به گزارش مفدا تهران، دکتر زالی پس از بازدید از روند خدمت رسانی به بیماران کرونایی در این کلینیک، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه به محض اینکه از طرف ستاد درمان کرونا در رابطه با راه اندازی بخش سرپایی بیماران کرونایی اعلام نیاز شد، همکاران ما در مرکز روانپزشکی رازی به سرعت و کمتر از یک هفته این مجموعه را که در دو بخش زنان و مردان بیمار پذیرش می کند، راه اندازی کردند.
وی افزود: این کلینیک با همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی راه اندازی شد که در تناسب با نیازهای موجود ظرفیت جدیدی را ایجاد کرده است.
دکتر زالی درباره نحوه استقرار تیم تخصصی در این کلینیک توضیح داد: متخصص عفونی ۲۴ ساعته در این کلینیک مستقر است، ضمن اینکه در این کلینیک نیروی مجرب پرستاری به همراه متخصص طب اورژانس حضور دارند و نظارت مستمر و کافی را در فرایند درمانی ارایه می کنند.
وی با اشاره به ظرفیت ۵۰ تخت این کلینیک که نیمی از آن به زنان و نیمی به مردان اختصاص دارد، گفت: البته ظرفیت چهار برابر کردن تخت های این کلینیک در صورت نیاز وجود دارد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، به نظم در پذیرش بیماران، فضای مکفی و استقلال فضای این کلینیک را به عنوان نقاط قوت این کلینیک ذکر کرد و افزود: این کلینیک جدای از بخش های بستری بیماران روانی بیمارستان روانپزشکی رازی راه اندازی شده است و روند پذیرش تا بستری، و تزریق داروهای بیماران را در کمترین زمان انجام می شود.
دکتر زالی با اشاره به وجود بیمارستان فیروزآبادی به عنوان یکی از مراکز پیشتاز در مقابله با کرونا و بیمارستان هفتم تیر در منطقه جنوب تهران، گفت: عملا راه اندازی کلینیک درمان سرپایی کرونا در مرکز روانپزشکی رازی، به نیازهای درمانی سرریز شده این دو بیمارستان کمک شایان توجهی کرده و سه بیمارستان در پشتیبانی از یکدیگر قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اهمیت جغرافیایی این منطقه ( جنوب شرق تهران) یادآور شد: امیدواریم با استفاده بهینه از همه ظرفیت ها بتوانیم این بیماری را مدیریت کنیم.
وی درباره آخرین وضعیت کرونا در تهران افزود: آمار کرونا در تهران یک الگوی سینوسی دارد، اما در حال حاضر مراجعه سرپایی بیماران کرونایی تنها شاخصی است که نسبت به سایر شاخص ها کاهش داشته است.
دکتر زالی افزود: اولین شاخصی که می تواند در تغییرات الگویی مورد توجه واقع شود، شاخص مراجعات سرپایی است و معمولا بین کاهش میزان مرگ و میر و میزان بستری فاصله زمانی ۱۲ تا ۱۴ روزه وجود دارد و ممکن است برغم اینکه شاهد کاهش ملایم بستری بیماران کرونایی هستیم به صورت فوری شاهد کاهش میزان مرگ و میر نباشیم و دو تا سه هفته زمان نیاز داشته باشیم.
دکتر نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونا شهر تهران نیز که در برنامه بازدید حضور داشت، اظهار کرد: وضعیت رعایت پروتکل ها در تهران در دو ماه اخیر کم شده است و با پیگیری های انجام شده به نظر می رسد در حال حاضر میانگین بین ۶۵ تا ۷۰ درصد باشد.
وی با اشاره به استفاده بیش از حد از داروهای ضد ویروس مانند فاویرپیراویر و رمدسیویر، ابلاغ پروتکل های درمانی در جهت استفاده بهینه از این داروها را در کاهش مصرف این داروها عنوان کرد، گفت: امیدواریم با توسعه واکسیناسیون در روزهای آتی شرایط بهبود یابد.
دکتر توکلی ضمن ابراز نگرانی نسبت به سویه لامبدا، بر ضرورت آمادگی حوزه درمان در برابر شیوع این ویروس تاکید کرد و در عین حال از مردم خواست که در فضاهای بسته حتما از ماسک استفاده کنند و بیشتر از یک ساعت در تجمعات شرکت نکنند و در مواقع غیر ضروری از منزل خارج نشوند.
وی در پایان یادآور شد: به نظر می رسد واکسیناسیون اطفال نیز باید مورد پیگیری قرار گیرد، زیرا ویروس لامبدا در دهه دوم زندگی افراد نیز ممکن است بروز کند؛ البته خوشبختانه هنوز این سویه جدید در کشور گزارش نشده است.