محمدحسین مهدویان، کارگردان سریال زخمکاری روز پنجشنبه در صفحه اینستاگرام خود از پخش نشدن قسمت هفتم سریال زخمکاری خبر داد؛ خبری که برای مخاطبان این سریال اصلا خوشایند نبود، ولی دور از ذهن هم نبود. مهدویان، هفته قبل نیز پستی جنجالی منتشر کرد که در آن به سانسور یک سکانس از قسمت ششم این سریال اعتراض کرده و در پرده حرفهایی زده بود که بوی عدم اجازه پخش در صورت تکرار این روند را میداد. روی صحبت و اعتراض کارگردان زخمکاری که بود؟ ساترا؛ سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر. سازمانی که وظیفه نظارت بر شبکه نمایش خانگی را به عهده دارد. از ساترا در نقل قولها و پاسخهای مختلف اینطور به گوش میرسد که این سازمان حد وسط را گرفته و در برابر انتقادهای تند بعضی اشخاص و نهادها مبنی بر لزوم توقیف این سریال ایستاده و تصمیم گرفته با ارائه اصلاحیه، بعضی موقعیتهای هنجارشکن سریال را تعدیل کند. جنجال رسانهای اخیر محمدحسین مهدویان باعث شد در این گزارش پای حرف مسؤولان ساترا، علی سعد معاون کاربران و تنظیمگران اجتماعی ساترا و امیر ابیلی منتقد سینما بنشینیم تا این کشمکش را بررسی کنیم.
پاسخ معاون ساترا
علی سعد، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا در حساب توییتر خود در مورد تعامل با سریال زخمکاری نوشت: «اصلاحات در نظر گرفته شده توسط کارگزاری محتوایی در دو مرحله توسط گروههای مختلف تخصصی بررسی شد که نهایتا با تایید ضرورت اعمال اصلاحات، پلتفرم ملزم به اجرای آن شد.
موارد اصلاحی از اواسط هفته به پلتفرم اعلام شده که زمان کافی برای اعمال آنها در اختیار عوامل تولید بوده است.
طرح عمومی نکات محتوایی اصلاح شده را در رسانهها نقض غرض دانسته و به نوعی ترویج آنها میدانیم.
همانطور که قبلا اشاره شده، اصالت دادن به فرآیندها و عبور از رفتار و ملاکهای سلیقهای، محور حرکت ساتراست.
حقوق تضییعشده کاربران اگر ناشی از اهمال پلتفرم در اعمال اصلاحات در زمان مقرر باشد را در این مورد پیگیری و در طول هفته درباره آن تصمیمگیری میکنیم.
مبنای جنجال پیاپی، به عنوان یک تکنیک بازاریابی را برای زیستبوم رسانههای صوت و تصویری کشور مضر میدانیم.
نکات فوق در حالی است که عزم ساترا در حمایت از پلتفرمها و حتی تلاش آن برای پخش معدود تولیدات باقیمانده که قبلا مجوز تولید از سایر نهادها گرفتهاند بهرغم انتقادات فراوان و تحمیل هزینههای قابل توجه به ساترا بر همگان آشکار و مبرهن گردیده است.»
نظر شما