شناسهٔ خبر: 48676676 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

با رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی صورت گرفت؛

افزایش تنش در شبه جزیره کره

آمریکا و کره‌جنوبی در حال آماده‌سازی برای انجام یک تمرین مشترک نظامی در ماه اوت از طریق شبیه‌سازی رایانه‌ای هستند. دو کشور از سال ۲۰۱۸ برای حمایت از مذاکرات خلع‌سلاح هسته‌ای بین واشنگتن و پیونگ‌یانگ، چنین تمریناتی را انجام می‌دهند.در مقابل نیز تمرینات نظامی کره‌شمالی با حضور فرماندهان نظامی و کمیسر‌های سیاسی، اعضای کمیته اجرایی ارتش، حزب کارگران کره و مقامات وزارت دفاع برگزار شد و هدف از آن ایجاد اتحاد نظامی و وفاداری به کشور بیان شده است. خواهر رهبر کره‌شمالی که دومین مقام قدرتمند در این کشور محسوب می‌شود با انتشار بیانیه‌ای گفت: « رزمایش مشترک میان واشنگتن و سئول در زمانی انجام می‌شود که در بحبوحه یک نقطه عطف تاریخی قرار داریم. اکنون این رزمایش مانعی برسر راه اعتماد میان دو کره خواهد شد که در حال بازیابی است و بنابراین روابط میان دو کره را دوباره مکدر خواهد کرد». گزارش پیش رو به این موضوع می پردازد که در ادامه می خوانید.

صاحب‌خبر -

پیونگ‌یانگ با اشاره به رزمایش مشترک آتیِ میان کره‌جنوبی و آمریکا، به سئول و واشنگتن درباره پیامدهای آن هشدار داده است.به نقل از خبرگزاری رویترز، «کیم یو جونگ» خواهر «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، با هشدار درباره رزمایش مشترک میان آمریکا و کره‌جنوبی، آن را مانعی برسر راه بازیابی اعتماد میان دو کره دانست.
خواهر رهبر کره‌شمالی که دومین مقام قدرتمند در این کشور محسوب می‌شود با انتشار بیانیه‌ای گفت: «به پیش‌بینی من، رزمایش مشترک میان واشنگتن و سئول در زمانی انجام می‌شود که در بحبوحه یک نقطه عطف تاریخی قرار داریم. اکنون این رزمایش مانعی برسر راه اعتماد میان دو کره خواهد شد که در حال بازیابی است و بنابراین روابط میان دو کره را دوباره مکدر خواهد کرد».خواهر «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، همچنین افزود: «دولت و ارتش کره‌شمالی بر اقدامات کره‌جنوبی و تمرین‌های نظامی خصمانه آن نظارت خواهند کرد».کیم یو جونگ در بیانیه خود از لفظِ «نقطه چرخش مهم» استفاده کرده است تا اشاره‌ای به اتصال دوباره خطوط تلفنی اضطراری میان پیونگ‌یانگ و سئول پس از یکسال داشته باشد.این در حالی است که منابع خبری اعلام کردند که ۱۴ قانونگذار آمریکایی لایحه‌ای را امضا کردند که به موجب آن خواستار پایان یافتن مناقشات میان کره‌شمالی و جنوبی و ایجاد دفتری برای ارتباطات میان پیونگ‌یانگ و واشنگتن شدند.هفته گذشته دفتر ریاست‌جمهوری کره‌شمالی از اتصال دوباره خطوط ارتباطات اضطراری مرزی بین سئول و پیونگ‌یانگ خبر داد که از سال گذشته قطع شده بود.کاخ آبی کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد که رهبران دو کشور از ماه آوریل نامه های شخصی را با هدف بهبود روابط مبادله کرده و دو طرف در این نامه ها توافق کرده اند که ارتباط مستقیم مرزی را به عنوان اولین گام برقرار کنند.در این بیانیه آمده است: دو رهبر همچنین توافق کرده اند که اعتماد متقابل را در اسرع وقت احیا کنند و رابطه را دوباره پیش ببرند.تمام خطوط ارتباطی بین کره ای از ژوئن سال گذشته میلادی به دلیل انتقاد کره شمالی از ناتوانی سئول در جلوگیری از ارسال اعلامیه های تبلیغاتی ضد پیونگ یانگ قطع شده بود.
کارشناسان می گویند از سرگیری ارتباط تلفنی مرزی، می تواند انگیزه ای برای آغاز روند صلح دو کره باشد که فعلاً متوقف شده است. سئول درگیر دیپلماسی فعال با هدف تنظیم گفت و گو بین پیونگ یانگ و واشنگتن به ویژه پس از تحلیف دولت جدید ایالات متحده بوده است.