکب در مجموع سه قرارگاه ساماندهی شدهاند تا در صورت فراهم شدن شرایط در سال آینده در شهرهای نجف و کربلا و همچنین مسیر مابین این شهر به ارائه خدمات به زائران بپردازند.
کیانی یادآور شد: هر قرارگاه متشکل از هفت یا هشت موکب است که به صورت متمرکز، خدمات تخصصی را به زائران ارائه خواهد کرد.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امکان ارسال تجهیزات به قرارگاهها در مراسم اربعین حسینی امسال به دلیل بسته بودن مرزهای زمینی وجود ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر امکانات مناسبی در قرارگاههای استانی واقع در عراق موجود است که تلاش می شود پس از پایان مراسم و ارائه خدمات به زائران، این امکانات به کشور بازگردانده شود تا در مواقع ضروری در اختیار هموطنان قرار گیرد.
وی در ادامه به فعالیتهای دیگر ستاد عتبات عالیات استان اشاره کرد و گفت: کمکهای مردمی در ۶ محور در حال جمعآوری است و در شهرستان سامان نیز طرح برکت برای جمعآوری محصولات دامی، باغی و زراعی به منظور ساخت صحن عقیله بنی هاشم (س) در تل زینبیه اجرا می شود.
کیانی افزود: با اجرای طرح برکت در سال گذشته اهالی چهار روستا در شهرستان سامان، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برای بازسازی عتبات اهدا کردند که با توجه به استقبال عمومی از این طرح، هماکنون طرح برکت به عنوان یک طرح ابتکاری در سراسر کشور اجرا می شود.
شایان ذکر است در اربعین حسینی امسال با توجه به بسته بودن مرزهای زمینی امکان تشرف به عتبات عالیات تنها از طریق سفر هوایی مقدور است و زائران باید گواهی نتیجه منفی آزمایش PCR خود را نیز به همراه داشته باشند
مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحال و بختیاری:
حضور دانش آموزان در مدارس برای سال تحصیلی جدید، تدریجی و اقتضایی است
مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حضور دانشآموزان در مدارس، امسال به صورت تدریجی و اقتضایی امکانپذیر خواهد شد، گفت: مدارس در سه بخش دستهبندی شدهاند و شرایط آموزش حضوری در هر یک از این دستهبندیها متفاوت است.
فرحناز قائدامینی روز پنجشنبه در نشست شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری افزود: در سال تحصیلی جدید، اختیارات بیشتری به مدیران استانها و مدارس تفویض شده است و هر مدرسه با توجه به تصمیمات شورای مدرسه و کمیته سلامت برای حضور دانشآموزان در مدارس تصمیمگیری خواهد کرد.
وی به دستهبندی مدارس از نظر تعداد دانشآموزان در سه گروه زیر ۵۰ نفر، متوسط و شلوغ در سال تحصیلی جدید اشاره و تصریح کرد: ۱۴۷ مدرسه موجود در چهارمحال و بختیاری با کمتر از ۵۰ دانشآموز فعالیت میکند که این مدارس بنا به برنامهریزیهای انجام شده و با توجه به نبود برخی زیرساختها برای دسترسی به شبکه شاد و یا آموزشهای تلویزیونی، فعالیت خود را در سال تحصیلی پیشرو به صورت حضوری آغاز میکنند.
وی با بیان اینکه آموزشهای حضوری از آبانها آغاز میشود، تصریح کرد: شرایط حضور دانشآموزان در مدارس نیز با توجه به وضعیت شیوع کرونا به صورت تمام وقت و تمام دروس نخواهد بود و دستورالعملهایی برای این منظور تدوین شده است که هر مدرسه بنا به شرایط زیرساختی و امکانات موجود برای ارائه آموزشهای حضوری در هر درس و پایه تحصیلی برنامهریزی کند.
قائدامینی افزود: با توجه به دستورالعمل تدوین شده هر یک از دانشآموزان با فاصله یک و نیم متر از یکدیگر در فضای آموزشی حاضر میشوند و وقت استراحت آنها نیز متفاوت خواهد بود تا کمترین برخورد را با دیگر دانش آموزان داشته باشند و از طرفی حضور تمامی معلمان در مدارس الزامی است و خانوادهها تنها در همان ساعات میتوانند با برقراری ارتباط از دانش و خدمات آموزشی معلمان استفاده کنند.
