پس از اینکه کاربرانی از کشورهایی مانند کوبا و سوریه خبر از قفل شدن گوشیهای هوشمند شیائومی خود طی هفتهی گذشته دادند، بسیاری از رسانهها در سطح جهان احتمال دادند این قفل شدن ناشی از تحریمهای ایالات متحده در این دو کشور و همچنین کشورها و مناطقی ازجمله کره شمالی و ایران باشد.
حال سخنگوی شیائومی در مصاحبه با گلوبال تایمز گفته:
شیائومی بازار خاصی را هدف قرار نداده است. [قفلشدن گوشیها] ناشی از سیاستهای بین منطقهای شیائومی برای جلوگیری از قاچاق ازطریق بازار خاکستری و حفاظت از امنیت دیتای کاربران است.
شیائومی میگوید قفلشدن گوشیها موقتی و برای انجام تحقیقات دربارهی قاچاق گوشیها بوده است. سخنگوی شیائومی دراینباره میگوید:
تحقیقات به نتایج قابلتوجهی رسیده است و کاربران اکنون میتوانند دستگاههای قفل شده را آنلاک کنند.
باتوجه بهاینکه خبر مذکور در ساعات پایانی هفتهی کاری در سطح جهان منتشر شد، پیگیریهای زومیت برای دریافت پاسخ رسمی بینتیجه ماند و از همان ابتدا مشخص بود که برای واکنش رسمی شیائومی حداقل باید تا ساعات ابتدایی دوشنبه منتظر میماندیم.
گزارش قفلشدن گوشیها تقریبا محدود به دو کشور کوبا و سوریه میشد و باوجود تعداد بسیار زیاد کاربران شیائومی در ایران، هیچ موردی از قفلشدن گوشی کاربران ایرانی گزارش نشده بود. بهنظر میرسد ازآنجاییکه کشورهای کوبا و سوریه در بسیاری از فهرستهای تحریمها درکنار کشورهای ایران و کرهی شمالی قرار دارند، بسیاری از خبرگزاریها (بهخصوص xda-developers که منبع رسانههای فارسی بود) بهاشتباه احتمال قفلشدن گوشیها ناشی از تحریمهای ایالات متحده را مطرح کرده بودند.
«شرایط و ضوابط شیائومی» تنها صادرات گوشی به کشورهای تحت تحریم آمریکا را ممنوع اعلام میکند و بند خاصی دربارهی ممنوعیت استفاده از دستگاههای این شرکت در این مناطق بهچشم نمیخورد.
نظر شما