مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک با حضور در برنامه "گفتگوی ۱۸:۳۰" گفت: گرچه همه کالاهایی که به گمرک وارد میشود باید هرچه سریعتر ترخیص شود، اما اقلام و کالاهای دارویی به ویژه در حوزه کرونا حتی یک روز هم نباید در گمرک باقی بمانند.
وی با اشاره به ارزیابی مثبت عملکرد گمرک در ترخیص واکسن افزود: تمام محمولههای دارویی پای پرواز و در حداقل زمان در مدت ۱۵ دقیقه از گمرک ترخیص شد.
معاون فنی گمرک بیان کرد: مصوب شد ظرف ۲۴ ساعت اقلام دارویی و مواد اولیه در همه انبارهای گمرک احصاء و طی یک هفته تعیین تکلیف شوند.
محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: گمرک ایران، وزات صمت، بانک مرکزی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت متولی اصلی ترخیص مواد اولیه دارویی از گمرک هستند.
وی بیان کرد: داروهای دپو شده در انبار فرودگاه امام خمینی (ره) بدون هماهنگی ما وارد شده بود. واکسنها و آنچه با ما هماهنگ میشود، پای هواپیما با هماهنگی گمرک ترخیص شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: علیرغم تحریمها و مشکلات نقل و انتقال پول، پیشپرداخت واکسنها را انجام دادیم و تا کنون حدود ۲۵ میلیون دُز واکسن وارد کشور شده است. طبق برنامهریزی صورت گرفته مقرر شده تا پایان شهریور ۳۰ میلیون دز واکسن وارد کشور کنیم.
شانهساز افزود: همچنین طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان آبانماه حدود ۸۰ میلیون دز واکسن وارد کشور میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: برخلاف تبلیغات و شایعات فضای مجازی از ۴۵ معرفینامه به بخش خصوصی تنها یک مورد، آن هم یک شرکت دارویی خصوصی معتبر موفق به واردات واکسن شده است.