شناسهٔ خبر: 48260202 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کاهش ۲۵ درصدی عرضه مرغ در بازار/ فروش مرغ بالاتر از نرخ مصوب تخلف است

نایب رئیس انجمن مرغداران‌گوشتی کاهش جوجه ریزی، تلفات ناشی از گرما و کاهش وزن گیری در فصل گرما را از علل کمبود عرضه مرغ در بازار اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران‌گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کمبود عرضه مرغ اظهار کرد: بنابر آمار در اردیبهشت ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این رقم‌ نسبت به برنامه تنظیم بازار ۷ میلیون قطعه فاصله دارد که این موضوع در کنار تلفات ناشی از استرس گرمایی و کاهش وزن‌گیری منجر به کمبود عرضه مرغ در بازار شد.

وی افزود: استرس گرمایی ناشی از شرایط فصلی تلفات واحدهای مرغداری بیش از ۱۵ درصد در سطح کشور است. ضمن آنکه گرمای شدید منجر به کاهش وزن دهی مرغ می شود که در مجموع در این فصل سال، ۲۵ درصد تولید ناشی از شرایط خاص گرما از بین می رود.

اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم افزایش قیمت مولفه های تولید، نرخ مصوب مرغ اصلاح نشده است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در واکنش به عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب در بازار بیان کرد: در حال حاضر مرغداران مرغ تولیدی را با نرخ مصوب یا حداکثر ۵۰۰ تومان بالاتر از قیمت مصوب عرضه می کنند که با این وجود عرضه با نرخ های فعلی در بازار منطقی نیست.

وی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، افزود: بارگیری نهاده های دامی با تاخیر در حال انجام است که این امر چالش های متعددی برای مرغداران ایجاد کرده است چرا که برخی واحدها به رغم خرید ذرت طی ۴۵ روز اخیر، اما هنوز نهاده بدستشان نرسیده که با این وجود ناگریز به تامین از بازار آزاد با نرخ بالا هستند.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه مرغداران در تامین مرغ مورد نیاز مشکلی ندارند، بیان کرد: گرچه مرغداران موافق افزایش قیمت در سطح بازار نیستند، اما با افزایش مولفه های تولید توسط دولت چاره ای جز اصلاح قیمت در بازار نیست.

این مقام مسئول درباره آینده تولید مرغ بیان کرد: آینده تولید به میزان جوجه ریزی بستگی دارد، گرچه بنابر آمار سامانه سماصط مشکلی در جوجه ریزی وجود ندارد و علی القاعده نباید کمبودی در بازار داشته باشیم، اما به اعتقاد بنده آمار این سامانه باید راست آزمایی شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره تاثیر گرانی مرغ بر قدرت خرید خانوار بیان کرد: مرغداران خواستار افزایش قیمت نیستند چرا که با گرانی مرغ، اقشار ضعیف توان خرید این محصول پروتئینی را ندارند اما متاسفانه زمانیکه که قیمت مولفه های تولید همچون ذرت، کنجاله، دان آماده و حمل و نقل تغییر می کند، چاره ای جز اصلاح قیمت نیست.

وی در پایان از توزیع روزانه ۶ هزار تن مرغ در بازار خبر داد و گفت: گرچه آمار دقیقی از سرانه مصرف به علت وضعیت معیشت مردم در اختیار نداریم، اما برآورد می شود که سرانه مصرف در همین محدوده باشد.

انتهای پیام/

نظر شما