به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، پژمان صالحی فر، مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه زیرساختهای انتقال خون استان همپای توسعه مراکز درمانی توسعه پیدا نکرده، گفت: هم اکنون در هیچ شهرستانی مرکز انتقال خون نداریم و این امر موجب شده تامین نیاز خون استان به سختی صورت گیرد.
او با بیان اینکه نیاز به خون همیشگی است، گفت: بسیاری از بیماران برای درمان خود به خون نیاز دارند که از جمله آنها بیماران تالاسمی هستند که هر ۲۰ روز یکبار باید خون تزریق کنند.
او افزود: نیاز به خون در درمان بیماران سرطانی و مصدومان تصادفات و در بسیاری جراحیها حیاتی و همیشگی است.
صالحی فر افزود: خون مادهای است که نمیتوان آن را ساخت و یا از جایی خریداری کرد و تنها منبع تولید آن بدن انسان است، بنابراین برای تامین آن حتما به اهدای همیشگی خون نیاز داریم.
او با اشاره به عمر کوتاه ذخایر خونی و فرآوردههای خونی گفت: امکان اینکه خون را برای طولانی مدت ذخیره کنیم وجود ندارد، بنابراین نیاز است که اهدای مستمر خون داشته باشیم تا بتوانیم نیاز بیماران را مرتفع کنیم.
برای ۴ روز در استان "ذخیره خون" داریم
او افزود: در حال حاضر در همین استان کرمانشاه ۲۴ بیمارستان در مجموع روزانه ۲۰۰ واحد خون نیاز دارند و برای اینکه بتوانیم نیاز آنها را تامین کنیم باید روزانه حداقل ۲۰۰ مورد اهدای خون داشته باشیم.
صالحی فر ادامه داد: علاوه بر این، باید روزانه حداقل ۳۰ تا ۴۰ مورد اهدای خون مازاد داشته باشیم تا بتوانیم ذخیره مناسبی برای مواقع ضروری داشته باشیم.
او افزود: در حالت ایده آل باید ذخیره پنج روز را داشته باشیم که در استان هم اکنون میزان این ذخایر حدود ۳.۵ تا چهار روز است و میتوان گفت ذخیره قابل قبولی است، اما ایده آل نیست.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه کار اهدای خون تعطیل بردار نیست، گفت: برای اطمینان خاطر از داشتن همیشگی ذخایر خونی ایده آل، باید اهدای خون به یک تکلیف اجتماعی تبدیل شود و همه باید بدانند یک روز نهایتا به این ذخایر خونی احتیاج پیدا میکنند و چه خوب است که هر زمان که میتوانند برای نجات انسانهای دیگر خون خود را اهدا کنند.
اهدای خون سیستم ایمنی را تقویت میکند
او به برخی تصورات بی پایه و اساس در خصوص مضرات اهدای خون اشاره کرد و افزود: برخی این تصور را دارند که با اهدای خون دچار کم خونی میشوند که این امر از اساس غلط است و یا اینکه با اهدای خون سیستم ایمنی آنها ضعیف میشود که به هیچ عنوان صحت ندارد.
صالحی فر افزود: برعکس این تصورات اشتباه اهدای خون موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و با اهدای خون اکسیژن رسانی به بافتهای بدن بیشتر میشود.
او گفت: هر فرد سالمی که بیماری زمینهای نداشته باشد میتواند به راحتی خون اهدا کند و این اهدای خون موجب تقویت سیستم ایمنی بدن او خواهد شد.
صالحی فر با تاکید بر لزوم تقویت زیرساختهای انتقال خون در استان گفت: متاسفانه همپای گسترش بیمارستانها و مراکز درمانی، زیرساختهای انتقال خون توسعه پیدا نکرده و همین امر موجب شده تامین خون مورد نیاز با سختیهای بسیاری همراه باشد.
او افزود: هم اکنون در هیچ یک از شهرستانهای استان مرکز انتقال خون نداریم و همین امر موجب شده آنطور که باید نتوانیم از افرادی که در شهرستانها داوطلب اهدای خون هستند، استفاده کنیم.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در تشریح مهمترین برنامههای هفته انتقال خون گفت: دراین هفته از تعدادی از اهداکنندگان مستمر خون در استان تجلیل خواهد شد.
او افزود: طی این یک هفته یک تیم دوچرخه سواری با پرچمهای مربوط به ترویج فرهنگ اهدای خون در سطح شهر کرمانشاه فعالیت خواهند داشت.
صالحی فر گفت: با برخی ارگانها و دستگاهها برای بحث اهدای خون هماهنگی کرده ایم و امروز در خدمت همکاران سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری جهت اهدای خون بودیم و در روزهای آتی دستگاههای دیگر مراجعه خواهند داشت .
انتهای پیام/د