شناسهٔ خبر: 49001281 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

«محرم» تابلوی ارادت اهل سنت کردستان به امام حسین(ع)/از روزه‌داری تا توزیع نذری در تاسوعا و عاشورا

شافعیون کردستان همچون شیعیان ارادات ویژه‌ای به پیامبر و اهل بیت دارند که برگزاری مراسمات مولودی‌خوانی در مدح پیامبر و ائمه اطهار و همچنین روزه‌داری در تاسوعا و عاشورا و توزیه نذری در این ایام از مصادیق بارز این موضوعات است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محرم که می‌آید، کردستان رنگ ماتم و عزا به خود می‌گیرد، بیرق‌های مشکی جایگزین پارچه‌های سفید و زرد و الوان دیگر در شهرها می‌شود، در برخی مکان‌ها چادرهای صلواتی و توزیع نذری برپا می‌شود(البته در دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا این برنامه کم‌رنگ شده است) و صدای نوحه‌خوانی در هر کوی و برزن به گوش می‌رسد.      

محرم که می‌رسد، تابلویی از ارادت عاشقانه پیروان اهل سنت کردستان به سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ترسیم می‌شود که شرکت اهل سنت در مراسمات عزاداری، ادعیه و مناجات‌ها و کمک به نیازمندان و ...پازل این تابلو را تکمیل می‌کنند.

محرم حدیث و آینه تمام‌قد به خاک افتادن عشق است، آنجا که عشق عاشقانه هفتاد و دو بار به خاک می‌افتد و دوباره همچون ققنوسی تازه نفس، از شعله‌های خویش برمی‌خیزد و در آغوش پروردگار خویش، سرفراز و مسرور، لبخند می‌زند و خود را در خلد برین از سر می‌گیرد.

محرم حکایت غریبی است که ریشه‌ای 1400 ساله در تاریخ دارد و هر سال تازه‌تر از سال قبل با حضور پرشور عاشقان مکتب ابا عبدالله الحسین رخ می‌نمایاند.

حدود 85 درصد جمعیت کردستان اهل سنت شافعی هستند، مردم کردستان به اختیارالدینی‌ها شهره هستند یعنی به اختیار خود دین اسلام را برگزیده‌اند و تاکنون هم در این مسیر ثابت‌قدم بوده‌اند، شافعیون کردستان همچون شیعیان ارادات ویژه‌ای به پیامبر و اهل بیت دارند که برگزاری مراسمات مولودی‌خوانی در مدح پیامبر و ائمه اطهار و همچنین روزه‌داری در تاسوعا و عاشورا و توزیه نذری در این ایام از مصادیق بارز این موضوعات است.

کردستان با جمعیت بیش از یک‌میلیون و 600 هزار نفر جمعیت از منحصربه فردترین نقاط ایران اسلامی و حتی جهان اسلامی است که مسلمانان شیعه و سنی با همدلی و وفاق خویش در مناسبت‌های مختلف دینی و مذهبی در کنار هم حضور دارند و به عینه می‌توان اتحاد و همبستگی اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی را در این خطه از میهن اسلامی مشاهده کرد. 

مراسمات محرم و بخصوص در تاسوعا و عاشورای حسینی در کردستان نمایش بارز ارادت ویژه مسلمانان این استان به خاندان و اهل بیت رسول الله(ص) است.

مردم این دیار از شیعه و سنی در ایام محرم هر کدام به نوعی ارادت خود را به امام حسین(ع) و مقوله عاشورا به منصه ظهور می‌رسانند، مردم شهر سنندج، سرزمین مسجد و مناره اکثر قریب به اتفاق شب‌های ماه محرم به ویژه شب تاسوعا و عاشورا با حضور در امامزاده‌ها در گوشه و کنار شهر شب‌زنده‌داری می‌کنند و دل‌هایشان را به کربلای حسین(ع) دخیل می‌بندند و آسمان چشمانشان را به عشق صاحب عاشورا، بارانی..

طشت‌گذاری در سریش‌آباد، تشکیل حلقه عزا در مقابل مساجد تکایا و حسینیه‌ها با ذکر حسین وای، مراسم گل‌گیران در بیجار، قربانی‌کردن گوسفند در دیواندره و مجالس روضه‌خوانی و تعزیه‌خوانی در قروه از آیین‌های عاشورایی در استان کردستان است که امسال هم به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا برگزار نشد.

در گذشته تعدادی از مردم شهر سریش‌آباد در ماه محرم با قمه‌زنی به سوگ سرور و سالار شهیدان می‌پرداختند و سر و بدن خود را با قمه زخمی می کردند اما چند سال است که سنت پسندیده اهداء خون جایگزین این آیین غلط شده است.

با روشنگری‌هایی که صورت گرفت، امروز دیگر چنین روشی در منطقه کردستان مرسوم نیست و مردم شهرهای استان بویژه مردم سریش‌آباد در صف‌های طولانی برای اهدای خون می‌ایستند.

جالی بسی تاسف است که ویروس کرونا امسال نیز مراسمات ایام محرم در کردستان را تحت تاثیر قرار داد و از اجتماعات باشکوه خبری نبود، اجتماعاتی که نماد بارز وحدت شیعه و سنی در این استان فرهنگی بود.

انتهای پیام/2330/70