شناسهٔ خبر: 49303546 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آخر هفته با اخبار فناوری|

اسپیس‌ایکس مورچه، ربات و آووکادو به فضا برد / از تولید کلاه نوزاد آنتی‌باکتریال تا روشی برای جلوگیری از عود مجدد تومور سرطانی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.


کلاه نوزاد پنبه‌ای آنتی‌باکتریال تولید و به بازار عرضه شد


کلاه یکی از لباس‌های ضروری نوزادان است که در فصل سرما و همچنین بعد از استحمام، برای گرم نگه داشتن سر و پیشانی نوزاد و جلوگیری از رفتن باد به داخل گوش‌های کودک لازم است. از طرفی بخش زیادی از گرمای بدن نوزاد می‌تواند از قسمت سر از بدن خارج شود، لذا پوشاندن صحیح سر با استفاده از کلاهی سبک و با جنس مرغوب می‌تواند تا حد زیادی نور محیط را برای نوزاد کم کرده و حرارت بدن او را حفظ کند و به خواب راحت او کمک کند. به همین منظور یک شرکت ایرانی توانسته با استفاده از نانوذرات، کلاه نوزاد پنبه‌ای با خاصیت آنتی‌باکتریالی تولید و به بازار عرضه کند.

 

اسپیس‌ایکس مورچه، ربات و آووکادو با خود به فضا برد / از تولید کلاه نوزاد آنتی‌باکتریال تا روشی برای جلوگیری از عود مجدد تومور سرطانی


اسپیس‌ایکس مورچه، ربات و آووکادو با خود به فضا برد!


یک موشک فالکون چندبار مصرف از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد و پس از رساندن کپسول دراگون به مدار بخش اول این موشک به طور مستقیم بر روی جدیدترین سکوی اقیانوسی شرکت اسپیس‌ایکس به نام "A shortfall of Gravitas" فرود آمد. کپسول دراگون محموله‌ای با وزن بیش از دو هزار و ۱۷۰ کیلوگرم را حمل می‌کند که لوازم و تجهیزات آزمایش، غذای تازه از جمله آووکادو، لیمو و حتی بستنی برای هفت فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی با خود به فضا برده است. سازمان "دختران پیشاهنگ" (Girl Scouts) نیز همراه با این موشک مورچه، نوعی میگو و گیاه برای انجام آزمایش به فضا فرستادند.


جلوگیری از عود مجدد تومور سرطانی با فناوری نانو


محققان دانشگاه آریزونا از فناوری نانو برای کمک به تسریع درمان سرطان استفاده می‌کنند. مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه آریزونا نشان می‌دهد که می‌توان از فناوری نانو در افزایش اثربخشی روش‌های درمان سرطان استفاده کرد. آن‌ها می‌گویند استفاده از فناوری نانو برای شیمی درمانی می‌تواند راه موثرتری برای مبارزه با تومور‌های تهاجمی باشد.


جمع‌آوری اولین زباله فضایی توسط فضاپیمای آهن‌ربایی!


زباله‌های فضایی یکی از مشکلات جدی در فضا هستند. در سال‌های اخیر چندین پیشنهاد برای مقابله با این معضل ارائه شده است. از جمله این پیشنهادات می‌توان به اتصال دستگاهی برای افزایش کشش جوی بر روی ماهواره‌ها و دستگاه‌های جمع‌آوری کننده زباله فضایی اشاره کرد. یکی از مشکلات اساسی این است که ماهواره‌ها یا سایر اجسام فضایی هیچ برقی ندارند و از کنترل خارج شده‌اند. فضاپیمای آزمایشی "ELSA-d" شامل یک ماژول ۱۷۵ کیلوگرمی است که به پاکسازی زباله‌های فضایی می‌پردازد و همچنین یک ماژول ۱۷ کیلوگرمی که نقش زباله فضایی را ایفا می‌کند. "ELSA-d" قرار است با کمک سیستم مغناطیسی خود به جمع‌آوری زباله‌های فضایی بپردازد.

اسپیس‌ایکس مورچه، ربات و آووکادو با خود به فضا برد / از تولید کلاه نوزاد آنتی‌باکتریال تا روشی برای جلوگیری از عود مجدد تومور سرطانی

«پلتفرم پیش‌بینی آینده تصمیمات سازمان‌ها با کمک هوش مصنوعی» طراحی شد


سید جواد حسینی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «خدمات فناوری تکچی شرق» در باره محصول این شرکت گفت: مهمترین ابزار تولیدی شرکت تکچی «پلتفرم پایش و اندازه‌گیری پیشرفته سازمانی و سیستم پشتیبانی و شبیه‌سازی تصمیم مدیران با کمک هوش مصنوعی» است. در این پلتفرم با بیش از ۱۵۰۰ پارامتر، اهمیت سازمان در طول چرخه عمر خود مورد پایش لایو و تحلیل همزمان قرار می‌گیرد. خروجی این پلتفرم خطرات و نقاط ضعف و قوت سازمان‌ها را استخراج و به مدیران کمک می‌کند تا بتوانند پروژه‌های بهبود را به درستی تعریف کرده و با ریسک کمتری نسبت به تصمیم‌گیری و اجرا آن‌ها اقدام کنند.

 

کنترل فعالیت نرون‌ها با سوئیچ نانوذره‌ای امکان پذیر شد

 

دانشمندان به تازگی از ذرات با قطر کمتر از ۵۰۰ نانومتر برای تعدیل فعالیت الکتریکی در نورون‌های مغز و سلول‌های عضلانی قلب استفاده کرده‌اند. این فناوری غیرژنتیکی که فعالیت سلول‌های تحریک‌پذیر را از طریق نور تعدیل می‌کند، یک روش حداقل تهاجمی برای کنترل فعالیت سلولی ارائه می‌دهد و ممکن است به‌عنوان ابزاری ارزشمند در علوم عصبی نانو و مهندسی نانو عمل کند.

نظر شما