قائدامینی ادامه یافتن آموزشها در شبکه شاد و شبکههای تلویزیونی را در سال تحصیلی جدید یادآور شد و گفت: این آموزشها با رویکرد جدید و با رفع اشکالات ارائه می شود و معلمان و دانشآموزان میتوانند با استفاده از درگاه اعلام شده از طرف مدارس از امکانات این فضا به صورت رایگان بهرهمند شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری به واکسیناسیون ۸۲ درصدی تمامی معلمان، کادر آموزشی و اداری استان اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون ۴۶ درصد از جمعیت هدف آموزش و پرورش دز دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند و با اجرای طرح بازرسی در تمامی مدارس، آمادگی ۱۰۰ درصدی برای پذیرش حضوری دانش آموزان مهیا شده است.
قائدامینی بر اقناعسازی والدین و افکار عمومی برای پذیرش مجدد آموزشهای حضوری تاکید کرد و افزود: اگر چه رفتارهای ویروس کرونا در آینده تا حدود زیادی غیر قابل پیشبینی است و نمیتوان با اطمینان درباره تثبیت برنامههای اجرایی صحبت کرد اما تعطیلی طولانی مدت مدارس نشان داد که دانش آموزان و خانوادهها در این مدت با مشکلات و مسائل مختلفی از نظر روحی و اجتماعی روبه رو شدهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بازگشایی مدارس به صورت کنترل شده و با رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی میتواند اثرات مثبتی به ویژه برای ایجاد نشاط و امید در جامعه به دنبال داشته باشد، تصریح کرد: اطلس دانشآموزی استان نیز تهیه شده است تا با شناسایی میزان دسترسی هر یک از دانش آموزان به امکانات جانبی بتوان شرایط مناسبی را برای ارائه آموزشها به صورت ترکیبی فراهم کرد.
بیش از ۲۰ هزار دانشآموز کلاس اولی در چهارمحال و بختیاری ثبتنام کردند
مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحال و بختیاری در ادامه به وضعیت ثبتنامی دانشآموزان در مقاطع مختلف در سال تحصیلی جدید در استان اشاره کرد و گفت: با توجه به آمارهای دریافتی از مراکز بهداشت و سازمان ثبتاحوال پیشبینی میشد ۲۰ هزار و ۵۴۰ دانشآموز برای تحصیل در پایه اول ثبتنام کنند که این آمار هماکنون به ۲۰ هزار و ۶۹۸ نفر رسیده است.
قائدامینی آمار دانشآموزان ثبتنام شده در پایه هفتم تحصیلی در استان را ۱۵ هزار و ۵۹۸ نفر اعلام کرد و افزود: با توجه به بسته حجمی پیشبینی شده تاکنون ۸۸۶ نفر از دانشآموزان این مقطع به دلیل مشکلات پیش آمده در سامانههای ثبتنامی موفق به تایید نهایی فرآیند نامنویسی خود نشدهاند که تلاش می شود این مشکل هر چه زودتر رفع شود.
وی همچنین بسته حجمی ثبتنامی در پایه دهم استان را ۱۴ هزار و ۳۵۵ نفر دانست و تصریح کرد: آمار ثبتنامشدگان در حال حاضر ۹ هزار و ۹۴۷ نفر است که این کاهش آماری به تاخير زمان برگزاری آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه و دیگر مدارس و همچنین اصرار دانش آموزان و والدین به نامنویسی برای برخی رشتههای تحصیلی باز میگردد.
قائدامینی در پایان به مشکل تامین سوخت برای مدارس واقع شده در مناطق سختگذر چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و یادآور شد: در صورت اختصاص یک میلیارد ریال اعتبار، تمهیدات لازم برای خریداری و توزیع نفت سفید و گازوئیل مورد نیاز برای این مدارس تا پیش از آغاز بارندگیها و مسدود شدن راههای ارتباطی اتخاذ خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری بیش از ۲۱۳هزار دانشآموز دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ، هر یک از کارگروههای شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری در این نشست گزارشی از فعالیتهای انجام شده در سه ماه اخیر را ارائه کردند. همچنین اعضای حاضر، در خصوص برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس، چگونگی تسهیل روند بازگشایی مدارس، تامین سوخت مورد نیاز مدارس مناطق سخت گذر، تثبیت بازار مرغ و سیمان، لزوم پرداخت به مباحث زیرساختی و اقتصادی و تنویر افکار عمومی به بحث و تبادلنظر پرداختند.