به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آییننامه تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسی «ورودی ۱۳۹۹ و مابعد» دانشگاه علم و صنعت اعلام شد. بر این اساس دانشجو در طول تحصیل در مقطع کارشناسی میتواند با داشتن شرایط زیر از یک رشته به رشته دیگر در یک گروه آزمایشی تقاضای تغییر رشته دهد:
ماده ۱: ادامه تحصیل متقاضی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد.
ماده ۲: حداقل ۲۴ واحد گذرانده داشته باشد، که از این تعداد واحد ۲۰ واحد دروس پایه و اختصاصی گذرانده باشد.
ماده ۳: گذراندن دروس اصلی مطابق چارت دانشکده مبدأ در دو نیمسال اولیه
ماده ۴: داشتن نمره کد رشته مقصد در کارنامه محرمانه
تبصره ۱: در خصوص دانشجویانی که شرایط ماده ۴ را احراز نکردهاند، محاسبه معدل دروس غیرعملی غیرعمومی با احتساب دروسی که دانشجو نتوانسته با نمره قبولی بگذراند و نیز در نظر گرفتن واحد نظری در دروس عملی – نظری بهعنوان عدد شاخص انجام میشود. در صورتی که این عدد شاخص برای دانشجوی روزانه بیش از ۱۷ باشد، میتوانند درخواست خود را برای تغییر رشته به کد رشته دوره روزانه در دانشکده مقصد به امور آموزش ارائه کند.
در صورتی که این عدد شاخص بین ۱۷ و ۱۶ باشد دانشجو میتواند درخواست خود را برای دوره شبانه دهد. دانشجوی شبانه در هر صورت داشتن عدد شاخص و داشتن نمره کد رشته روزانه نمیتواند درخواستی برای دوره روزانه داشته باشد و باید حداقل عدد شاخص ۱۶ را برای درخواست تغییر رشته احراز کند. در خصوص رشتههای کم متقاضی، امور آموزش با هماهنگی دانشکده مبدأ و مقصد، میتواند درخواست روزانه با عدد شاخص ۱۶ را بررسی کند.
ماده ۵: موافقت گروهها و دانشکده مقصد و مبدأ جهت تغییر رشته و گرایش الزامی است.
ماده ۶: دانشجو باید با توجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل، امکان گذراندن واحدهای درسی مورد نیاز در رشته جدید را داشته باشد.
ماده ۷: تغییر رشته دانشجویان که به دستگاههای اجرایی خاص تعهد دارند، با رعایت کلیه شرایط این ماده و اعلام موافقت دستگاه اجرایی ذیربط امکانپذیر است.
ماده ۸: دانشجو در طول تحصیل میتواند تنها یکبار تغییر رشته دهد.
ماده ۹: دروسی که دانشجو در رشته و گرایش قبلی گذرانده است توسط گروه آموزشی جدید بررسی و معادلسازی میشود و فقط دروسی از وی پذیرفته میشود که با دروس رشته جدید اشتراک محتوایی داشته باشد و نمره هر یک از آن دروس نیز کمتر از ۱۲ نباشد.
ماده ۱۰: در صورت موافقت با تقاضای تغییر رشته، دانشجو موظف است در اولین فرصت در رشته جدید اخذ واحد کند و پس از نامنویسی، دانشجو حق بازگشت به رشته قبلی را ندارد.
ماده ۱۱: اقدام نکردن دانشجو به اخذ واحد در رشته جدید در وقت معین بهمنزله انصراف از تغییر رشته تلقی و حق تغییر رشته تا پایان دوره از وی سلب میشود.
ماده ۱۲: متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را حداکثر ۴ هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به اداره آموزش دانشگاه ارائه کند.
ماده ۱۳: دانشجو حداکثر تا پیش از شروع نیمسال پنجم میتواند تغییر رشته دهد و بعدازآن، بههیچعنوان درخواست مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. ضمناً درخواست تغییر رشته فقط در پایان نیمسال ۴ و ۲ بررسی میشود.
ماده ۱۴: تغییر رشته بهصورت مشروط در سیستم آموزشی امکانپذیر نیست.
ماده ۱۵: متقاضی نمیتواند درخواست تغییر رشته توأم با تغییر گروه آزمایشی دهد؛ از کلیه رشتهها به رشته طراحی صنعتی و برعکس، ممنوع است.
ماده ۱۶: دانشجویان مشمول تسهیلات خاص شاهد و ایثارگر «۲۵ درصد با بالا» طبق ضوابط خاص و مقررات دانشجویان شاهد و ایثارگر در صورتی که عدد شاخص مورد نظر را کسب نکرده باشند فقط با رأی کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه میتوانند تغییر رشته دهند.
ماده ۱۷: دانشجویانی که بر اساس نامه سازمان سنجش پس از اعلام اسامی اشتباه در کد رشته و ... بهصورت موردی به این دانشگاه منتقل میشوند دیگر نمیتوانند درخواست تغییر رشته دهند.
ماده ۱۸: دانشجویان انتقال هیئتعلمی طبق آییننامه اینگونه دانشجویان فقط در صورت داشتن کدرشته مورد نظر میتوانند درخواست تغییر رشته دهند.
ماده ۱۹:حداکثر ۲۰ درصد پذیرش دانشجوی کنکور سراسری در هر رشته، بهعنوان تغییر رشته به دانشکده مقصد معرفی میشود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/