به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، براساس انتشار آمارهای روزانه وزارت بهداشت فعالیت افسارگسیخته ویروس دلتا در برخی از نقاط کشور سیر نزولی به خود گرفته و کاهش تعداد شهرستانهای پرخطر کرونایی تایید کننده این روند است؛ اما کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به کاهش سطح رعایت پروتکلها براین باورند که آتش زیر خاکستر کرونا با ویروس جهش یافته دلتا در سراسر کشور با کوچکترین سهلانگاری میتواند دوباره شعلهور شود؛ اتفاقی که احتمالاً مدیریت آن اینبار غیر ممکن خواهد شد.
در این زمینه کارشناسان معتقدند طولانی شدن پیک پنجم در سراسر کشور و البته کاهش همزمان رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی هموطنان همه و همه دست به دست یکدیگر خواهد داد تا دوباره فنر ویروس منحوس در دو هفته آینده رها شده و شاهد آغاز پیک ششم باشیم. اتفاقی که احتمالاً نتیجهای جز افزایش چالشها و مشکلات بخش بهداشت و درمان ندارد.
از سوی دیگر این گروه تاکید میکنند اگرچه آمارهای روزانه نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه بیماران کاهشی نسبی به خود دیده اما این اتفاق بیانگر عبور از قله پیک پنجم نیست و هر لحظه میتواند تمام معادلات موجود برهم خورده و دوباره شاهد جهشی قابل توجه در تمامی شاخصها باشیم چون برخی از شواهد نشان میدهد کاهش تعداد موارد تستهای انجام شده در یک هفته گذشته این بخش از آمار را تحت تاثیر قرار داده است و ثبات آمارها در بخش مراقبتهای ویژه حکایت از پتانسیل ایجاد یک بحران تازه در سراسر کشور میدهد.
این گروه براین باورند که بهترین راهکار تثبیت شرایط در کشور رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی بوده و اجرای دقیق دورکاری در ادارات و سازمانها است، اتفاقی که میتواند مانع از جابهجایی گسترده جمعیت در مناطق مختلف باشد و متاسفانه اکنون با عادی انگاری جامعه و شلوغی قابل توجه سیستم حمل و نقل عمومی بهخصوص در کلانشهرها احتمال شعلهور شدن آتش زیر خاکستر دلتا در هفتههای پیش رو وجود دارد.
به گفته کارشناسان برای مدیریت کم هزینه شرایط هم اکنون باید با استفاده از راهکارهای موجود تا جای ممکن جابهجایی و تجمع را در سراسر ایران به حداقل رسانده و مانع از دست به دست شدن ویروس باشیم، به عنوان مثال نکتهای که اصولاً در ادارات، مراکز خدماتی، اصناف و سیستم حمل ونقل عمومی رعایت نمیشود.
این درحالی است که گزارشهای منتشر شده از وضعیت دارویی در اغلب شهرستانها نشان دهنده روند افزایشی قیمت برخی از داروهای مربوط به بیماری زیر سایه بیتوجهی مسئولان و کمبود دار ادامه دارد و این اتفاق میتواند مشکل انجام روند درمانی را برای بیماران سختتر کند؛ نکتهای که میتواند نهایتاً ارتباط مستقیمی با افزایش تعداد موارد فوتی در این زمینه داشته باشد.
استان آذربایجان غربی/ 33 مورد فوتی ثبت شده است
جواد آقازاده با اشاره به فوت 33 نفر از جمله 17 نفر از آنان در ارومیه اظهار داشت: کرونا تاکنون جان پنج هزار و 446 نفر از هم استانیها را گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی تعداد مبتلایان شبانه روز گذشته را یک هزار و 614 نفر خواند و تصریح کرد: تاکنون 231 هزار و 726 نفر در استان آلوده به کروناویروس شدهاند.
وی از افزایش تعداد بستریهای سندروم حاد تنفسی در آذربایجانغربی خبر داد و گفت: هماکنون دو هزار و 99 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند و یک هزار و 85 نفر نیز بستری مشکوک وجود دارد.
