شناسهٔ خبر: 48245482 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

دریاچه ای مملو از گنج ماکروسکوپی

المیرا عسگری زاده

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: ۱۲ گونه انواع جلبک در دریاچه ارومیه زیست می کنند.

صاحب‌خبر -

امید یوسفی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه علی رغم شوری آب دریاچه و اینکه در افکار عمومی تصور بر این است که در این شوری هیچ موجودی نمی تواند زندگی کند، ولی این محیط کاملا زنده بود و موجودات میکروسکوپی و ماکروسکوپی در آن زیست می کنند، اظهار کرد: از جمله گونه های بسیار مهم و حایز اهمیت که در درون محیط آبی دریاچه حضور دارد گونه ای از سخت پوستان به نام "آرتمیا" که اندمیک دریاچه ارومیه بوده و به همین خاطر "آرتمیا اورمیانا" نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: این گونه ضمن اینکه از جمله مهمترین منبع غذایی برای بسیاری از پرندگان دریاچه محسوب می گردد، دارای ارزش اقتصادی بالایی بوده و از جمله غذای مهم و با ارزشی برای حوضچه های پرورش ماهی است. 

وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه همانند گنجی گرانبها است، ادامه داد:  همچنین این محیط دارای ۱۲ گونه از انواع جلبک ها بوده که مهمترین آنها جلبک سبز از خانواده تک سلولی "دونالیلا" بوده که البته در بیشتر منابع آبهای شور و نیمه شور کشور وجود دارد . در واقع جلبک "دونالیلا سالینا" در دمای بالا و نور بالا و شوری بالا نوعی رنگدانه قرمز رنگ از خود تولید می کند که "بتاکاروتن" نام دارد و در علم پزشکی و تولید برخی از داروها کاربرد دارد. 

یوسفی با اشاره به سرخ شدن دریاچه ارومیه در برخی از ماههای گرم سال گفت:  علت این پدیده هم به خاطر وجود این جلبک بوده که البته هیچ گونه خطر زیستی آن برای تنوع زیستی دریاچه تاکنون مشخص نشده است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه دریاچه ارومیه به مساحت تقریبی ۵۰۰ هزار هکتار بزرگترین آبگیر داخلی کشور و خاورمیانه بوده که از نظر وسعت بیستمین دریاچه بزرگ و از نظر شوری دومین دریاچه شور جهان محسوب می شود، افزود: تنوع زیستی بسیار بالا و طبیعت بکر و زیبای آن باعث شد تا در سال ۱۳۴۶ این دریاچه به همراه جزایر آن (باستثناء جزیره اسلامی) بعنوان منطقه حفاظت شده و سپس از تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۵۴طبق مصوبه شماره ۶۳ شورای عالی حفاظت محیط زیست، بعنوان پارک ملی معرفی شود.

وی گفت: علاوه بر عنوان ذکر شده به عنوان تالاب بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر نیز ارزش بین المللی کسب نموده و نهایت اینکه جزء یکی از معدود ذخیره گاههای زیست کره در سطح جهان در برنامه انسان و کره مسکون MAB و به ثبت جهانی رسیده است. این دریاچه از یکی از مناطق مهم زیستی برای پرندگان( IBA )نیز به ثبت رسیده است. 

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست استان بااشاره به اینکه این محدوده دارای دو محیط خشکی و آبی می باشد که محیط خشکی آن با حیات گیاهی و جانوری متنوع از جمله قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی ، ساختار توپوگرافی جزایر ١٠٢ گانه اش انبوهی از نیزارها، تالاب ها، جنگل های درختچه ای گز، رودخانه دائمی و فصلی در پیرامونش مجموعه نادری از اکوسیستم ها را در خود جای داده است، اظهار کرد: محیط آبی آن با خصوصیات فیزیکی وشیمیایی و چرخه زندگی زیستمندان آن یعنی آرتمیا، جلبک و خیل عظیم پرندگان نادر با تنوع رنگهای زیبایشان آن را در بین همه پارک های ایران و حتی جهان متمایز و برجسته ساخته است.

انتهای پیام

نظر شما