به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۱۴ و به دلیل مخالفت تلآویو با توقف شهرکسازی و نیز آزادی برخی اسرای فلسطینی متوقف شده است.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی به تشریح دلایل عدم ازسرگیری مذاکرات سازش در برهه کنونی پرداخت.
آتشبس پایداری در نوار غزه وجود ندارد
این روزنامه نوشت، تهدید به ازسرگیری درگیری در غزه و تنشهای قدس به معنای آن است که تلاشها در راستای صلح ممکن است فورا از مسیر خود خارج شود همانطور که در پی جنگ ۱۱ روزه در ماه می (سیف القدس) تلاشها برای اتشبس دائمی در غزه شکست خورد و حتی تلاش برای تضمین آرامش در مرزهای جنوبی (مرز فلسطین اشغالی با غزه) موفق نبود.
آمریکا و اسرائیل معتقدند که زمان کنونی برای مذاکرات سازش مناسب نیست
جروزالم پست در ادامه نوشت، آمریکا و رژیم صهیونیستی اعتقاد دارند که زمانی فعلی برای پیگیری طرح صلح و راهکار دولتی مناسبت نیست و پیشنهادی در این خصوص ارائه نکردهاند. موضع «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در این خصوص واضح است. از سوی دیگر در کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی نیز در این باره اختلاف وجود دارد؛ در حالی که «یائیر لاپید» وزیر خارجه طرفدار راهکار دو دولتی است «نفتالی بنت» نخستوزیر در گذشته مخالف ایجاد دولت فلسطینی بوده است.
میانجی مورد توافق وجود ندارد
این روزنامه افزود، تشکیلات خودگردان علیرغم اینکه روابط خود با آمریکا در دوره ریاستجمهوری جو بایدن را از سر گرفته، دیگر نمیخواهد که آمریکا به نقش میانجیگری خود در مذاکرات سازش ادامه دهد.
رهبری قوی از دو طرف وجود ندارد
جروزالم پست ادامه داد، نبود رهبری قوی میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی یکی از موانع اصلی در برابر روند «صلح» میان اسرائیلیها و فلسطینیها در طول سالهای گذشته بوده است.
روابط اسرائیلی-فلسطینی در بالا متوقف شده است
این روزنامه نوشت، اگرچه در سطح غیررسمی بویژه در زمینه امنیتی روزانه تماسهایی میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی در جریان است اما روابط در سطح عالی متوقف شده است و با روی کار آمدن نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی این روند تغییر نکرده است.
اخیرا برخی منابع آگاه عربی از تحرکات غافلگیرکننده آمریکا برای احیای مذاکرات سازش بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی با وجود مهیا نبودن شرایط سیاسی خبر دادند. (جزئیات بیشتر)
همچنین منابع آگاه فلسطینی گزارش دادند که مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با فرستاده آمریکا طرحی ۳۰ بندی برای اعتمادسازی و احیای مذاکرات سازش ارائه کردند. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/م
نظر شما