به گزارش ایمنا، کیکاووس سعیدی در مورد آخرین وضعیت کاروان اعزامی کشورمان به المپیک توکیو اظهار کرد: تا این لحظه اعزام ۶۶ ورزشکار در ۱۶ رشته قطعی شده، البته ۶۸ سهمیه داشتیم که متأسفانه دو سهمیه از دست دادیم. از این تعداد ۱۰ سهمیه زنان و مابقی مردان هستند و دو سهمیه نیز به صورت تیمی راهی توکیو میشوند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسشی در خصوص واکسینه شدن نفرات جدیدی که سهمیه گرفتهاند، گفت: تمامی اقدامات لازم در این خصوص صورت گرفته و با همکاری فدراسیون پزشکی و ورزشی نفرات جدیدی که موفق به کسب سهمیه شدند نیز واکسنهای مربوطه را دریافت کرده اند. تلاش شده همه امکانات برای حضوری موفق در این دوره از بازیها مهیا شود. مراسم افتتاحیه به صورت محدود در توکیو برگزار خواهد شد و از هر کشور سرپرست کاروان، دو پرچمدار و ۱۰ ورزشکار رژه خواهند رفت.
سعیدی ادامه داد: حضور تماشاگر خارجی منتفی است و تماشاگران ژاپنی نیز با محدودیتهای جدیدی مواجه هستند. شرایط خوبی در اردوها برقرار است و کاروان منسجمی را اعزام میکنیم. تلاش کردیم اعزامی کیفی داشته باشیم. با تلاشهایی که صورت گرفت اعم از تأمین ارز، اقلام مورد نیاز، لباس رسمی و سایر موارد از جمله پروازها که کمترین توقف را داشته باشیم تا مسیر طولانی با کمترین توقف انجام شود. شرایط استقرار ورزشکاران ما کاملاً بررسی شده و نصرالله سجادی سرپرست کاروان ما شب گذشته به اتفاق جمعی از همکاران به این کشور سفر کردند تا در دهکده مستقر شوند. از ۲۶ تیرماه نیز اولین و بزرگترین کاروان شامل هفت رشته ورزشی و ۵۴ نفر راهی میشوند و در مراسمی در CIP فرودگاه امام خمینی (ره) به صورت رسمی با حضور مسؤولان ورزشی عالی رتبه ورزش بدرقه قهرمانان انجام خواهد شد. سایر مراسمها که قرار بود حضوری انجام شود به دلیل کرونا لغو شد و در بستر فضای مجازی صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: تا قبل از بیست و ششم ماه جاری و در آستانه اعزام کاروان ایران برنامههایی تدارک دیده شده، تا هشتم مردادماه گروههای مختلف راهی این دوره از بازیهای میشوند. آخرین گروه هشتم مردادماه اعزام میشود که شامل تیمهای ملی کشتی و کاراته است.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد اضافه شدن یک پرچمدار زن و شائبههایی که ایجاد شده است، گفت: این مساله هیچ ربطی به اتفاقات اخیر رشته بسکتبال نداشته و ندارد، کمیته بین المللی المپیک به همه کشورها اعلام کرد با هدف حمایت از برابری جنسیتی یک ورزشکار زن هم به عنوان پرچمدار در مراسم رژه حضور داشته باشد که اقدامی شایسته بود و سیاست درستی به نظر میرسد چرا که در نهایت تاکید و توجه آن به حضور زنان در ورزش و اهمیت این مساله باز میگردد.
وی در مورد چرایی انتخاب هانیه رستمیان و رشته تیراندازی تاکید کرد: انتخاب پرچمدار دوم بستگی به آن داشت که ورزشکار مربوطه یک روز بعد از مراسم افتتاحیه مسابقه نداشته باشد. بقیه ورزشکاران زن کاروان ما در تکواندو و تیراندازی مسابقه داشتند و فقط هانیه رستمیان این شرایط را داشت و برای همین وی انتخاب شد.
سعیدی در مورد تستهای پیش از اعزام کاروان ایران هم گفت: سه روز قبل از اعزام، از همه نفرات اعزامی تستهای PCR گرفته میشود، در محل ورود هم دوباره تست میشوند. شاید این تست به صورت انتخابی در توکیو هم اعمال شود، مقررات حباب هم اعلام شده و این به معنای آن است که ورزشکاران فقط مجاز به حضور در فضاهایی هستند که از قبل اعلام شده و اجازه حضور در سایر فضاها را ندارند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران در خصوص اینکه محمود رشیدی رئیس فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان هنوز از سوی اتحادیه جهانی به رسمیت شناخته نشده گفت: فعلاً هیچ قضاوتی نمیتوان کرد. فدراسیون جهانی مجمع انتخاباتی را هنوز نپذیرفته است. در این مجمع نماینده کمیته ملی المپیک حضور داشت و ما در نامهای رسمی این انتخابات را تأیید کردیم. اتحادیه جهانی ۱۰ سوال و ابهام داشت که در قالب پرسش مطرح کرده و فدراسیون نیز پاسخ آن را داده است و منتظر نظر و جمع بندی فدراسیون جهانی هستیم.
وی در مورد احتمال موفقیت ورزشکاران اعزامی هم افزود: در برخی از رشتهها مانند کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو، کاراته، شمشیربازی و وزنه برداری شانس مدال داریم البته در سایر رشتهها هم ممکن است نتایج خوبی به دست بیاید، رنگ و تعداد مدال به عوامل و متغیرهای بسیاری ارتباط دارد؛ موضوع حائز اهمیت این است که همه اعضای کاروان برای کسب بهترین نتیجه برای ورزش ایران همقسم شدهاند و امیدوارم این موفقیت را در بازیهای المپیک توکیو شاهد باشیم.
منبع: ایرنا
نظر شما