شناسهٔ خبر: 48869425 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

تنها راه قطعی برون‌رفت از شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور؛

افزایش سطح واکسیناسیون عمومی و 2 هفته لاک‌داون

صاحب‌خبر -

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران گفت: «افزایش سطح واکسیناسیون عمومی و دو هفته لاک‌داون، تنها راه قطعی برون‌رفت از شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور است و جز آن راه دیگری وجود ندارد.»
زالی در پاسخ به سوالی درباره راهکار برون‌رفت از شرایط فعلی بیماری در کشور گفت: «دو راهکار برای عبور از بحران فعلی وجود دارد؛ ابتدا آنکه همه کشور اعم از ظرفیت‌های درون‌زا و برون‌زا برای واردات واکسن بسیج شوند. باید برای واردات واکسن کار جمعی جهادی انجام و از همه ظرفیت‌های دیپلماسی و اقتصادی استفاده شود.»
 زالی تأکید کرد: «لازم است به هر طریق ممکن از بازارهای استاندارد جهانی، واکسن دریافت شود. مهم‌ترین مسأله همین موضوع است. جز این هم راهی وجود ندارد.»
او ادامه داد: «راه‌حل دوم نیز گرچه تصمیم بسیار تلخی است، اما برای آنکه تا حدی ترمز مرگ‌ومیر بیماری در کشور و تهران کشیده شود، مجبور هستیم تصمیم تلخ دو هفته لاک‌داون را بپذیریم. البته در این زمینه باید همه کشور همکاری کنند. یعنی لاک‌داون باید تصمیم حاکمیت باشد، نه تصمیم یک وزارتخانه یا دستگاه.»
او در این زمینه افزود: «تمام برنامه‌های اقتصادی مردم از قبیل عوارض، مالیات، پرداخت حق کارفرما و غیره باید در این دو هفته تعطیل و فرصت جدیدی داده شود. بنابراین تمام اسناد الزام‌آور اقتصادی برای کسبه و مردم عادی در این دو هفته باید متوقف شود. همچنین لازم است فرآیندهای مختلف اجتماعی کاهش یابد.» زالی تأکید کرد: «این دو هفته لاک‌داون نیز باید هر چه سریع‌تر انجام شود، چراکه هرچه زمان بگذرد، ویروس دلتا بیشتر در سطح شهر می‌چرخد و آن موقع دیگر هر اقدامی اثربخشی خود را از دست خواهد داد.»
او گفت: «از طرف دیگر لاک‌داون زیر دو هفته هم ارزشی ندارد و نباید انجام شود.» زالی افزود: «همچنین اقناع‌سازی مردم بسیار مهم است، چراکه در لاک‌داون مردم آسیب می‌بینند و باید کمک کرد و بسته‌های مختلف حمایتی فراهم شود. در مجموع بالا بردن سطح واکسیناسیون عمومی و انجام لاک‌داون تنها راه قطعی برای مدیریت بیماری است و راه دیگری وجود ندارد.» او همچنین گفت: «با توجه به سرایت‌پذیری بالاتر ویروس دلتا، طولانی‌تر بودن و بار بالاتر ویروس در مبتلایان و از آنجا که تغییری در شرایط فعلی مدیریت بیماری شاهد نیستیم، طبیعتا انتظار نداریم که فعلا تغییر چندانی در وضعیت بیماری ایجاد شود. اگر مداخلات مذکور به صورت جدی در سطح کشور اعمال نشود، طبیعتا  بعید است که آمار فعلی فروکش کند.»

نظر شما