شناسهٔ خبر: 48560095 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیپلماسی‌ایرانی | لینک خبر

توافق خروج یا تغییر نام‌ها برای ابقای نظامیان آمریکا در عراق؟

صاحب‌خبر -

پس از پایان دور چهارم گفت‌و‌گوی راهبردی بغداد و واشنگتن و انتشار مفاد بیانیه پایانی، منابع خبری می‌گویند، این بیانیه تفاوتی با بیانیه دور سوم ندارد و فقط نامگذاری‌ها تغییر کرده.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پس از صدور بیانیه پایانی دور چهارم گفت‌و‌گوهای راهبردی بغداد و واشنگتن،‌ منابع خبری به مقایسه مفاد بیانیه جدید با بیانیه‌ پیشین پرداختند.

سران آمریکا و عراق بعد از پایان دور چهارم گفت‌وگوهای راهبردی در کاخ سفید طی بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱، دیگر هیچ نیروی آمریکایی با نقش رزمی در عراق نخواهد بود.

روزنامه «العربی الجدید»، امروز (چهارشنبه)، در گزارشی در این خصوص نوشت: «به نظر نمی‌رسد که توافق دور چهارم و پایانی گفت‌و‌گوهای راهبردی آمریکا و عراق که پریروز صورت گرفت و شامل خروج نیروهای رزمی [آمریکایی] تا ۳۱ دسامبر آینده بود و در آن، عنوان حضور نظامی آمریکا در عراق به مشورتی و آموزشی تغییر یافت، مسئله جدیدی باشد یا منجر به محدود کردن نقش نظامی آمریکا در عراق شود».

العربی الجدید خاطر نشان می‌کند، بیانیه رسمی مشترک دور سوم گفت‌و‌گوها میان دو طرف در تاریخ هفتم آوریل گذشته بر همین موارد تأکید کرده بود به نحوی که در آن عنوان شده بود: «با توجه به توسعه توانمندی‌ نیروهای امنیتی عراق، دو طرف به این نتیجه رسیدند که نقش آمریکا و نیروهای ائتلاف اکنون به مأموریت‌های آموزشی و مشورت‌دهی تغییر یافته است».

در ادامه بیانیه مذکور آمده بود که این نقش «به نحوی خواهد بود که اجازه استقرار مجدد نیروهای رزمی باقی‌مانده در خارج از عراق را بدهد مشروط بر اینکه دو طرف در گفت‌و‌گوهای فنی آتی بر سر زمان به توافق برسند».

دو مقام عراقی آگاه در گفت‌و‌گو با العربی الجدید خبر دادند که مقامات سیاسی این کشور پیش از سفر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق درباره عدم امکان فراتر رفتن از قالب کنونی توافق به تفاهم رسیده‌اند.

یکی از این منابع در این خصوص گفت: «الکاظمی طی روزهای گذشته و پیش از رفتن به واشنگتن با سران و رهبران فراکسیون‌های شیعی تک‌به‌تک دیدار کرده است و پیامدهای امنیتی، سیاسی، اقتصادی و مالی این گام را  در صورت فراتر رفتن از خواسته تغییر نقش نیروهای آمریکایی از رزمی به مشاوره‌دهی شرح داده است».

این درحالی است که پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ اما با این حال، آمریکا همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار می‌ورزد.

به‌رغم اظهارات مقامات آمریکایی و عراقی درباره محدود شدن مأموریت نظامیان بیگانه به آموزش و اقدامات مستشاری به نیروهای عراقی، گرو‌ه‌های مقاومت عراق با اشاره به ورود گسترده کاروان‌های لجستیکی آمریکایی به خاک این کشور و مشارکت نیروهای آمریکایی در عملیات‌های نظامی عراق تأکید دارند که این اقدامات نمی‌تواند بیانگر محدود شدن مأموریت نظامیان آمریکایی باشد.

برچسب‌ها:

نظر شما