شناسهٔ خبر: 49045204 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

ادامه بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات در مجلس/ زارع‌پور: ظرف ۴ سال شبکه ملی اطلاعات را اجرایی خواهم کرد

ادامه رسیدگی به صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - ادامه رسیدگی به صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

در ادامه محمود عباس‌زاده مشکینی در مخالفت صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت: این وزراتخانه یک وزارت زیربنایی است، یک شاهراهی را باز می‌کند که تمام وزراتخانه‌ها باید از آن مسیر عبور کنند.

وی تاکید کرد: طبیعتا ما باید برای این وزارتخانه به صورت اخص نیرویی را استفاده کنیم که واجد دو مولفه باشد؛ یک خواستن و دوم توانستن. ما در انگیزه وزیر پیشنهادی شکی نداریم، اما برای عنصر توانستن سنجه داریم. توانستن یعنی نیروی پیشنهادی تخصص و تجربه داشته باشد. شوربختانه باید اعلام کنم وزیر پیشنهادی در حوزه ارتباطات تخصص ندارند و تحصیل کرده کامپیوتر و آتی هستند در حالی که موضوع این وزارتخانه «ای سی تی» است.۹۵ در ماموریت‌های این وزراتخانه زیر ساختی است.

این نماینده مجلس اظهارداشت: وزیر پیشنهادی سابقه یک روز کار اجرایی در حوزه ارتباطات را ندارد. وزیری که سوار کار نباشد نمی‌تواند موجب تحول و تغییر باشد. در این وزارتخانه به مقدار ۲۰ میلیارد دلار تجهیزات زیربنایی داریم، ما نباید با سرنوشت کشور شوخی کنیم.

غنی نظری در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت: ایشان در یک کمیسیون می‌گوید با طرح مصونیت از فضای مجازی مخالفم و در یک کمیسیون می‌گوید موافقم. مخالفت ما با برنامه‌های ایشان است و پیش‌بینی می‌کنیم با وضعیت برنامه‌های ایشان، این وزیر نمی‌تواند مدیریت مطلوبی در حوزه وزرات ارتباطات داشته باشد.

سید مجتبی محفوظی در موافقت با گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت:یکی از وزرای جوان و با انگیزه کابینه دکتر زارع پور است. اتفاقا یکی از ویژگی‌های آقای زارع پور تخصص و تجربه است. 

وی بیان داشت: این جوانان ما بودند که جنگ تحمیلی را به بهترین شکل اداره کردند. جناب آقای زارع‌پور دارای عالی‌ترین سطح تحصیلات از دانشگاه‌های داخلی و خارجی هستند و تجربه قابل قبول ایشان در حوزه فناوری کشور نشان از انتخاب درست آیت‌الله رئیسی دارد. دکتر زارع پور در حوزه فاوا قطعا متخصص هستند. ایشان در دهه هشتاد مرکز توسعه و فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال را راه اندازی کردند. راه‌اندازی چندین خدمت الکترونیکی در وزرات ارشاد به واسطه دکتر زارع پور باعث شد این وزراتخانه به عنوان وزراتخانه برتر در توسعه خدمات ارتباطی شناخته شود.

این نماینده مجلس اظهارداشت: دکتر زارع پور در قوه قضائیه هم خوش درخشیدند و این قوه را در مدت کوتاه متحول کردند.

نطق وزیر پیشنهادی

در ادامه این جلسه گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات در دفاع از برنامه‌های خود در صحن علنی مجلس گفت:پیش از هر چیز بر خودم لازم می‌دانم از نمایندگان مجلس تشکر کنم که این فرصت را فراهم آوردند تا ما بتوانیم مواضع و برنامه‌هایمان را در همه کمیسیون‌های تخصصی تبیین کنیم و از نقطه نظرات کارشناسانه و بزرگواران بهره‌مند شویم.

