شناسهٔ خبر: 49458767 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

گزارش آنا از توانمندی نداجا؛

ناوهای ایرانی بیخ گوش آمریکا رسیدند/ ۱۳۳ روز دریانوردی «مکران» و «سهند» در اقیانوس‌ها

آمریکایی‌ها بارها با اعزام ناو هواپیمابر به خلیج‌فارس امنیت ایران را تهدید کرده‌اند و به باور کارشناسان نظامی، حضور ناوهای ایرانی در نزدیکی سواحل آمریکا می‌تواند پاسخ مناسبی به تجاوزات غربی‌ها باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، هفتاد و پنجمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن ایرانی سهند و ناوبندر مکران پس از ۱۳۳ روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها به آب‌های سرزمینی ایران رسید.

این ناوگروه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ با هدف ارتقای اقتدار دریایی، تأمین امنیت خطوط دریانوردی و تقویت دیپلماسی دریایی راهی مأموریت دریانوردی در اقیانوس هند، اطلس جنوبی و شمالی شد و بیش از ۴۴ هزار کیلومتر دریانوردی کرد.

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در تشریح اقدامات هفتاد و پنجمین ناوگروه اعزامی به اقیانوس اطلس می‌گوید: «با افتخار اعلام می‌کنم که بزرگ‌ترین مأموریت نیروی دریایی ارتش با ناوشکن تمام ایرانی سهند به اتمام رسید که موفقیت‌آمیز بود، آنچه در این مأموریت مهم است، نشان دادن توانمندی و خودباوری جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی است».

ناوهای ایرانی به بیخ گوش آمریکا رسیدند/  ۱۳۳ روز دریانوردی «مکران» و «سهند» در اقیانوس‌ها

به باور فرماندهان نظامی، اقیانوس اطلس از جمله وحشی‌ترین آب‌های جهان است و تلاطم بسیاری دارد، اما این دو محصول کاملاً ایرانی با بهره‌گیری از دانش و توان جوانان در نداجا موفق عمل کردند؛ این دومین بار است که ناوهای ارتش ایران به این اقیانوس وارد می‌شوند.

حضور ناوهای ایرانی سهند و مکران در خلیج فنلاند

به گفته مقامات ایرانی، مأموریت اصلی این دو ناو، حضور در مراسم رژه نیروی دریایی روسیه بود؛ این مراسم (۳ مردادماه ۱۴۰۰) با سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه آغاز و با مشارکت این دو ناو ایرانی در سن‌پترزبورگ برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

امیر خانزادی تمرکز دشمن را به اقیانوس اطلس هدایت کرد

موفقیت دو ناو تمام ایرانی در آب‌های دور دست

تلاش دشمن برای جلوگیری از اجرای ماموریت ناوگروه «نداجا» شکست خورد

حسین خانزادی، فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش ایران، ورود ناوهای سهند و مکران ایران به خلیج فنلاند را «اتفاقی تاریخی» توصیف کرد و آن را به معنای گشوده شدن دروازه‌های دریای شمال و فنلاند به روی ناوگان ایرانی دانست.

ناوهای ایرانی به بیخ گوش آمریکا رسیدند/  ۱۳۳ روز دریانوردی «مکران» و «سهند» در اقیانوس‌ها

ورود ایران به حیات خلوت آمریکا

سفر هفتاد و پنجمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش بی‌حاشیه نبوده و غربی‌ها را نیز به تکاپو انداخته است؛ شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا در خبری عنوان کرده بود که وزارت دفاع و سازمان‌های اطلاعاتی ایالات‌متحده از نزدیک در حال رصد دو ناو ایرانی است.

اقیانوس اطلس حیات خلوت آمریکا محسوب می‌شود و ورود ایران به این اقیانوس، پیام روشنی را برای آمریکایی‌ها به همراه داشت؛ نیروی دریایی ایران با عبور از اقیانوس اطلس می‌تواند کشتی‌های نظامی خود را به سواحل آمریکا و کشورهای آمریکای جنوبی برساند و این زنگ خطری برای غرب است.

آمریکایی‌ها بارها با اعزام ناو هواپیمابر به خلیج‌فارس امنیت ایران را تهدید کرده‌اند و به باور کارشناسان نظامی، حضور ناوهای ایرانی در نزدیکی سواحل آمریکا می‌تواند پاسخ مناسبی به تجاوزات غربی‌ها باشد.

ناوهای ایرانی به بیخ گوش آمریکا رسیدند/  ۱۳۳ روز دریانوردی «مکران» و «سهند» در اقیانوس‌ها

امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما با بیان اینکه با عادی شدن حضور ایران در اقیانوس اطلس، هیمنه آمریکا فرو می‌ریزد و نیروهای بسیجی بسیاری از روندها را تعیین می‌کنند، گفته است: در حالی که آمریکایی‌ها از آب‌های ما ۱۲ مایل فاصله دارند، اما از ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس که پنج هزار مایل با آن‌ها فاصله دارد به وحشت افتاده‌اند.

پیش‌تر نیز، پیام رهبر انقلاب در سال ۹۷ مبنی بر اقدام نیروی دریایی در زمینه دریانوردی اقیانوسی، از سوی دفتر ایشان به فرماندهی نیروی راهبردی دریایی ابلاغ شده بود.

حالا، با توجه به فرماندهی جدید نیروی دریایی ارتش و نیز حضور غرورآفرین در اقیانوس اطلس، انتظارات از این نیرو بیشتر شده و با وجود نیروهای متخصص، جوان و توانمند در این حوزه، افق روشن‌تری را می‌توان در این عرصه متصور بود.

انتهای پیام/