شناسهٔ خبر: 49236228 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

تحقیقات و پژوهش های پزشکی

بیماری لثه چه ارتباطی با بروز بیماری های قلبی دارد؟

تحقیقات جدید شواهد بیشتری در مورد ارتباط بین بیماری لثه و بیماری قلبی ارائه می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، مطالعه قبلی محققان سوئدی نشان داد که بیماری لثه موسوم به پریودنتیت در بیماران مبتلا به حمله قلبی در مقایسه با افراد سالم به مراتب شایع تر است.

در این مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا بیماری لثه با افزایش خطر مشکلات قلبی جدید در بازماندگان سکته قلبی و افراد سالم همسن ارتباط دارد یا خیر.

«جولیا فرانینی» سرپرست تیم تحقیق از موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می گوید:خطر تجربه یک واقعه قلبی عروقی در طول پیگیری شرکت کنندگان مبتلا به پریودنتیت بیشتر بود. این امر به ویژه در بیمارانی که قبلاً دچار حمله قلبی شده بودند، مشهود بود.

محققان گمان می کنند که آسیب به بافت لثه در افراد مبتلا به بیماری لثه امکان دارد باعث ورود میکروب ها به جریان خون شود.

فرانینی در ادامه گفت: بیماری لثه میتواند تغییرات مضر در عروق خونی را تسریع کرده و یا التهاب سیستمیک را که برای عروق مضر است را افزایش دهد.

در مجموع، این مطالعه شامل ۱۶۰۰ شرکت کننده با میانگین سنی ۶۲ سال بود. معاینات دندانپزشکی بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ نشان داد که ۹۸۵ نفر از سلامت دندان خوبی برخوردار بودند، ۴۸۹ نفر دارای پریودنتیت در حد متوسط و ۱۱۳ نفر دارای پریودنتیت شدید بودند.

بیماری قلبی,ارتباط بیماری لثه با بروز بیماری های قلبی

در طول مدت بیش از ۶ سال پیگیری این شرکت کنندگان، اشخاص مبتلا به بیماری های لثه ۴۹ درصد بیشتر در معرض مرگ به هر دلیلی، حمله قلبی یا سکته غیرکُشنده یا ابتلا به نارسایی شدید قلبی بودند.

به گفته محققان، خطر بروز این عوارض با شدت بیماری لثه افزایش می یابد.

محققان معتقد هستند برنامه های غربالگری دندان از جمله معاینات منظم و آموزش بهداشت مناسب دندان  (Tooth) ممکن است به جلوگیری از اولین مشکل قلبی و وقایع بعدی آن کمک کند.

نظر شما