شناسهٔ خبر: 48425546 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مرمت نقاط گردشگرپذیر در بافت تاریخی کرمان

شهردار منطقه پنج شهرکرمان گفت: بافت تاریخی شهر کرمان ۵۰۰ هکتار مساحت دارد وشامل آثار تاریخی زیادی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی‌اکبر قطب‌الدینی، شهردارمنطقه پنج کرمان با بیان اینکه بافت تاریخی شهر کرمان ۵۰۰ هکتار مساحت دارد، گفت: بیشترین آثار تاریخی شهر کرمان مثل «قبه سبز»، «خواجه اتابک»، «یخدان مؤیدی»، کتابخانه «ملی» وغیره در بافت تاریخی قرار دارد.

او افزود: در احداث پارک‌ها و بهسازی و بازسازی پیاده‌رو‌ها، به‌دلیل تاریخی و قدیمی بودن، از نظر کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهره می‌بریم.

قطب‌الدینی، با اشاره به مرمت مکان‌هایی که امکان حضور گردشگر در آن‌ها بیشتر است؛ ازجمله موزه «بانو حیاتی» و کتابخانه «ملی» گفت: مسیر رفت‌وآمد به این اماکن و پارک‌های در حال احداث و در حال بازسازی نیز برای افراد دارای معلولیت، بهسازی شد.

او به بهسازی فرهنگ‌سرا‌های این محدوده، بهسازی مسیر‌های رفت‌وآمد به اماکن تاریخی، تعویض ۵۰ درصد کف‌سازی و تعویض و اصلاح سیستم روشنایی و نورپردازی پارک «ریاضیات» اشاره کرد و گفت: روشنایی پارک‌هایی مانند «انقلاب»، پارک میدان «امام حسین (ع)»، پارک «خواجه‌خضر»، «قبه سبز»، میدان «شهدا» (مشتاق) و دیگر پارک‌های سطح منطقه، تأمین شد.

شهردار منطقه پنج کرمان افزود: همچنین خیابان «شریعتی»، بخشی از خیابان «تجلی»، «قدمگاه»، سه‌راه «گلبازخان» و سه‌راه «سادات خوشرو» نورپردازی شد.

قطب‌الدینی، با اشاره به اینکه در این مدت، اطراف میدان «شهدا» برای اجرای بازار دست‌فروشان به‌طور کامل بهسازی شد، گفت: حتی مسیر‌های دسترسی به این بازار، پیاده‌روسازی، و اتصال این پیاده‌رو‌ها به بازار میوه و تره‌بار ابتدای خیابان «۱۷ شهریور»، بهسازی شد.

او از پیاده‌روسازی خیابان «گلبازخان» نیز خبر داد وبیان کرد: از آنجاکه بافت تاریخی، در مرکز شهر قرار دارد و بیشتر شهروندان به این منطقه رفت‌وآمد دارند؛ بنابراین، تلاش کردیم هر نقطه که دسترسی افراد با مشکل مواجه بود، یا پیاده‌رو، نورپردازی، و یا مسیر افراد دارای معلولیت اشکالی داشت، اصلاح کنیم.

شهردار منطقه پنج کرمان، به مرمت خیابان «شهید باهنر» و اطراف شهرداری منطقه پنج و دیوار‌های مسیر «خواجه اتابک» اشاره کرد و گفت: مرمت و اصلاح اماکن و مسیر‌های محدودۀ این منطقه، با رعایت ضوابط و در نظر گرفتن شرایط و شکل هر محله و هم‌خوانی با بافت آن منطقه انجام شد.

او تصریح کرد: در حال حاضر، کل دیوار‌های حوزۀ علمیه واقع در خیابان «تجلی» را بازسازی و رویۀ کار را مرمت کردیم.

او با اشاره به رعایت ضوابط مربوط به بافت تاریخی گفت: همواره تلاش کردیم ضوابطی که اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ما تعیین کرده، رعایت کنیم و با میراث فرهنگی تعامل مطلوبی داشته باشیم.

قطب‌الدینی افزود: همچنین در دورۀ اخیر، مجموعۀ ورزش‌های ساحلی شامل شش زمین ورزش ساحلی ازجمله فوتبال، والیبال، هندبال، کبدی، کشتی، کاراته و سپک‌تاگرا، در پارک قلعه «دختر و اردشیر» اجرا شد که در سطح کشور کم‌نظیر است.

او با اشاره به اصلاح پیاده‌روسازی خیابان «شریعتی»، از میدان «شهدا» تا سه‌راه «شمال‌جنوبی»، گفت: از دیگر برنامه‌های امسال، بازسازی و بهسازی پارک «باغ‌ملی» است که طراحی آن رو به پایان است.

قطب‌الدینی افزود: بهسازی پارک «طالقانی» هم در دستور کار قرار دارد.

او با اشاره به بازسازی و بهسازی محوطۀ اطراف «یخدان مؤیدی» طی امسال گفت: جدول‌گذاری میدان «شهدا»، رفیوژ وسط خیابان «شمال‌جنوبی»، خیابان «امام (ره)» و پارکینگ «محمودیه» در نزدیکی بازار بزرگ کرمان نیز در دستور کار است.
شهردار منطقه پنج کرمان، از روشنایی بازار «قلعه‌محمود» طی پارسال خبر داد و گفت: این بازار کف‌سازی شد؛ ضمن اینکه برای کمک به اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بخشی از بدنه‌سازی این بازار را نیز ما انجام خواهیم داد.

قطب‌الدینی اظهار کرد: در حال حاضر، طراح و مشاور در حال کار بر روی اتصال بازار «قلعه‌محمود» (ضلع جنوب خیابان امام) و بازار «قلعه» (ضلع شمال خیابان امام) از طریق معاونت شهرسازی و معماری شهرداری است که موجب باززنده‌سازی این بازار خواهد شد.

او افزود: جهت احیا و تأمین امنیت بازار «قلعه‌محمود»، یک غرفه اجاره کردیم و در اختیار دستگاه‌های امنیتی قرار دادیم.
انتهای پیام/ح

نظر شما