شناسهٔ خبر: 48316430 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع):

«میدان» باید پیشران وزارت خارجه باشد

در سیاست خارجی تراز انقلاب نوع چهارمی از دیپلماسی وجود دارد به نام دیپلماسی نهضتی یا همان میدان است که باید در سیاست خارجه به عنوان یک اصل مهم پذیرفته شود و پیشران این حوزه باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، کتاب »کارنامه سیاست خارجی دولت‌های یازدهم و دوازدهم» به قلم روح الله قادری کنگاوری توسط دانشگاه جامع امام حسین (ع) منتشر شد.

دکتر روح الله قادری مؤلف کتاب «کارنامه سیاست خارجی دولت‌های یازدهم و دوازدهم؛ با نگاهی به دولت سیزدهم» گفت:

اگر دیپلماسی را ابزار اعمال سیاست خارجی بدانیم، سیاست خارجی به مثابه یک امر ملی و حاکمیتی در سه قالب «دیپلماسی رسمی»، «دیپلماسی عمومی» و «دیپلماسی پنهان» مدیریت و اجرا می‌گردد. اما سیاست خارجی تراز انقلاب اسلامی به نوع چهارمی از دیپلماسی نیز نیازمند است به نام دیپلماسی نهضتی است.

وی با بیان اینکه منظور از دیپلماسی نهضتی، همان (میدان) است خاطرنشان کرد:

دیپلماسی نهضتی (بخوانید میدان) در اصول متعدد قانون اساسی به ویژه اصول ۱۵۲ و ۱۵۴ مورد تأکید و تأیید قرار گرفته و لازم است دستگاه‌های ذی‌ربط و مسئول کاملاً هماهنگ با هم و در چارچوب استراتژی ملی فعالیت و عمل نمایند.

«میدان» باید پیشران وزارت خارجه باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به برخی اظهارات و حواشی در خصوص تفسیر میدان و دیپلماسی در جعبه ابزار منافع ملی افزود:

«میدان» یک تفکر و اندیشه انقلابی است که در یک جغرافیای فرامرزی و محیط منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبلور می‌یابد. بنابراین وزیر امور خارجه و مجموعه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید این مسأله را نه فقط به عنوان اولویت سیاست خارجی که به مثابه یک «اصل مهم» پذیرفته و موتور پیشران سیاست خارجی بدانند.

دکتر قادری کنگاوری در خصوص کتاب «کارنامه سیاست خارجی دولت‌های یازدهم و دوازدهم؛ با نگاهی به دولت سیزدهم» اظهار کرد:

این کتاب حاصل دیدگاه‌های علمی و کارشناسانه جمعی از استادان و صاحب‌نظران حوزه سیاست خارجی است که توسط این‌جانب و جمعی از همکاران گردآوری، تدوین، تحلیل و در نهایت با رویکرد فراتحلیلی نگاشته شده است.

بیشتر بخوانید: ورود نهادهای دیگر به برجام محدودیت در اصل ۶۰ قانون اساسی است

وی افزود: مخاطب اصلی این کتاب، مسئولان عالی رتبه، معاونین و مدیران میانی هستند و مطالب این کتاب در دو بخش «خلاصه مدیریتی» و «در یک نگاه»، دوران سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم را با نگاه تجویزی به دولت سیزدهم (رویکرد سلبی دولت آقای روحانی و رویکرد ایجابی دولت آقای رئیسی) تلخیص نموده که امیدوارم مورد توجه و استفاده ایشان قرار بگیرد.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) افزود:

در این اثر، ابتدا پس از یک مقدمه کوتاه، در پیش‌گفتار، اصول و مبانی سیاست خارجی دولت انقلابی با تأکید بر سیاست همسایگی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در ادامه هفت محور اصلی روابط خارجی جمهوری اسلامی با نگاه انتقادی به سیاست خارجی دولت‌های یازدهم و دوازدهم و پیشنهادهای عملی برای دولت انقلابی سیزدهم ارائه گردیده که مهمترین آن، برجام و مذاکره با امریکا، میدان و محور مقاومت، فدراسیون روسیه، نگاه به شرق و چین، منطقه خلیج فارس، حوزه امریکای لاتین، بازدارندگی و دیپلماسی دفاعی است و در نهایت طی یک جمع‌بندی نهایی ماحصل بحث ارائه می‌شود.

دکتر روح الله قادری کنگاوری در پایان با قدردانی از همکاری و حمایت مؤثر دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت:

این کتاب با همکاری دانشکده و پژوهشکده پیامبر اعظم (ص) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و قرارگاه رسانه جبهه انقلاب و مشارکت علمی ۳۵ استاد و کارشناس برجسته حوزه سیاست خارجی تدوین شده است

انتهای پیام/