عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم با ارزش بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشته است.
او از پرداخت ۸۸ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.
هاشمی ادامه داد: با توجه به آنکه برداشت گندم از استانهای باقی مانده تا پایان مرداد ادامه دارد، از این رو برآورد میشود که خرید تضمینی به ۵ میلیون تن برسد.
واردات ۶ میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور
رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور درباره آخرین وضعیت واردات گندم بیان کرد: با کاهش میزان خرید ناشی از شرایط خشکسالی، امسال با احتساب نیاز داخل و ذخایر استراتژیک، ۵ تا ۶ میلیون تن گندم از مبادی خارج باید تامین شود.
به گفته او، امسال موضوع خشکسالی، کاهش ۵۰ درصدی بارش نسبت به سال قبل و عدم برداشت گندم از مناطق دیم موجب شد خودکفایی این محصول استراتژیک به رغم برنامه ریزیهای وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها محقق نشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان خروج ارز به منظور واردات گندم نمیتوان اعلام کرد، گفت: با وجود آنکه قیمت گندم در کشورهای مختلف وارداتی متفاوت است، از این رو نمیتوان رقم دقیقی را اعلام کرد و همواره بخش بازرگانی دولت باید تصمیمات لازم در این باره را اتخاذ کند، اما به طور متوسط قیمت هر کیلو گندم در بازارهای جهانی ۳۰۰ دلار است.
هاشمی از اعلام قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید در روزهای آتی خبر داد و گفت: شورای قیمت گذاری طی ۱۰ روز آینده، قیمت خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی را اعلام خواهد کرد. از این رو پیش بینی میشود که بر مبنای قیمت پایه ۵ هزار تومانی گندم و احتساب سایر هزینههای تولید، نرخ منطقی و مورد رضایت کشاورزان اعلام شود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان کمبود و گرانی نهادههای دامی را از دیگر دلایل افت محسوس خرید تضمینی اعلام کرد و گفت: امسال کمبود و گرانی نهادههای دامی موجب شد بخشی از گندم تولیدی صرف خوراک دام و طیور شود که این موضوع در میزان خرید و شکست سیاست خودکفایی و برنامه وزارت جهاد کشاورزی تاثیر سو گذاشت، هر چند عوامل دیگری همچون قیمت در بحث میزان خرید و خودکفایی تاثیر گذار است، اما به تنهایی نمیتواند منجر به شکست این سیاست شود.
انتهای پیام/
نظر شما