شناسهٔ خبر: 49186710 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

بازدید ستاری از کارخانه کاله؛

ایران به فناوری جداسازی شیر دست یافت

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به شرکت کاله رفت و از دستاورد‌های فناورانه این مجموعه بازدید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به شرکت کاله رفت و از دستاورد‌های فناورانه این مجموعه بازدید کرد. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این بازدید همچنین از پالایشگاه جداسازی شیر این شرکت که برای نخستین بار در ایران بومی‌سازی شده است نیز دیدن کرد. پالایشگاهی که ظرفیت جذب ۵ میلیون شیر را دارد. این بازدید با هدف نظارت بر روند توسعه طرح‌های دانش‌بنیان حوزه امنیت و سلامت غذایی و ارتقای سطح فناورانه زنجیره ارزش در حوزه صنایع دانش‌بنیان انجام شد.


پالایشگاه شیر چه می‌کند؟
در این پالایشگاه، با جداسازی شیر محصولاتی، چون خامه، کره، پروتئین‌های شیر، کازئین، قند لاکتوز و ... تولید می‌شود؛ همچنین فناوری این مرکز به گونه‌ای است که آب شیر دوباره به چرخه تولید برمی‌گردد اتفاقی که در شرایط کمبود آب در کشور حائز اهمیت است. این پالایشگاه انواع پنیر، شیر‌های مختلف، فرآورده‌های گوشتی، فرآورده‌های قنادی و نانوایی را تولید می‌کند.

فناوری به کار رفته در پالایشگاه، جداسازی شیر به روش غشایی است. تکنولوژی نوینی که تاکنون در ایران وجود نداشته و شرکت کاله با بومی‌سازی این فناوری به کمک توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، ایران را به جمع کشور‌های دارای این فناوری پیوند داد. با توجه به وجود تحریم‌ها و دشواری واردات دستگاه‌ها، بومی‌سازی این فناوری در کشور ضروری بود.

بر اساس آمار‌های موجود، در حال حاضر سالیانه ۵۰ هزار تن کره و ۲۵ هزار تن فرآورده شیری به کشور به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار به کشور وارد می‌شود که راه‌اندازی این پالایشگاه در کنار حفظ این سرمایه ملی در کشور، شرایط صادرات محصولات تولیدی را نیز فراهم می‌کند.

نظر شما