به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شهرستان پارسیان، « سید علی اصغر علامه » در گفتگویی خبری عنوان کرد: اولین محموله وارداتی به میزان 3 هزار تن پودر «calcind petroleum coke» cpc از بندر شهیدرجایی به بندر پارسیان جهت تست و راه اندازی دستگاه ship unloader و نوارنقاله از روی اسکله 5 بندر پارسیان تا سیلوهای شرکت سالکو مستقر در سایت جنوبی بندر پارسیان وارد شد.
وی تصریح کرد: پیش از این،بیش از 350 هزار تن سیمان از بندر پارسیان صادر شده و این اولین محموله وارداتی از بندر شهید رجایی به بندر پارسیان است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با اشاره به اینکه فاز نخست بندر پارسیان با 4 پست اسکله از سال 96 آغاز شده است اظهار کرد: اولین پست اسکله بندر این منطقه، بهمن ماه 1399 با دستور دکتر حسن روحانی رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید. اسکله شماره 5 با هدف تخلیه و بارگیری کالاهای فله و معدنی افتتاح شده است.
علامه با بیان اینکه بندر پارسیان 19 پست اسکله و ظرفیت تخلیه و بارگیری 40 میلیون تن کالا را دارد اظهار داشت:اسکله های شماره هفت و هشت هم با پیشرفت فیزیکی 70 درصدی با کاربری تخلیه و بارگیری انواع کالاهای فله و عمومی و کانتینری در سال جاری و سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی گفت: کک وارد شده به اسکله پارسیان پس از ذخیره در انبار توسط بونکر به کارخانه آلومنیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد حمل شده و در کارخانه کُک به همراه قیر قطران به صورت خمیر درآمده و قالب گیری و سپس سرد می شود.
گفتنی است این اتفاق طی یک فرآیند پخت ۱۵ روزه صورت میگیرد.سپس در زمان نیاز میله گذاری می شود و به دیگ های تولید آلومنیوم حمل می شود و در آن دیگ آند تولید شده توسط کُک و کاتُد موجود در که یون کاتد توسط پودر آلومینا حاصل می شود ، این دو یون آند و کاتد تحت یک حرارت و فرآیند تولید آلومنیوم مذاب می کنند و این آلومنیوم مذاب در قالب ریخته شده و سرد و تبدیل به شمش آلومینیوم می شود.
شایان ذکراست:بندر پارسیان اولین و بزرگترین بندر تخصصی صنعتی، معدنی و تجاری در ایران است که نیازهای تخلیه و بارگیری سه صنعت عمده انرژیبر شامل پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم را پاسخگو خواهد بود که با ظرفیت سالانه ۴۰ میلیون تخلیه و بارگیری کالا و در مجموع ۱۹ پست اسکله یکی از قطب های ترانزیتی کشور در سالهای آتی خواهد بود.
پایان پیام/711
نظر شما