آقازاده در ادامه بیان کرد: همچنین تعداد بیماران بستری آی سی یو 306 نفر و بیماران تحت دستگاه ونتیلاتور 74 تفر گزارش شده است.
وی در ادامه نیز از واکسیناسیون 12 هزار و 146 نفر دیگر خبر داد و اظهار داشت: تاکنون 831 هزار و 713 نفر واکسن کرونا را در استان دریافت کردهاند.
استان ایلام/ 211 مورد جدید بیمار کرونایی شناسایی شد
محمد کریمیان با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 53 هزار و 198 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 211 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 407 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 81 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 50 هزار و519 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته هفت مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان چرداول، یک مورد شهرستان ایوان، یک مورد شهرستان مهران و سه مورد مربوط به شهرستان دهلران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 945 نفر بوده است.
استان بوشهر/ 14 فوتی در 24 ساعت گذشته
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از سیر نزولی ابتلا به بیماری کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: با افزایش مراکز سرپایی، تعداد بیماران بستری بخش کرونایی استان بوشهر کاهش یافته بهگونهای که تعداد بیماران کرونایی روزانه از 200 نفر به 100 نفر رسیده است.
سعید کشمیری، تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی استان بوشهر را اکنون 674 نفر دانست و بیان کرد: اکنون اشغال تختهای بخش کرونایی و اورژانس بیمارستانها به 80 درصد رسیده که این نشان از عبور استان از پیک پنجم کرونا است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 75 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 33 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
وی از ثبت 14 مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا شامل 7 آقا و 7 خانم با 40 تا 83 سال در 24 ساعت گذشته خبر داد و افزود: تاکنون یکهزار و 794 بیمار کرونایی در استان بوشهر فوت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 143 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 122 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند
دبیر ستاد مبارزه با کرونا استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون افزون بر 80 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
وی از تزریق واکسن کرونا به 281 هزار نفر از جمعیت استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از این تعداد 123 هزار نفر هر دو نوبت واکسن را دریافت کردهاند.
استان سمنان/ ثبت 355 مورد مثبت کرونا
حبیبالله خجسته پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان اظهار داشت: از پنجم شهریور تا6 شهریورماه جمع کل محتملین ورود به بیمارستان 399 نفر است.
وی جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) را نیز 355 نفر اعلام کرد و افزود: همچنین جمع کل موارد مثبت سرپایی در شبانهروز گذشته 316 نفر بوده است.
سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان جمع کل موارد مثبت بستری را 39 نفر اعلام کرد و گفت: در شبانهروز گذشته نیز 4 در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند.
خجسته پور جمع کل ترخیص شده را نیز 48 نفر برشمرد و گفت: جمع کل بستری در شبانهروز گذشته (قطعی و مشکوک) 735 نفر بوده است.
نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان نیز گفت: 121 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در 24 ساعت گذشته در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
استان کرمان/1102 در مراکز درمانی بستری هستند
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و 102 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 629 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 45 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 195 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 71 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 162 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 222 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 35 هزار و 545 مورد رسیده است.
وی به فوت 24 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 214 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 672 هزار و 256 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 285 هزار و 982 مورد است.
استان یزد/ 5 شهرستان یزد از وضعیت قرمز خارج شدند
ابراهیم سلمانی در ارتباط با وضعیت کرونایی یزد اظهار داشت: در حال حاضر، 623 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد بستری هستند.
وی با تاکید بر اینکه همچنان وضعیت کرونا در یزد شکننده است ادامه داد: از این تعداد، 134 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور داشته و خدمات دریافت میکنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه روز گذشته، 113 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد پذیرش شدند.
وی گفت: در حال حاضر شهرستان اشکذر در وضعیت زرد، شهرستانهای بهاباد، ابرکوه، تفت و خاتم در وضعیت نارنجی و سایر شهرستانها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
سلمانی همچنان بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پرهیز از برگزاری دورهمیهای خانوادگی تأکید کرد و گفت: دورهمیهای خانوادگی همچنان یکی از کانونهای اصلی شیوع کرونا در یزد است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما