شناسهٔ خبر: 48482468 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

تکرار ادعاهای ضدایرانی شورای همکاری خلیج فارس

دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر ادعاهای نخ نمای ضدایرانی و تکراری را بر زبان جاری کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس امروز شنبه ادعاهایی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.

شبکه خبری العربیه به نقل از الحجرف گزارش داد که رفتارهای تهران، «ثبات منطقه را بر هم می‌زند».

وی همچنین مدعی شد که باید مذاکرات هسته‌ای وین، «شامل رفتار ایران نیز باشد و منحصر به اجرای مجدد توافق هسته‌ای نباشد».

این مسئول شورای همکاری با این ادعا که شورای مذکور خواستار «احترام به حاکمیت ملی و عدم مداخله در مسائل داخلی سایر کشورهاست»، ادعا کرد که «ایران به این مسئله پایبند نیست».

الحجرف با اشاره به برنامه موشکی و هسته‌ا ایران، نسبت به وضعیت کنونی عراق، سوریه، لبنان و یمن هشدار داد.

وی همچنین گفت که امنیت جهان، در گروه امنیت در خاورمیانه است و وضعیت کشورهای مذکور، تهدیدی آشکار برای امنیت و ثبات منطقه است.

وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اواخر خرداد ماه گذشته  مدعی شدند که باید اعضای این شورا در گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با ایران مشارکت داشته باشند.

این شورا با تکرار اتهامات همیشگی علیه ایران مبنی بر تلاش برای متزلزل کردن امنیت و ثبات منطقه، «بر لزوم پایبندی ایران به اصول و مبادی بین‌المللی، اصل حسن‌همجواری، احترام به حاکمیت کشورها» و عدم استفاده از آنچه خشونت خوانده شده، تأکید شده است.

شورای همکاری خلیج فارس همچنین خواست که مذاکرات وین، آنچه فعالیت بی‌ثبات‌کننده ایران و حمایت این کشور از تروریسم خوانده شده، به همراه موشکی بالستیک ایرانی را دربر بگیرد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اتهامات تکراری و بی اساس وارده در بیانیه پایانی نشست ۱۴۸ وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، را مردود شمرد و این رویکرد شورای همکاری را کاملا غیرسازنده توصیف کرد.

خطیب زاده با دوگانه خواندن سیاست برخی از کشورهای شورا در ادعای درخواست بهبود مناسبات با جمهوری اسلامی ایران از یک سو و ایراد اتهامات بی اساس از سوی دیگر، شورای همکاری را  عملا گروگان زیاده خواهی‌های سیاست‌های شکست خورده اقلیت پرهیاهویی از کشورهای این شورا خواند.

بعد از گذشت یک سال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست./فارس

نظر شما