شناسهٔ خبر: 4934472 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

افتتاح سد مخزنی بار در نیشابور/جهانگیری: آب، اصلی ترین محور برنامه ششم توسعه

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه موضوع آب از محوری ترین برنامه های دولت بوده و در آینده نیز خواهد بود، گفت: برنامه ششم توسعه کشور بیش از آنکه به مسائل کلی بپردازد، برنامه ای مسئله محور است که آب یکی از اصلی ترین محورهای آن به شمار می رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح سد مخزنی بار در شهرستان نیشابور اظهار داشت: یکی از دلایلی که بیشتر برنامه های این سفر به پروژه ها و طرح های مربوط به آب اختصاص یافت این است که موضوع آب امروز یکی از اصلی ترین مسائل کشور است.


جهانگیری در مراسم افتتاح سد مخزنی بار - نیشابور
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: موضوع آب بخصوص برای استان خراسان رضوی از اهمیت فراوانی برخوردار است زیرا هم در بخش توسعه استان و هم در بخش شرب یکی از چالش های پیش روی این منطقه است.

وی با یادآوری اینکه سال گذشته شهر مشهد با مشکل تامین آب شرب مواجه بود تاکید کرد: به لطف خدا امسال وضعیت بهتر است و سدهایی که امروز در این استان بازدید شد و نیز گزارش هایی که مدیران آب منطقه ای استان ارائه دادند نشان می دهد که در سال 94 وضعیت بهتر از سال قبل است اما نیاز امروز و آینده استان خراسان رضوی کارهای بیشتری را در این زمینه می طلبد.

جهانگیری با بیان اینکه دولت از ابتدا یکی از محوری ترین برنامه های خود را بر موضوع آب متمرکز کرد، گفت: این برنامه که با تاکید رئیس جمهور دنبال شد هم در سال های قبل و هم در سال های بعد یکی از محوری ترین برنامه ها و از جهت گیری های اصلی دولت یازدهم خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه بر ضرورت مدیریت تامین و مصرف منابع آب تاکید کرد و گفت: وزارت نیرو پروژه های متعددی برای تامین منابع آب در دست اجرا دارد اما با محدودیت جدی که در بخش منابع آب در کشور وجود دارد علاوه بر این پروژه ها نیازمند انتقال آب از کشورهای دیگر نیز هستیم.

وی افزود: علاوه بر این باید به انتقال آب از دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر نیز فکر کنیم زیرا انتقال آب جدید به مرکز کشور یکی از مسائلی است که باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

وی یکی از برنامه های جدی دولت را تمرکز بر آب های مرزی عنوان کرد و گفت: این موضوع با رعایت حقوق همسایگان خارجی دنبال می شود و سال قبل با مجوزی که از مقام معظم رهبری دریافت کردیم منابع مورد نیاز برای این کار از صندوق توسعه ملی تامین شده و قرار است طی 4 سال 8 میلیارد دلار به طرح های مهم در این بخش اختصاص یابد.

جهانگیری ادامه داد: امسال حداقل باید 3/5  میلیارد دلار در این طرح ها هزینه شود و بانک مرکزی نیز باید این اعتبارات را به نحو مطلوبی به ریال تبدیل کند و در اختیار وزارت نیرو قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ضرورت های موجود برای مدیریت مصرف آب نیز تاکید کرد: شیوه فعلی مصرف در بخش کشاورزی شیوه صحیحی نیست اما خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی طرح های خوبی در دست اجرا دارد تا سیستم های سنتی آبیاری به سرعت به آبیاری نوین و تحت فشار تبدیل شود.

دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی تصریح کرد: باید در این سال با همدلی دولت، ملت و بخش های فرهنگی بر مشکلات کلیدی کشور تمرکز کنیم و مطمئناً با همراهی همه بخش ها قادر خواهیم بود در مدیریت مصرف آب کارهای سازنده ای انجام دهیم.

معاون اول رئیس جمهور همچنین ضرورت تجدید نظردر کشت برخی محصولات در مناطق کم آب را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: هم اکنون در برخی مناطق که با کمبود آب مواجه هستند محصولاتی کشت می شود که نیاز به آب فراوان دارد و این موضوع حتماً باید اصلاح گردد.

وی اضافه کرد: در بخش صنعت نیز لازم است فناوری های جدیدی بکار گرفته شود تا آب کمتری مورد استفاده قرار گیرد؛ ضمن آنکه نباید از منابع آب بصورت یکبار مصرف استفاده شود بلکه حتماً باید آب استفاده شده به چرخه مصرف باز گردد و پساب در اختیار بخش های صنعتی قرار گیرد.