وی تاکید کرد: همچنین تشکر می‌کنم از دوستان عزیزی که بنده را مورد عنایت قرار دادند و به عنوان موافق ثبت نام کردند، به ویژه عزیزانی که در موافقت با بنده صحبت کردند و تشکر می‌کنم. بنده نقدپذیر هستم، نه در این موقعیت و در هر موقعیتی نظرات کارشناسی و نقد‌های سروران عزیز را روی سر می‌گذاریم و انشاالله با آن توجه خواهم کرد.
 
گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس بیان داشت:بنده در صورت رای اعتماد صدای مناطق محروم در کابینه سیزدهم خواهد بود. افتخار می‌کنم در دوره مسئولیت بنده در وزارت ارشاد صد‌ها شرکت دانش‌بنیان در حوزه تولید محتوای دیجیتال شکل گرفتند. در حوزه قوه قضاییه هم در حوزه‌های مختلف با کار و مساعدت شبانه روزی همکارانم مراجعات مردم در قوه قضاییه را تسهیل کردیم و انشالله به حول قوه الهی این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

وی تاکید کرد: اینجانب به عنوان یکی از میلیون‌ها تربیت یافته مکتب امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و به عنوان یک جوان گام دومی آمده‌ام تا تجربه ۱۵ ساله تخصصی و اجرایی خود را در صورت رای اعتماد به کار گیرم. آمده ام همه ظرفیت‌های این فناوری مهم را به کار بگیرم تا بتوانیم جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران را در این فضا ارتقا دهیم.

زارع پور بیان داشت: نمایندگان محترم و ملت شریف ایران امروز فناوری ارتباطات تبدیل به یک بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده است. در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون نفر در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. هیچ کس نمی‌تواند بدون این فضا کار‌های روزمره خود را پیگیری کند. امروز این فناوری، فناوری اجتماعی شده و در اعماق زندگی مردم رسوخ کرده است اگر ما در این حوزه برنامه‌ریزی مناسب نداشته باشیم، قطعاً به آسیب‌های آن دچار خواهیم شد. امروز برای مردم کوچه و خیابان مهم است که چه کسی تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به دست می‌گیرد، چون هر اقدامی در این وزارتخانه می‌تواند کسب و کار، اقتصاد، معیشت و امنیت آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد؛ این فناوری فرصت بی نظیری را برای ما فراهم کرده که ما بتوانیم از آن استفاده کنیم و یک جهش فوق العاده داشته باشیم.

وی اظهارداشت: عزیزان بزرگوار این فناوری یک شمشیر دو لبه است و یک فرصت‌های بی نظیر و یک تهدیدات جدی دارد به اعتقاد بنده فرصت‌های این فضا بسیار بسیار بیشتر از آسیب‌های آن است و ما اگر برنامه‌ریزی و آینده نگری داشته باشیم می‌توانیم از فرصت‌های آن استفاده زیادی کنیم. اینجانب با بررسی اسناد بالادستی به ویژه بررسی مصوبات بر زمین مانده شورای عالی فضای مجازی برنامه‌ای را تدوین کرده ام که در جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

زارع پور با اشاره به توسعه حکمرانی دیجیتال بیان داشت: امروز این فناوری سطح حکمرانی را در دنیا تغییر داده و نحوه تعامل دولت با مردم و مردم با مردم تغییر یافته است. امروز دیگر مرز‌های فیزیکی نیستند که مرز‌های کشور‌ها را مشخص می‌کنند. امروز پلتفرم‌ها  عمق راهبردی هر کشوری را تعیین می‌کند. امروز متاسفانه بسیاری از کشور‌ها توسط این پلتفرم‌ها اشغال شده و مرزهایشان جابجا شده است، این‌ها یعنی اینکه ما اختیاری در این فضا نداریم  و از ظرفیت‌های این فضا برای حکمرانی غفلت کردیم البته الحمدلله پلتفرم‌های خدمات رسان در سطح و تراز جهانی به دست همین جوانان ایرانی را ساخته‌ایم.

وی تصریح کرد: بنده ظرف ۴ سال شبکه ملی اطلاعات را اجرایی خواهم کرد. انشالله حوزه فضایی را به ریل تحول خود باز می‌گردانیم. همچنین ما فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی را محقق خواهیم کرد.
 

نظر شما