عربستان سعودی در ادامه حملات هوایی خود در یمن، جنوب این کشور را که صحنه درگیری های شدید میان مبارزان انصارالله و نیروهای مسلح حامی دولت مستعفی است، بمباران کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع محلی گزارش داد، جنگندههای سعودی در تلاش برای کمک به نیروهای حامی رئیس جمهور مستعفی و فرای عبدربه منصور هادی، مواضع مبارزان انصارالله را در مناطق خور مکسر و دار سعد در عدن، شهر مهم جنوب کشور، هدف قرار دادند.
این در حالی است که به گفته الخضر لَصوَر، رئیس بهداشت شهر عدن، در درگیری های شامگاه چهارشنبه (9 اردیبهشت) در شهر عدن، هشت نفر از جمله پنج نیروی شبه نظامی حامی دولت مستعفی و سه غیرنظامی کشته و 44 نفر زخمی شدند.
هنوز گزارشی درباره تلفات احتمالی مبارزان انصارالله در این درگیری ها منتشر نشده است.
در همین حال، گزارش های منتشر شده از پیشروی مبارزان شیعه حوثی انصارالله یمن در مقابله با شبه نظامیان طرفدار هادی در شهر عدن حکایت دارند.
تصویری از یمنی ها بر پشت بام یک منزل مسکونی که در حمله هوایی جنگنده های عربستان سعودی به یک پایگاه همجوار در فج عطان در صنعا، پایتخت یمن، تخریب شده است. (21 آوریل 2015 ، عکس از AFP)
در همین حال، نیروهای شبه نظامی سلفی از ادامه حملات به مبارزان حوثی انصارالله در استان های جنوبی لحج و ابیان در شب گذشته خبر داده اند.
مقامات محلی نیز به درگیری های شدید میان نیروهای وفادار به رئیس جمهور مستعفی یمن و مبارزان انصارالله در کِرش ، شهر مواصلاتی لحج با شهر مرکزی تعز، اشاره کرده و گفته اند این درگیری ها به تلفات از هر دو طرف منجر شده است.
گزارشهای ساکنان محلی نیز از وقوع درگیری در شهر ضالع در جنوب یمن حکایت دارند.
به گزارش سازمان ملل از اواخر ماه مارس تاکنون در درگیری های یمن، بیش از هزار نفر کشته شده اند.
تأکید شورای همکاری خلیج فارس بر ادامه تحریم انصارالله
در تحولی دیگر شورای همکاری خلیج فارس روز پنج شنبه (10 اردیبهشت) خواستار اجرای کامل و فراگیر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن شده است.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست خود در ریاض، پایتخت عربستان، با صدور بیانیه بر نتایجی که عملیات موسوم به «طوفان قاطع» به دست آورده و آغاز عملیات بازگرداندن امید تاکید کردند.
عربستان برای بازگرداندن هم پیمان خود عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و متواری به قدرت، جنگ علیه یمن را آغاز کرده است.
این کشور پس از 27 روز حملات هوایی به یمن، در ساعات پایانی روز سهشنبه (اول اردیبهشت) از پایان مرحله اول عملیات نظامی خود خبر داد. اما دور جدید حملات هوایی و توپخانهای سعودیها به یمن از روز پنجشنبه (3 اردیبهشت) آغاز شده است.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل پیشتر با طرح پیشنهادی کشورهای عربی در یمن موافقت کردند و 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل به نفع این پیشنویس رأی دادند و روسیه نیز به این طرح رأی ممتنع داد.
اعمال تحریم علیه رهبر انصارالله از جمله ممنوعیت مسافر از جمله موارد طرح کشورهای عربی در شورای امنیت به شمار می آید. در این قطعنامه همچنین از انصار الله خواسته شده است از آن چه تحریک و تهدید کشورهای همسایه خوانده شده است، دست بردارد.
بر اساس این طرح، هرگونه ارسال سلاح به نیروهای انصار الله ممنوع خواهد بود. شورای امنیت همچنین از انصار الله خواسته است از صنعا و دیگر مناطق این کشور عقبنشینی کند.
شورای امنیت از کشورهای عضو خواسته است کشتیهایی را که به یمن میروند بازرسی کنند. این شورا با حمایت از دخالت نظامی عربستان در یمن همچنین از مشروعیت عبدربه منصور هادی نیز رئیس جمهور مستعفی و متواری یمن نیز حمایت کرده است.
ن م/ م ح
∎