به گزارش دیده بان ایران؛ ناصر قوامی، رییس کمیسیون قضایی مجلس ششم در واکنش به فیلمهای منتشر شده از زندان اوین گفت: «این اتفاقات ناگوار فراوان در زندانها و بازداشتگاهها میافتد. در همان زمانی که من نماینده بودم ماجرای کشته شدن خانم زهرا کاظمی رخ داد. او عکاس بود و جرمش این بود که از جایی عکاسی کرده بود. در آخر هم که به دلیل ضربه مغزی فوت کرد. به جز وجهه انسانی این ماجرا، هزینه بالایی هم در داخل و خارج از کشور برای جمهوری اسلامی ایجاد کرد. یک زن بیپناه و بیگناه ظرف مدت ۴۸ ساعت کشتهشد.»
او همچنین ادامه داد: «اگر این خاطیان مجازات شوند و واقعا به این موضوعات رسیدگی شود که این افراد چه کسانی هستند که حیثیت جمهوری اسلامی را به حراج میگذارند، این اتفاقات رخ نمیداد اما متاسفانه رسیدگی نمیشود. الان هم رییس سازمان زندانها عذرخواهی کرده اما باید خاطیان را معرفی کند، نام و مشخصات آنها اعلام شود و دادگاه علنی برای آنها تشکیل شود. الان بحث آبرو و حیثیت نظام هم مطرح است و حداقل برای آن باید کاری کنند. این کارها هم یک جور کارهای طالبانی است که آسیب میزند. اگر بعد از این ماجرا خاطیان مشخص شوند، به اسم و مشخصات معرفی شوند، برای مردم شرح داده شود که چرا دست به این اقدامات میزنند و… دیگر این اتفاقات نمیافتد اما به نظر من که به مواردی از این دست رسیدگی نمیشود.»
قوامی با تاکید بر رعایت حقوق زندانیان در دین و قانون، توضیح داد:«متهم از وقتی دستگیر میشود تا زمانی که به عنوان مجرم به زندان میرود، مسوولیت جان، آبرو و … زندانی بر عهده کسانی است که او را بازداشت کردهاند یا زندانی است که مجرم به آن تحویل داده شدهاست. اگر نیروی انتظامی بازداشت کرده، مسوول حفظ جان بازداشتی با نیروی انتظامی است. بعد از آن که به زندان تحویل داده میشود، مسوول حفظ جان و آبروی او زندان و زندانبان است. اگر زندانی اعتصاب غذا کرد باید به سرعت به مقامات بالادستی اطلاع داده شود و به دلیل اعتصاب غذای زندانی رسیدگی شود. اگر زندانی بیمار شد باید بلافاصله برای مداوای او اقدام کنند یا اگر دارویی مصرف میکند باید به سرعت این دارو به دست زندانی برسد. در همه این موارد در صورتی که تعمداً از رسیدگی به زندانی سر باز بزنند و باعث مرگ زندانی شوند، نوعی قتل عمد به حساب میآید.»
او همچنین افزود: «تکرار این اتفاقات به این دلیل است که خاطیان مجازات نمیشوند. مگر یک هواپیما را با دو موشک نزدند؟ هم جان ۱۷۶ نفر از بین رفت و هم در تمام دنیا به آبروی و حیثیت جمهوری اسلامی خدشه وارد شد. متاسفانه معلوم نشد چه کسی یا کسانی خاطی بودند. چه عمد و غیرعمد باید جلسه علنی محاکمه برگزار میشد.»
قوامی در پاسخ به این پرسش که در این شرایط مجلس چطور میتواند به ماجرا ورود کند، توضیح داد: «آقایان با مجلس ششم زاویهای داشتند که به همین دلیل حاضر نبودند هیچگونه همکاری با این مجلس داشتهباشند. البته در آن زمان ما از زندانها بازدیدهایی داشتیم اما به واقع نتوانستیم بر روی این اتفاقاتی که در زندانّها در جریان بود، تاثیر مثبتی بگذاریم چون مجلس ابزاری ندارد. مگر این که تحقیق و تفحص برگزار کند که البته برای تحقیق و تفحص از نهادهایی که زیر نظر رهبری گفته میشود که باید ایشان اول اجازه دهند. به نظر من مجلس هم آنچنان ابزاری ندارد و فقط میتواند در کمیسیون اصل ۹۰ پروندهّهای این چنینی را بررسی کرده و خاطی را مشخص کند. اما معمولا نهادها برای شناسایی خاطی اصلی با مجلس همکاری نمیکنند.»
رییس کمیسیون قضایی مجلس ششم در مورد اقدامات دستگاه قضا در این حوزه نیز گفت: «باید دید آیا اراده قوه قضاییه بر این است که خاطیان در این موارد را شناسایی و مجازات کند یا نه. معمولا این اعتقاد وجود دارد که اگر ما این افراد را مجازات کنیم، دیگر کسی با ما همراهی نمیکند. باید دید آیا قوه قضاییه ارادهای برای مجازات خاطیان دارد یا نه؟»
منبع: مدارا
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام ∎
نظر شما