بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: واکنش تل آویو به حمله علیه کشتی اسرائیلی در دریای عمان، ابراز نگرانی آمریکا درباره حادثه کشتی اسرائیلی در دریای عمان، آمادگی ایران برای کمک به ترکیه برای مهار آتش سوزی در این کشور، موافقت آمریکا با فروش ۱۸ بالگرد ترابری سنگین به اسرائیل و تصویب چهارچوب قانونی از سوی اتحادیه اروپا برای تحریم مقامات لبنانی، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
واکنش تل آویو به حمله علیه کشتی اسرائیلی در دریای عمان
در پی حمله به یک کشتی اسرائیلی در سواحل عمان، وزارت خارجه آمریکا از این موضوع ابراز نگرانی کرد و رژیم صهیونیستی خواهان پاسخ قاطع به این اقدام شد.
به گزارش الجزیره، امروز یک کشتی نفتکش که مدیریت آن را شرکت اسرائیلی زودیاک، بر عهده دارد در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت که این شرکت مدعی شده در این حمله، دو خدمه کشتی ـ که یکی انگلیسی و دیگری شهروند رومانی بودند ـ کشته شدند.
در پی این حمله، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با رئیس ستاد ارتش این رژیم تشکیل جلسه داد. یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی هم گفته است: اسرائیل احتمالا به حمله به کشتی خود پاسخ می دهد اما اینکه که چگونه و چه زمانی این پاسخ داده می شود، مشخص نیست.
یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل هم با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حمله، خواستار پاسخ قاطع به حمله به کشتی رژیم صهیونیستی در سواحل عمان شد.
او در بیانیهای گفت که به وزیر خارجه انگلیس گفته است: باید در قبال حملهای که در آن دو خدمه کشتی کشته شدند، واکنش سختی نشان داد. ایران تنها مشکل اسرائیل نیست بلکه به همه آسیب میرساند.
وزارت خارجه آمریکا می گوید نسبت به گزارش ها درباره حمله به کشتی اسرائیلی در سواحل عمان نگران است و در حال دنبال کردن اوضاع است.
رویترز هم به نقل از منابع اطلاعاتی اروپایی و آمریکایی مدعی شد: کشتی که برای شرکت اسرائیلی کار می کرد احتمالا با حمله پهپادی هدف گرفته شده و ایران مظنون اصلی در حمله به این کشتی است؛ هم اکنون کشتی با اسکورت یک ناو آمریکایی در حال ادامه مسیر خود است.
در همین حال شبکه العالم به نقل از منابع مطلع مقاومت در منطقه اعلام کرد که حمله امروز به کشتی اسراییلی در دریای عمان در پاسخ به حمله اخیر تل آویو به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفته است؛ این حمله رژیم صهیونسیتی به شهادت دو نفر از عناصر مقاومت منجر شده بود.
ابراز نگرانی آمریکا درباره حادثه کشتی اسرائیلی در دریای عمان
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره حادثه کشتی اسرائیلی در دریای عمان ابراز نگرانی کرد و گفت، آمریکا در حال همکاری با شرکای بین المللی برای روشن شدن حقایق است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت با بازماندگان قربانیان حمله اخیر به کشتی "مرسر استریت" در دریای عمان ابراز همدردی می کنیم و از وقوع چنین حملههایی به شدت نگرانیم.
وی در حساب کاربری توییتر خود افزود که آمریکا برای کمکرسانی و یافتن واقعیتها با شرکای بینالمللی خود در حال همکاری است.
جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در نشستی تلفنی با خبرنگاران آمریکایی گفت، کشورش از گزارش ها مبنی بر حمله به یک نفتکش اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان بسیار نگران است و وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد.
آمادگی ایران برای کمک به ترکیه برای مهار آتش سوزی در این کشور
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از وقوع آتش سوزی گسترده در بخشی از جنگلهای استانهای جنوبی ترکیه که منجر به بروز خسارات گسترده مادی و جان باختن و آسیب به تعدادی از شهروندان این کشور شد، ابراز تأسف کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن اعلام همبستگی جمهوری اسلامی ایران با دولت و ملت کشور دوست و برادر ترکیه و تسلیت به خانوادههای جان باختگان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای یاری رسانی به دولت و مردم ترکیه را اعلام کرد.
به گزارش فارس، آتشسوزی گسترده در جنگلهای منطقهای در جنوب آنتالیا در ترکیه در بعدازظهر چهارشنبه موجب تخلیه مناطق مسکونی شد.
