شناسهٔ خبر: 48769007 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ارتباط مصرف بيشتر غذا‌هاي گياهي با کاهش خطر بيماري قلبي

صاحب‌خبر -
ارتباط مصرف بيشتر غذا‌هاي گياهي با کاهش خطر بيماري قلبي
خبرگزاری آریا- به گفته محققان، خوردن غذا‌های مغذی‌تر و گیاهی برای داشتن قلبی سالم در هر سنی مفید است.
به گزارش خبرگزاری آریا، بر اساس یک مطالعه طولانی 30 ساله، داشتن رژیم غذایی گیاهی در دوران جوانی با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی در سنین میانسالی همراه است.
یک مطالعه دیگر 15 ساله هم نشان داد که خوردن غذا‌های گیاهی بیشتر که باعث کاهش کلسترول می‌شود، با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در زنان یائسه ارتباط دارد.
در این دو مطالعه جداگانه که معیار‌های مختلف مصرف غذای گیاهی سالم تجزیه و تحلیل شد، محققان دریافتند که هم افراد بزرگسال جوان و هم زنان یائسه که رژیم غذایی شأن عمدتاً گیاهی بود، کمتر دچار سکته قلبی شدند و با احتمال کمتر ابتلاء به بیماری قلبی عروقی روبرو بودند.
طبق توصیه انجمن قلب آمریکا، الگوی کلی رژیم غذایی سالم بر مصرف انواع میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، مرغ و ماهی بدون پوست، آجیل و حبوبات و روغن‌های گیاهی غیر گرمسیری تأکید می‌کند. همچنین مصرف محدود چربی اشباع، چربی ترانس، سدیم، گوشت قرمز، شیرینی و نوشیدنی‌های شیرین را توصیه می‌کند.
«یونی چوی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا، در این باره می‌گوید: «تحقیقات قبلی بر روی مواد مغذی یا غذا‌های تک متمرکز بود، اما اطلاعات کمی در مورد رژیم غذایی گیاهی و خطر طولانی مدت بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد.»
محققان رژیم غذایی و بروز بیماری قلبی را در 4946 فرد بزرگسال مورد بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان در زمان ثبت نام (1985-1986) در این مطالعه 18 تا 30 ساله بودند و در آن زمان عاری از بیماری‌های قلبی عروقی بودند.
چوی در ادامه افزود: «رژیم غذایی بسیار مغذی و گیاهی برای سلامت قلب و عروق مفید است. رژیم گیاهی لزوماً گیاهخواری نیست. مردم می‌توانند از بین غذا‌های گیاهی که تا حد امکان طبیعی هستند و فرآوری بالایی ندارند، انتخاب کنند. ما فکر می‌کنیم که افراد می‌توانند گهگاه از محصولات حیوانی مانند مرغ سرخ نشده، ماهی سرخ نشده، تخم مرغ و لبنیات کم چرب استفاده کنند.»

نظر شما