شناسهٔ خبر: 48822078 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

جان باختن ۱۲۰ پرستار در راه مبارزه با کرونا / کمبود شدید پرستار در کشور

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به کمبود شدید نیروی پرستاری گفت: تاکنون ۱۲۰ نفر از جامعه پرستاری در مسیر مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده‌اند و اگر نیرو‌های مرتبط با پرستاری را نیز محاسبه کنیم ۱۴۰ شهید راه خدمت داشته‌ایم.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به کمبود شدید نیروی پرستاری، تعداد شهدای جامعه پرستاری در ایام کرونا را 120 نفر اعلام کرد.

محمد میرزابیگی، در نشست خبری امروز با اصحاب رسانه با اشاره به تلاش‌های مدافعان سلامت در مسیر مبارزه با کرونا، اظهار داشت:‌ تاکنون 120 نفر از جامعه پرستاری در مسیر مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده‌اند و اگر نیروهای مرتبط با پرستاری را نیز محاسبه کنیم 140 شهید راه خدمت داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا 125 هزار نفر از پرستاران به کرونا مبتلا شده‌اند، گفت: بعد از واکسیناسیون کادر درمان، مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در این گروه از بین رفته، مگر مادران بارداری که نتوانسته‌اند واکسن دریافت کنند.

وی یادآور شد: باید به موضوع واکسیناسیون اعضای درجه یک خانواده پرستاران توجه شود، چرا که ممکن است این عزیزان ناقل ویروس بوده و به خانواده‌های خود انتقال دهند.

میرزابیگی با اشاره به فعالیت سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم، بیان کرد: تفکری غیرسیاسی و براساس اهدافی صنفی و علمی و برگرفته از نیازهای جامعه پرستاری و پیگیری هوشمندانه بر سازمان حاکم بوده است و در این مدت اثبات کرده‌ایم در بحث پیگیری مسائل پرستاران، رعایت اخلاق و انصاف را داشته و غیرسیاسی برخورد کرده‌ایم.

وی افزود: باتوجه به وضعیت کرونایی در بیمارستان های کشور، کمبود پرستار بیش از پیش احساس می‌شود و باید به ازای هر تخت بیمارستانی 2.5 نیروی پرستار در 24 ساعت داشته باشیم؛ در حالی‌که این عدد به ازای تخت بیمارستانی به 0.8 نفر پرستار(کمتر از یک پرستار به طور میانگین) رسیده بود و باید مجوز استخدامی پرستاران به سرعت در جریان بیفتد.

میرزابیگی تصریح کرد: بیش از 51 هزار مجوز استخدام پرستار داریم که فقط حدود 8000 نفر استخدام شدند و از سازمان امور استخدامی می‌خواهیم که به وضعیت استخدام نیروی پرستار بیشتر توجه کند، زیرا علاوه بر بیماری کرونا، بیماری‌های نوپدید و دیگر نیز وجود دارد و حضور این قشر برای ارائه خدمات به بیماران نیاز ضروری است.

وی متذکر شد: موضوع استفاده از مزایای ایثارگری پرستاران در دوران شیوع کرونا پیگیری شده و این موضوع در مجلس در دست پیگیری است. ما در این دوران آسیب‌دیدگان زیادی در این حوزه داشته‌ایم و قطعاً مسئولان باید برای مدافعان سلامت همانند مزایای رزمندگان را در دوران دفاع مقدس درنظر بگیرند که ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم که و در این مسیر نامه ای را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده‌ایم.

وی با اشاره به اقدامات دیگر این سازمان در مسیر تحقق خواسته‌های پرستاران، افزود: تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی جزو توافقات ما بوده که البته این موضوع مقداری اجرا و مقداری نیز اجرا نشده است.

وی با اشاره به تصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت 14 سال یادآور شد: در این قانون به مسائل مختلفی مانند تعرفه خدمات، خدمات مستقل پرستاری، ارزش‌های نسبی و سیستم کدینگ توجه شده، اما گویا در مدت 14 سال گذشته عزم سیاسی برای اجرای این موضوع وجود نداشته است؛ در حالی که با توجه رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان بر اجرای آن، این قانون مصوب شد.

وی به مزایای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اشاره کرد و یادآور شد: پرستاران با این مصوبه ضمن اینکه دارای هویت مستقل در خدمات می‌شوند، پرداخت کارانه آنها نیز به سمت پرداختی عادلانه پیش می‌رود البته این فقط مربوط به حوزه کارانه آنهاست و به حوزه کاری پرستاران مربوط نمی‌شود. ضمن اینکه تلاش کرده‌ایم اضافه کار و کارانه پرستاران به صورت جداگانه پرداخت شود که این موضوع انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تدوین مدل مراقبت‌های پسا کرونا با پیگیری پوشش بیمه ای خدمات مراقبت در منزل از جمله بیماری های مزمن به منظور ایجاد و امکان حضور پرستاران در سطح جامعه علاوه بر بیمارستان‌ها ضروری است.

وی با اشاره به جزئیات خدمات مراقبت در منزل پس از کرونا، یادآور شد: ما برای پنج بیماری مزمن در حوزه مراقبت در منزل بسته خدماتی را نوشته‌ایم تا مردم با استفاده از این بسته‌ها از مراجعه مکرر به مراکز درمانی خودداری کرده و هزینه‌ها کاهش یابد.

میرزابیگی، محقق کردن فوق العاده سختی کار، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و طرح تمام وقتی و حفظ قانون ارتقا بهره وری را از برنامه‌هایی عنوان کرد که توسط سازمان نظام پرستاری در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: اکنون نیروهای زیادی داریم که در بخش‌های کرونایی بیمارستانی به سختی کار می کنند و دست اندرکاران و مسئولان امر باید تسهیلات ایثارگری را برای پرستاران ایثارگر در نظر بگیرند و طرح برخورداری مدافعان سلامت از تسهیلات ایثارگری در مجلس نیز در حال پیگیری است.

میرزابیگی از پیگیری اصلاح قانون نظام پرستاری توسط این سازمان خبر داد و گفت: معوقات پرستاران با تأخیر حداقل 12 ماه تا دو سال پرداخت می‌شد که هم‌اکنون این عدد به میانگین 4 ماه رسیده است.

لینک کوتاه کپی لینک