به گزارش ایرنا، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا به سی ان ان گفته است: در مقاطعی، یکی از افراد مظنون به مشارکت در ترور "جوونل موئیز"، رئیسجمهوری هائیتی جزو منابع مورد اعتماد اداره مبارزه با مواد مخدر بود.
این مظنون بعد از ترور رئیسجمهوری هائیتی با مرتبطانش در اداره مبارزه با مواد مخدر تماس گرفت. یک مقام اداره مبارزه با مواد مخدر که در هائیتی مأمور بود از این مظنون خواست تسلیم مسئولان محلی شود.
بر اساس این گزارش، این مقام، به همراه یک مقام وزارت خارجه آمریکا، اطلاعاتی را به دولت هائیتی ارائه کردند که در تسلیم و دستگیری این مظنون و یک فرد دیگر کمک کرده است.
اداره مبارزه با مواد مخدر به سی ان ان گفته است برخی از عاملان ترور هنگام انجام حمله عنوان مخفف این اداره (DEA) را فریاد میزدهاند اما هیچ یک از عوامل ترور، این حمله را به نیابت از این اداره انجام ندادهاند.
سی ان ان افزود: چندین نفر که به نقشه ترور رئیس جمهوری هائیتی مرتبط بودند ، قبلاً مخبران اجرای قانون ایالات متحده بوده اند. منابع آگاه گفته اند برخی از این عوامل، مخبر اف بی. آی بودهاند اما اف بی آی درباره مخبرانش اظهار نظر نمیکند.
به گزارش سی.ان.ان، بسیاری از عاملان ترور رئیس جمهوری هائیتی با واسطه یک شرکت امنیتی مستقر در ایالت فلوریدا از سوی کلمبیا اجیر شده بودند.
پیش از این، "بویچیت ادموند" سفیر هائیتی در آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرده بود مهاجمان با لباس اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا وارد خانه رییس جمهوری هائیتی شدهاند و به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی مسلط بودهاند. آنها مزدوران خارجی و قاتلان حرفهای هستند.
"ژوونل موئیز" رئیسجمهوری 53 ساله هائیتی از سال ۲۰۱۷ قدرت را در دست داشت. چهل و دومین رئیس جمهوری هائیتی سه شنبه شب به وقت محلی در حمله مسلحانه افراد ناشناس اسپانیولی زبان به شدت مجروح و سپس خبر کشته شدن وی و مارتیه ماری اتین ژوسف همسرش تائید شد.
در پی ترور جوونل موئیز رئیس جمهوری هائیتی و همسرش در حمله مسلحانه افراد ناشناس به اقامتگاه خصوصی آنان، دولت این کشور حوزه کارائیب با اعلام وضع فوق العاده، فرودگاه این کشور را تعطیل کرد.
دولت هائیتی می گوید دستکم ۲۸ نفر در این عملیات ترور مشارکت داشته و سه شهروند آمریکایی به دلیل دست داشتن در ترور دستگیر شده اند.
بر اساس گزارش ها ، هائیتی طی چهار سال گذشته دستخوش بحرانهای سیاسی متعددی بوده و موئیز در این مدت هفت بار اقدام به تغییر نخست وزیر آن کشور کرده بود. این کشور یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که گفته میشود حدود ۶۰ درصد مردم این کشور در سطحی پایینتر از خط فقر زندگی میکنند.
نظر شما