شناسهٔ خبر: 48387610 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت آموزش و پرورش | لینک خبر

وزیر آموزش و پرورش در همایش«نظام تربیت اَوان کودکی؛ چشم‌انداز، تجارب و استلزامات»:

بی اعتنایی به «تعلیم و تربیت اوان کودکی»، بی اعتنایی به فلسفه خلقت و آموزه های دینی است

وزیر آموزش و پرورش در همایش «نظام تربیت اَوان کودکی؛ چشم‌انداز، تجارب و استلزامات» با تأکید بر توجه بیشتر به تربیت اوان کودکی، اظهار کرد: رها کردن تعلیم و تربیت کودک، بی اعتنایی به فلسفه خلقت و آموزه های دینی است و آموزش خانواده ها برای تربیت کودکان؛ از ویژگی های حکمرانی خوب است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی، با اشاره به اهمیت آموزش و تربیت در اوان کودکی اظهار کرد: یکی از قابلیت های ممتاز برای هر انسان و جامعه ای،  «قدرشناسی» و «فهم درست از اندازه ها» است و یکی از مشکلات جوامع انسانی، جابجایی قدرها و اندازه ها است، بنابراین موضوع تعلیم و تربیت اوان کودکی از موضوعاتی است که باید قدر، اندازه، اهمیت و ارزش این مفهوم و مأموریت آن به خوبی مشخص و تبیین شود.

وی با بیان این که انسان در شرایطی که هیچ نمی داند، متولد می شوند، اظهار کرد: آغاز زندگی انسان با ندانستن هاست و فرآیند یادگیری او از لحظه تولد آغاز می شود؛ با یادگیری است که انسان ها هویت پیدا کرده و شخصیت، شکل می گیرد و فرهنگ و تمدن در جوامع  زاده می شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که هیچ گاه هستی از تغدیه انسان، سترون نبوده است، گفت: خداوند همراه با خلقت انسان،‌ برای تغذیه روح و جسم او تدبیر کرد؛ زمین، دریا و هوا،‌ همه برای تأمین روزی و حیات انسان ها خلق شده است؛ او برای تغذیه روح و جان انسان ها نیز تمهید کرده است؛ «طبیعت» برای تغذیه روح و جان انسان ها آفریده شده است. گوش، چشم و فؤاد انسان ها را برای دیدن و شنیدن و تفکر کردن آفریده است، که ابزارهای اصلی انسان برای یادگیری است و نظام یادگیری، بر پایه این ابزارها استوار می شود و محصول این ابزارهای کلیدی، «فرهنگ و تمدن» است.

وی با بیان این که تمایز انسان ها، جوامع و تمدن ها، در نحوه به کارگیری این ابزار ها است، اظهار کرد: تمایز انسان‌ها نیز در بسط و بهره گیری از این ابزارهاست و تمام انسان‌ها این قابلیت ممتاز و کلیدی را دارند. اما خطری نیز این ابزارها را تهدید می‌کند و قرآن کریم به وفور درباره آسیب‌های این ابزارها سخن گفته است؛ بنابراین تمایزها، تمایز درکیفیت بکارگیری این ابزارهاست.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع «تغدیه روح انسان»، ‌اظهار کرد: آنجایی که صحبت از تغذیه روح می شود، اولین معلم، خداست.

وی با اشاره به آیات و شواهد قرآنی و تأکید بر این که خداوند به وفور انسان ها را به دیدن، شنیدن، تفکر و تأمل دعوت کرده است، اظهار کرد: اساس خلقت بر این وجه انسانی است که روح آدمی جلا پیدا کند. رسالت پیامبران هم برای تحقق همین هدف است(هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُوعَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ) لذا آنها هم معلم هستند، آن ها آمده اند تا وجوه مختلف انسان را تغذیه کنند؛‌ از این روی، این عرصه، عرصه ا ی الهی است؛ چراکه «فلسفه خلقت»، از این مسیر جریان پیدا می کند.

وی با تأکید بر اهمیت نظام تعلیم و تربیت اوان کودکی، گفت: «تمدن»، «جامعه» و «کشور» بر اساس همین تربیت، شکل می گیرد و انسان ها از همان لحظه اول تولد، در حال آموختن و یاد گیری هستند.

حاجی میرزایی تصریح کرد: رها کردن تعلیم و تربیت اوان کودکی، بی اعتنایی به فلسفه خلقت و تعالیم و آموزه های دینی است، بنابراین با نگاه اُخروی؛ رفیع ترین جایگاه متعلق به نظام تعلیم و تربیت و رفیع ترین دوره تعلیم و تربیت، «تعلیم و تربیت اوان کودکی» است.

وی با اشاره به این که ما هنوز آنگونه که باید، نظام یادگیری را درجایگاه رفیع آن لمس نکرده ایم، تصریح کرد: ما به میزانی که به نظام یادگیری وفادار هستیم، به پیشرفت و تعالی جامعه نیز وفاداریم. اما متأسفانه تمرکز برخلق نتایج قابل مشاهده، ملموس و کوتاه مدت، باعث شده تا نسبت به فعالیت های زیربنایی و بسترساز توجه کمتری شود.

وزیر آموزش و پرورش، با تأکید بر تخصصی بودن نظام یادگیری و لزوم حضور دانش و اندیشه های ناب دراین حوزه، افزود: باید با تمرکز بیشتر بر نظام یادگیری، خلق نتایج ترکیبی و ایجاد هم افزایی هوشمند، نظام یادگیری را در جایگاه واقعی خود بنشانیم. امیدوارم این گام در نظام آموزش و پرورش ایران عملی شود.

حاجی میرزایی با بیان این که خانواده ها برای تربیت فرزندانشان نیازمند آگاهی هستند، اظهار کرد: باید مهارت های خانواده ها در مواجه با فرزندانشان را افزایش دهیم تا به فرندان خود بیاموزند که چگونه بیندیشند و چگونه رفتار کنند و دولت ها باید این وظیفه را برعهده داشته باشند، زیرا نظام تعلیم و تربیت کودک جزو حکمرانی خوب جامعه است.

نظر شما