مقامهای محلی به ساکنان سه محله دستور دادند تا منازل خود را تخلیه کنند. آتش سوزی جنگلها در چهار نقطه مختلف در جنوب آنتالیا رخ داد و چندین کیلومتر از منطقه جنگلی را در آتش سوزاند.
موافقت آمریکا با فروش هجده بالگرد ترابری سنگین به اسرائیل
وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با قرارداد فروش هجده بالگرد ترابری سنگین CH-53K با قراردادی به ارزش 3.4 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی موافقت کرد. این قرارداد شامل پیشرانهها، سامانههای ناوبری، تسلیحاتی، تجهیزات پشتیبانی، قطعات یدکی و پشتیبانی فنی میشود. شرکتهای لاکهید مارتین و جنرال الکتریک پیمانکاران این قرارداد است.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای عنوان کرد: آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد بوده و این برای منافع ملی آمریکا حیاتی است که به اسرائیل کمک کند به توسعه و حفظ قابلیت قدرتمند دفاع از خود بپردازد.
با وجود اعلام موافقت وزارت خارجه آمریکا، این بیانیه به معنای امضا شدن این قرارداد یا آنکه مذاکرات به نتیجه رسیده، نمیباشد.
تصویب چارچوب قانونی از سوی اتحادیه اروپا برای تحریم مقامات لبنانی
اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد، برای تحریم مقامات لبنانی که در فساد، جلوگیری از تشکیل دولت و بینتیجه ماندن اصلاحات اقتصادی و مسئولیت پذیری این کشور نقش دارند، چارچوب قانونی تصویب کرده است.
به گزارش "الجزیره"، به دنبال استعفای حسن دیاب، نخست وزیر سابق لبنان، پس از انفجار ویرانگر بندر بیروت، لبنان تقریبا یک سال است از یک دولت فعال محروم بوده است.
اتحادیه اروپا در بیانیهای گفت: مقامات لبنانی قرار گرفته در لیست تحریمها، مشمول ممنوعیت سفر اتحادیه اروپا و مسدود شدن داراییها میشوند و اشخاص اروپایی نمیتوانند با این افراد تجارت داشته باشند. اتحادیه اروپا آماده است تا از تمام ابزارهای سیاسی خود برای کمک به خروج پایدار لبنان از بحران کنونی استفاده کرده و به وخامت بیشتر دموکراسی، حاکمیت قانون و اوضاع اقتصادی، اجتماعی و بشردوستانه در این کشور واکنش نشان دهد.
هنوز نامی از مقامات لبنانی در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفته است؛ اما مقامات اروپایی اعلام کردند، کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تصمیم گیری در خصوص اشخاص مورد نظر جلسه تشکیل خواهند داد. برای وضع تحریمها، تمام ۲۷ عضو اتحادیه اروپا باید با آن موافقت کنند.
فرانسه و اتحادیه اروپا برای مجبور کردن مقامات لبنانی جهت احیای اقتصاد این کشور به دنبال استفاده از ابزار تحریم هستند.
نمایندگان پارلمان لبنان دوشنبه هفته گذشته "نجیب میقاتی" تاجر لبنانی را پس از انصراف "سعد حریری"، از تشکیل دولت، با ۷۳ رای از مجموع ۱۱۸ نماینده حاضر پارلمان لبنان و تایید "میشل عون" رییس جمهوری این کشور مامور تشکیل دولت کردند.
شرایط این روزهای لبنان که از دو سال پیش آغاز شده، برای مردم این کشور بسیار بغرنج شده و نبود برق و افت شدید ارزش «لیر» (پول ملی لبنان) در مقابل ارزهای خارجی در کنار کمبود شدید سوخت و همچنین گرانی افسار گسیخته قیمت کالاها در این کشور، فشار مضاعفی بر مردم لبنان وارد کرده، مشکلاتی که از دوره سوم نخست وزیر سوم "سعد حریری" به لبنان تحمیل شده است و هم اکنون نخست وزیر مکلف لبنان، باید برای آنها چاره اندیشی کند.
همچنین در چند ماه گذشته آمریکا، فرانسه و عربستان فشارهای زیادی را برای تحمیل خواستههای نامشروع خود در تشکیل کابینه لبنان تحمیل کردهاند، ولی تاکنون به نتیجه نرسیدهاند، از این رو سعی کردهاند با به هم ریختن اوضاع اقتصادی این کشور و فشار بر مردم لبنان، به این خواستههای خود در مسیر تامین منافع رژیم صهیونیستی دست یابند.
نظر شما