دکتر جهانگیری تصریح کرد: لازم است مردم در مصرف آب مورد نیاز خانگی نیز حداکثر صرفه جویی را مدنظر قرار دهند و برای استفاده بهینه از آب تشویق شوند.

وی با بیان اینکه بخشی از مردم جزو مشترکین پر مصرف هستند، تاکید کرد: این موضوع در دولت مورد بحث قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که حتما باید راهکارهایی برای جلوگیری از مصرف بی رویه مشترکین پر مصرف پیدا شود و از طریق اصلاح تعرفه پرمصرف ها نسبت به جلوگیری از این رفتار آنها اقدام شود.

معاون اول رئیس جمهور، استان خراسان رضوی را یکی از کانون های مهم توسعه دانست و افزود: این استان می تواند در بخش توسعه صنعت و کشاورزی شرایط بهتری داشته باشد که لازمه تحقق این امر، مدیریت مصرف منابع و استفاده بهینه از منابع است.

 

دکتر اسحاق جهانگیری عصر دیروز (دوشنبه) در سفر به استان خراسان رضوی ضمن بازدید از پروژه های مختلف نوسازی بافت فرسوده پیرامون حرم، بر لزوم سرعت بخشیدن به اجرای پروژه های نوسازی در این مناطق تاکید کرد.


استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد نیز در این بازدید، گزارشی از میزان پیشرفت فیزیکی طرح بهسازی و بازسازی و نیز برنامه زمانبندی برای نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم رضوی به معاون اول رییس جمهور ارایه کردند.

بازدید معاون اول رئیس جمهور از سد دوستی

بازدید جهانگیری از سد دوستی - خراسان رضوی
معاون اول رئیس جمهور همچنین از سد دوستی و شبکه آبیاری و زهکشی آن در75 کیلومتری جنوب شهر سرخس بازدید کرد و در جریان حجم مخزن، شبکه آبیاری و زهکشی آن قرار گرفت.

سد مخزنی دوستی نماد همکاری و روابط دوستانه دو ملت جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان است که در سال 84 با هدف تامین قسمتی از آب شرب شهر مشهد، تامین بخشی از آب مورد نیاز جهت کشاورزی اراضی دشت سرخس و مهار سیلاب و جلوگیری از خسارت سیل و فرسایش رودخانه به بهره برداری رسیده است. این سد بر روی رودخانه هریر رود احداث شده و از نوع خاکی با هسته قائم می باشد که ارتفاع آن 78 متر، طول تاج 655 متر و عرض تاج 15 متر است. حجم کل مخزن این سد 1250 میلیون متر مکعب است که 950 میلیون متر مکعب آن حجم مفید مخزن می باشد.

آغاز آبگیری سد سر رود با حضور دکتر جهانگیری

آغاز آبگیری سد سر رود با حضور معاون اول رئیس جمهور
دکتر اسحاق جهانگیری در ادامه برنامه های سفر به استان خراسان رضوی همچنین با حضور در 115 کیلومتری شمال شرقی مشهد در شهرستان کلات نادر، فرمان آغاز رسمی آبگیری سد مخزنی سر رود را صادر و از روند عملیات طرح، ساختمان سد و شبکه آبیاری ـ زهکشی آن بازدید کرد.

سد سر رود از نوع خاکی با هسته رسی است که طول تاج آن 374 متر، عرض تاج 10 متر و ارتفاع سد از پی 57 متر می‌باشد.

برنامه ریزی و مدیریت صحیح بر آب های مرزی، تامین نیاز آبی 822 هکتار از اراضی زراعی و روستاهای قلیچ آباد و قره تیکان و ایجاد اشتغال پایدار در بخش کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان از جمله اهداف احداث این سد می باشد.

گفتنی است معاون اول رئیس جمهور سپس از سد چهچهه واقع در 110 کیلومتری شمال شرقی مشهد در حوزه شهرستان کلات بازدید کرد و در جریان ظرفیت و میزان آب ذخیره شده در این سد قرار گرفت. سد چهچهه از نوع خاکی سنگ ریزه ای با هسته رسی است که بر روی رودخانه چهچهه احداث شده و طول تاج آن 250 متر، عرض تاج 10 متر و ارتفاع سد از پی 61 متر می‌باشد.


 

نظر شما