شناسهٔ خبر: 48702163 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

علت خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان چیست؟

لیدا رضایی

عضو هیات علمی بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان به بیان جزئیات عارضه خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان پرداخت.

صاحب‌خبر -

عبدالنبی باقری صبح امروز (۱۳ مردادماه) با بیان اینکه عارضه خشکیدگی خوشه خرما در نخلستان های غرب هرمزگان مشاهده شد، اظهار کرد: پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما یک عارضه است که در آن پژمردگی سریع و ناگهانی میوه‌ها در طی مدت ۳ -۲ روز و خشکیدن تمامی آن‌ها طی مدت ۱ تا ۲ هفته، اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: در این عارضه لکه‌های قهوه‌ای روی محور اصلی خوشه‌ها در محل اتصال به درخت و سوختگی خوشک‌ها مشاهده می‌شود. در برخی ارقام نظیر مضافتی، نوارهای پهن نکروتیک در سطح فوقانی و گاهاً تحتانی محور اصلی خوشه‌ها مشاهده می‌شود.

پژوهشگر تحقیقات کشاورزی عنوان کرد: عواملی نظیر افزایش درجه حرارت (بالاتر از ۴۳ درجه سلسیوس)، وزش بادهای گرم و خشک و کاهش ناگهانی رطوبت نسبی (پایین‌تر از ۲۵ درصد) در بروز عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما به اثبات رسیده است. دوره بحرانی وقوع عارضه از اواسط تیر تا اواسط شهریور بسته به رقم و منطقه متفاوت است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در پی تماس نخلکاران غرب استان (منطقه پارسیان) و مشاهده وقوع این عارضه روی درختان خرمای رقم برخی، کم کردن منطقی دور آبیاری در نخلستان‌های تحت تاثیر، استفاده از ترکیباتی مانند سولفات پتاسیم، افزایش ماده آلی خاک و هرس یک سوم انتهایی خوشه چه‌ها برای کاهش این عارضه توصیه شد.

انتهای پیام

نظر شما