شناسهٔ خبر: 49156061 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تعصب نجومی!

برخی بازیکنان فوتبال در فصل نقل و انتقالات با تحریک احساسات هواداران نرخ قراردادشان را بالا می‌برند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «آنها عمری دم از تعصب زده‌اند و از بچگی استقلالی یا پرسپولیسی بوده‌اند، وقتی به تیم‌های پرطرفدار می‌آیند، فالوئرهایشان چندین برابر می‌شود، عکس پروفایلشان به رنگ و لباس تیم کودکی‌شان تغییر می‌کند، لحن‌شان طلبکارانه می‌شود، نرخ را بالا می‌برند، با چند تیم مذاکره می‌کنند، شبکه‌های مجازی و به خصوص اینستاگرام تبدیل به محلی برای جولان‌شان می‌شود و سپس با لحنی غمگین برای هواداران می‌نویسند که تلخ‌ترین روزهایشان را می‌گذرانند و با آنها خداحافظی نمی‌کنند چون دوباره لباس تیم محبوبشان را خواهند پوشید! این حال و روز این روزهای فوتبال ایران است؛ فوتبالی که گر چه سوژه‌های زیادی برای انتقاد دارد اما حالا یکی از آزاردهنده‌ترین وجهه‌هایش نمایش داده می‌شود و آن بازی با احساسات هواداران است.

کیفیت معمولی، قرارداد نجومی

چند روز قبل بود که فرهاد مجیدی در مصاحبه‌ای گفت: «اگر از طرف باشگاه به من می‌گفتند که بازیکنان چنین رقم‌هایی را درخواست کرده‌اند باور نمی‌کردم اما این رقم‌های عجیب و غریب را با چشمان خودم دیدم.» حالا صدای همه درآمده است. از مجیدی تا وحید قلیچ و کارشناسان فوتبال. اما چطور کار به اینجا رسیده‌؟ مهاجمی که فقط هفت گل به ثمر رسانده، پیشنهاد ۸ میلیارد تومانی به باشگاهش ارائه داده است! دیگری درخواست‌ نجومی برای اضافه‌شدن رقم دریافتی‌اش برای حضور در جام‌ حذفی و لیگ قهرمانان دارد. بازیکن دیگری با آپشن‌هایش قراردادی حدودا ۱۷ میلیاردی را قبول نمی‌کند و به تیم‌های عربی می‌رود. بازیکنی دیگر پیش‌شرط دریافت سه میلیارد نقد قبل از بستن قرارداد جدید را دارد و چند بازیکن به تیم‌های عربی رفته‌اند و کلیپ حضورشان در آن تیم‌ها هم ساخته شده اما خودش، همسرش یا نزدیکانشان این حضور را شایعه می‌دانند! الباقی هم در عین حال چند پیشنهاد نجومی را بررسی می‌کنند تا در نهایت تصمیم بگیرند کدام تیم، تیم بچگی‌شان بوده است. اما وقتی تیم بچگی‌شان پیشنهاد نجومی آنها را قبول نمی‌کند، آنها متنی پرشور در اینستاگرام می‌نویسند، خود را فرزند تیمشان می‌دانند و همه قرار است دوباره برگردند. واکنش هوادار چیست؟ دادن فحش‌های رکیک به صورت مجازی و حس بازی خوردن برای تیمی که واقعا دوستش دارد.

ترفندی برای افزایش قیمت

شاید به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید اما نمی‌توان همه تقصیر را به گردن بازیکن انداخت. در فوتبال ایران مساله‌ای بزرگتر به نام مدیر برنامه و همچنین دلال‌هایی بزرگ در میان است که فاجعه می‌آفرینند. مدیر برنامه یک بازیکن به خبرنگار حوزه استقلال می‌گوید بازیکن با استقلال بسته و کار تمام است. از سوی دیگر به خبرنگار حوزه پرسپولیس نیز همین را می‌گوید. وجود این اخبار ضد و نقیض قیمت بازیکن را بالا می‌برد. استرس واقعی برای کیست؟ هوادار. حالا این توهم برای یک بازیکن ایجاد می‌شود که او واقعا نزدیک به ۲۰ میلیارد قیمت دارد. او نیز نرخ را بالا می‌برد و مدیر باشگاه برای برداشته‌شدن فشار از روی تیمش توسط هوادار، قرارداد ۱۷ میلیاردی با بازیکنی می‌بندد که ۲ میلیارد هم ارزش ندارد! مثال لیگ برتری می‌خواهید؟ کمی به اخباری که هر سال درباره سردار آزمون منتشر می‌شود فکر کنید. از حضور در لیورپول تا اورتون و اتلتیکو. پیشنهادهایی که بعضا خود سردار هم از آنها خبر ندارد!

هایجک!

دانشگر به پرسپولیس می‌رود؟ پیشنهاد گل‌محمدی به مهدی مهدی‌پور، مسعود ریگی در پرسپولیس، محسن مسلمان در استقلال؟ حضور فرشاد احمدزاده در استقلال و هزاران اتفاق از این دست که البته برخی از آنها خیلی هم شایعه نیست. برخی برای بالابردن قیمت است و گاهی هم سرمربی یک تیم با بازیکن تیم رقیب تماس می‌گیرد که جای او در تیمش خالی است و پیشنهادی چند برابری به او می‌دهد. بازیکن هم به علت تعصب زیاد آن را قبول می‌کند و البته می‌گوید فوتبال حرفه‌ای همین است. چند روز بعد اما با اعتراض شدید هواداران مواجه می‌شود، هوادار به بازیکن و باشگاه فشار می‌آورد و او با پیشنهاد جدیدی از سمت باشگاه فعلی‌اش مواجه می‌شود تا دوباره لقب متعصب را یدک بکشد و هواداران قربان‌صدقه او بروند! مورد داشته‌ایم که بازیکن به تیم‌های عربی رفته، اما به دلیل سطح فنی پایین ریجکت (شما بخوانید مرجوع) شده و دوباره به تیمش بازگشته تا متعصب‌ترین باشد.

باشگاه هم مقصر است

حالا که هیچ خبری از تعصب در فوتبال وجود ندارد و همه اینها تماما اداست، وجهی دیگر هم هست که تا بوده همین بوده. حالا بسیاری از تیم‌های لیگ‌ برتر در فصل آینده وضعیت وخیم‌تری به لحاظ مالی نسبت به فصل گذشته پیدا می‌کنند. تیم‌هایی که دولتی هستند و مدیران‌شان هیچ ابایی از بستن قراردادهای چندین میلیاردی با بازیکنان ندارند و همین که برای مدت کوتاهی فشار هواداران را روی خود احساس نکنند برایشان کافی است. در نهایت سال بعد هم همین آش و همین کاسه است. باشگاه توان پرداخت به بازیکن را ندارد، کار به شکایت می‌رسد و بدهی پشت بدهی روی هم تلنبار می‌شود. کما این‌ که همین الان بسیاری از بازیکن تیم‌های مطرح از دو فصل قبل خود هنوز بدهی دارد و الان هم با کمک ایجنت خود قرارداد ۱۰ میلیاردی بسته‌اند تا مثلث فاجعه نقل و انتقالاتی ایران تکمیل شود و باز هم چه کسی آسیب می‌بیند؟ هوادار.»

انتهای پیام

نظر شما