شناسهٔ خبر: 48476375 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

اجرایی شدن ۶۶ کیلومتر خط لوله آبرسانی در استان خوزستان توسط بسیج سازندگی

رییس سازمان بسیج سازندگی کشور از اجرایی شدن ۶۶ کیلومتر خط لوله آبرسانی در استان خوزستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، از ابتدای تابستان کم آبی در استان خوزستان وارد فاز تنش آبی شد و بیش از ۱۱ شهر و  ۷۰۰ روستا دچار کمبود آب شرب، کشاورزی و احشام خود شدند و این موضوع باعث بحران و مشکلات عدیده‌ای برای مردم استان خوزستان شد.

از نبود آب آشامیدنی و تلفات دام‌ها تا مشکلات زیست محیطی و سلامت مردم این مناطق دچار خطر شده است. در این راستا بسیج سازندگی با فرماندهی سپاه وارد میدان شدند و با تشکیل قرارگاه آبرسانی در جهت کمک به مقابله با تنش آبی دست یاریگر مردم خوزستان شدند.

سردار سرتیپ محمد زهرایی، رییس سازمان  بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه  مسائل و مشکلات ناشی از تنش آبی در خوزستان با مدیریت جهادی بهبود خواهد یافت، اظهار کرد: از نخستین روز آغاز بحران آب در خوزستان مطالبه‌گری از مسوولان و پیگیری اقدامات در دستور کار قرار گرفت و منجر به رهاسازی آب از پشت سدهای خوزستان شد.

وی از تشکیل قرارگاه آبرسانی حضرت عباس  در خوزستان برای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی خبرداد و افزود: این قرارگاه 
 با توجه به مشکلاتی که در وضعیت آب شهرستان‌هایی شامل هویزه به ویژه در بخش مرکزی و بخش نیسان، دشت آزادگان، شادگان، حمیدیه، رامشیر و... وجود داشت تشکیل شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: این قرارگاه آبرسانی با همکاری فرماندهان نواحی مقاومت، نیروهای جهادی بسیج سازندگی و ادارات مرتبط با موضوع تنش آبی در راستای آبرسانی با لوله گذاری، آبرسانی با تانکر و تهیه بسته‌های آب معدنی اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: اولویت آبرسانی بر چند مورد آب شرب، احشام و کشاورزی تقسیم بندی شد براساس قانون تأمین آب شرب انسانی مقدم بر سایر حقابه‌ها است و بر این اساس تأمین آب روستاها در دستور کار قرار گرفت.

محمد زهرایی با بیان اینکه در زمینه تأمین آب شرب اعزام روزانه تانکرهای آب به شهرستان‌های دشت آزادگان، هویزه، حمیدیه، شادگان و سایر نقاط بحرانی در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: در برخی از نقاط که اعزام تانکر مقدور نبود، اقدام به تهیه آب معدنی و توزیع آن بین مردم انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه  علاوه بر تأمین آب شرب، تأمین آب دام نیز در اولویت است، عنوان کرد: برای جلوگیری از تلف شدن دام روستاییان بر اثر بی آبی اقدام به اعزام تانکر انجام شد تا از تلف شدن سرمایه روستاییان جلوگیری شود.

زهرایی عنوان کرد: بیش از ۸۳ تانکر آبرسانی با حجم بیش از ۱۴ هزار لیتر روزانه به روستاهای هویزه، دشت آزادگان، رامشیر و... آبرسانی می‌کنند، همچنین بیش از ۱۲۰ هزار لیتر آب معدنی تاکنون تهیه و برای مناطق کم آب و مردم روستاهای دچار تنش آبی از سوی سپاه، بسیج سازندگی، پایگاه‌های مقاومت، جهادگران، خیرین از سراسر استان  راهی این مناطق می‌شوند.

خط لوله‌های آب برای آبرسانی آماده می‌شوند

مسوول بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: برای  آبرسانی به روستاهای هویزه اجرای ۹ کیلو متر طرح آبرسانی جفیر یک و جفیر دو لوله کشیده شده با اعتبار بیش از سه میلیارد تومان وارد منطقه خواهد شد تا مشکل مردم حل شود.

وی با اشاره به اجرای ۵۰۰ متر اتصال لوله آب غدیر به تاسیسات آبرسانی بخش نیسان گفت: مجری این طرح‌ها بسیج سازندگی سپاه ولیعصر(عج) به عنوان دبیر اجرایی قرارگاه حضرت عباس است.

زهرایی اذعان کرد: گروه‌های جهادی با همکاری شرکت آبفا بصورت شبانه روزی ۴۲ الی ۴۶ کیلومتر خط لوله را در جهت  آبرسانی به روستا‌های بخش غیزانیه کارگزاری و نصب می‌کنند.

وی ادامه داد: آغاز اجرای فاز دوم پروژه آبرسانی به روستاهای گمبوعه حمیدیه و پیگیری اتصال تأسیسات روستایی سوسنگرد و هویزه به تأسیسات مجتمع امام علی(ع) از دیگر اقدامات سپاه خوزستان برای حل مشکل آب روستاییان غرب خوزستان بود.

بسیج ۸۰۰ گروه جهادی برای خدمت رسانی

مسوول بسیج سازندگی کشور گفت: در استان خوزستان ۸۰۰ گروه جهادی سازماندهی شده‌اند و بر حسب نیاز اقداماتی از جمله توزیع آب شرب با تانکر و آب خام برای احشام در مناطق دچار تنش آبی را انجام می دهند.

محمد زهرایی ادامه داد: هم اکنون گروه‌های جهادی در مناطق دچار تنش آبی از جمله در شهرستان‌های هویزه، دشت آزادگان، حمیدیه، رامشیر و آبادان در حال خدمت رسانی هستند.

وی بیان کرد: عمده تمرکز نیرو‌های جهادی برای آبرسانی در روستا‌های حوزه‌ پایین دست کرخه است که با مشکلات کم آبی روبرو هستند.

زهرایی اظهار کرد: پیگیری‌هایی برای حل مشکلات روستاییان در احمدفداله دزفول و دهدز هم انجام شد و تانکرهای تأمین آب نیز به این مناطق اعزام شدند.

وی تصریح کرد: در زمینه آبرسانی به دیگر مناطق اولویت دار و محروم استان نیز در حال هماهنگی هستیم تا هرچه سریعتر خطوط انتقال آب پایدار را به این مناطق برسانیم، آبرسانی به روستاها و مناطق بحرانی خوزستان تا زمان حل مشکلات تنش آبی و گذر از تابستان ادامه دارد.

انتهای پیام/س

نظر شما