شناسهٔ خبر: 483081 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کارشناس عرب:وزراي کابينه نتانياهو،توافق آتش‌بس را لکه ننگي براي خود مي‌دانند

صاحب‌خبر - تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 1393/04/24

00:29:27.07
کارشناس مسایل رژیم صهیونیستی تاکید کرد وزرای راستگرا در کابینه بنیامین نتانیاهو، توافق آتش بس در نوار غزه را لکه ننگی برای این رژیم می دانند.
عباس اسماعیل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین، درباره پیشنهاد مصر برای آتش بس در نوار غزه گفت: طرح پیشنهادی مصر شامل دو مرحله است. مرحله اول، توقف درگیریها از صبح امروز و بازگشایی گذرگاه ها برای ورود کالا به نوار غزه است. مرحله دوم سفر دو هیئت از اسرائیل و گروه های مبارز فلسطینی در نوار غزه به مصر برای گفتگوهای غیرمستقیم در قاهره است. در مدت گفتگوها، دو طرف باید از اقداماتی که تاثیر منفی بر توافق داشته باشد خودداری کنند.
اسماعیل درباره موافقت کابینه امنیتی اسرائیل با طرح پیشنهادی مصر برای آتش بس در نوار غزه افزود: مصوبه کابینه امنیتی اسرائیل برای ارتش این رژیم الزام آور است و نشانه تمایل اسرائیل برای پیگیری کردن پیشنهاد مصر است. ارتش اسرائیل به همین علت حملات خود را متوقف کرد. منابع اسرائیلی می گویند ارتش این رژیم ممکن است از پرتاب محدود موشک از نوار غزه چشم پوشی کند. روشن است که اسرائیل خواهان عملی شدن توافق آتش بس در نوار غزه است تا بتواند از بحران کنونی خارج شود. کابینه امنیتی اسرائیل ساعت هفت صبح به وقت محلی تشکیل جلسه داد و در کمتر از یک دقیقه طرح پیشنهادی مصر تصویب شد. این جلسه کوتاهترین جلسه کابینه امنیتی اسرائیل از زمان آغاز حمله به غزه بود. هر یک از این جلسات چند ساعت و حتی تا هفت ساعت طول می کشید. اسرائیل می خواهد از تونل تاریک کنونی سریعتر خارج شود. تصمیم کابینه امنیتی اسرائیل غیرمنتظره نیست و از همان روز گذشته که طرح پیشنهادی مصر مطرح شد، مشخص بود این رژیم با آن موافقت خواهد کرد. حتی گفته می شود مصر این طرح را بر اساس تمایل اسرائیل پیشنهاد کرد. مصر دستکم اگر موافقت اولیه اسرائیل را نگرفته بود، این پیشنهاد را مطرح نمی کرد. هر چند که آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه و نفتالی بنت وزیر اقتصاد اسرائیل با آن مخالف هستند.
وی خاطر نشان کرد: بنیامین نتانیاهو و جریان حامی او تلاش می کنند این طرح را موفقیتی برای خود جلوه دهند و به همین علت به آن پایبند خواهند بود. بعضی اعضای حزب لیکود در کنست با این طرح مخالفت می کنند. وزرای بلندپایه راستگرا در دولت نتانیاهو این توافق را لکه ننگی برای اسرائیل و سیلی بر صورت اسرائیلیها می دانند که قدرت بازدارندگی این رژیم را از بین می برد. بعضی اعضای کنست از نتانیاهو خواستند از اسرائیلیها عذرخواهی کند. این توافق فقط از یک جنبه موفقیتی برای اسرائیل است که این رژیم را از بحران و تونل تاریک خارج کرد. اسرائیل در هشت روز گذشته سردرگم بود و نمی دانست باید چه راهبردی را در پیش بگیرد. اسرائیل با دو گزینه اعلام آتش بس یکجانبه یا حمله زمینی به نوار غزه روبرو بود. روشن بود که عملیات زمینی برای اسرائیل به شدت خطرناک خواهد بود و ارتش این رژیم هم تمایلی برای جنگ زمینی نداشت. ارتش اسرائیل همچنین دولت را برای لغو فراخوان دهها هزار نیروی ذخیره زیر فشار قرار داده بود.
عباس اسماعیل گفت: تردیدی وجود ندارد که بنیامین نتانیاهو امروز ضعیف تر از زمان آغاز حمله به نوار غزه است. نتانیاهو با موضع خود، حمایت راستگرایان را از دست داد. بعضی از شخصیت های راستگرا در کمین نتانیاهو هستند تا افکار عمومی را به سوی خود بکشانند. آویگدور لیبرمن از فرصت بسیار حساسی استفاده و پایان ائتلاف حزب خود با حزب لیکود را اعلام کرد. لیبرمن ممکن است بار دیگر از فرصت کنونی با توجه به ضعف نتانیاهو استفاده کند و ائتلاف حاکم را به چالش بکشد. البته می توان گفت نتانیاهو با حداقل خسارت از این بحران خارج شد، زیرا اگر به عملیات نظامی در غزه ادامه می داد شرایط او بدتر می شد.

اسماعیل در پاسخ به این سوال که آیا بگفته افسران اسرائیلی جنگ غزه مقدمه جنگ سوم لبنان است؟ افزود: اسرائیلی ها می دانستند که حزب الله جنگ غزه را زیر نظر دارد و از درس عبرت های آن استفاده خواهد کرد و به همین علت این رژیم باید قدرت بازدارندگی خود را تثبیت کند. اما اکنون ناظران اسرائیلی می گویند قدرت بازدارندگی این رژیم در جنگ غزه نه تنها ترمیم نشد، بلکه کمرنگ تر شد. اگر اسرائیل بخواهد در جنگ سوم لبنان شرکت کند، این شرایط به نفع آن نخواهد بود. به ویژه که یک افسر اسرائیلی به یدیعوت آحارونوت گفت اسرائیل در جنگ غزه با روزانه صد موشک روبرو بود، اما در جنگ سوم لبنان با پرتاب روزانه هزار موشک به سراسر مناطق فلسطین اشغالی روبرو خواهد شد. این مسئله باعث تشدید فشارها بر نتانیاهو می شود. اسرائیل برای دومین بار تهدید حمله زمینی به نوار غزه را مطرح کرد، اما از عملی کردن این تهدید خودداری کرد. بدون شک این عقب نشینی به قدرت بازدارندگی و اعتبار ارتش اسرائیل ضربه می زند.

00:33:59.03