شناسهٔ خبر: 48200263 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

ابراز نگرانی آمریکا از قصد ایران برای تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تصمیم ایران برای تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده تا سطح ۲۰ درصد ابراز نگرانی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تصمیم ایران برای تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده تا سطح ۲۰ درصد ابراز نگرانی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که در نشست خبری روزانه در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد تصمیم ایران را «گامی ناگوار به عقب» توصیف کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با وجود این تأکید کرده پنجره دیپلماسی برای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا کماکان باز است.

«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امشب (سه شنبه) در پی انتشار اخباری مبنی بر ساخت صفحه سوخت سیلیساید گفت: «برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در رآکتور تهران، ۹ روز قبل به اطلاع آژانس رسید و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز شد.» (جزئیات بیشتر)

ساعاتی قبل‌تر، خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داده بود ایران قصد دارد به تولید اورانیوم فلزی غنی شده تا سطح ۲۰ درصد بپردازد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «نگران‌کننده است که ایران تصمیم گرفته عدم پایبندی به تعهداتش در توافق هسته‌ای را افزایش دهد، آن هم با آزمایش‌هایی که برای تحقیقات در زمینه سلاح هسته‌ای ارزش دارند.»

آمریکا و برخی کشورهای غربی ادعا می‌کنند که از اورانیوم فلزی می‌توان برای ساخت سلاح هسته‌ای هم استفاده کرد اما جمهوی اسلامی ایران تاکید کرده که صرفا با مقاصد صلح‌آمیز درصدد تولید این ماده است.

غریب آبادی در بیانیه شامگاه سه‌شنبه تصریح کرد: «سوخت سیلیساید، نوعی مدرن از سوخت هسته‌ای است که فناوری آن صرفا در اختیار تعداد انگشت شماری از کشورهاست.»

وی با بیان این‌که فعالیت تحقیق و توسعه در این خصوص با اورانیوم طبیعی حدود سه ماه قبل شروع شده بود، گفت: «در فرآیند جدید، یک صفحه سوخت جدید با استفاده از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد تولید می‌شود.»

نماینده دائم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: «این اقدام که کیفیت و کمیت تولید رادیوداروها را به طور قابل توجهی ارتقاء خواهد داد، جمهوری اسلامی ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در حوزه فناوری هسته‌ای تبدیل می‌کند.»

با آنکه دولت آمریکا تا کنون از انجام اقدامات لازم برای بازگشت به برجام خودداری کرده ند پرایس در اظهارات شامگاه سه‌شنبه مدعی شد آمریکا «نیت صادقانه» خود را برای بازگشت به برجام نشان داده است.

وی با اشاره به گام هسته‌ای جدید ایران گفت: «این یک گام ناگوار دیگر به سوی عقب توسط ایران است،  آن هم در زمانی که ما به نوبه خودمان نیت و آمادگی صادقانه خودمان را برای بازگشت به توافق نشان داده‌ایم.»

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین شامگاه سه‌شنبه تأکید یادآوری کرد دولت فعلی آمریکا کماکان سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که در دولت قبلی آغاز شده بود را ادامه داده است.

او در توییتی نوشت: ««آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داده که ایران قصد تولید اورانیوم فلزی غنی‌شده تا ۲۰ درصد دارد. آمریکا به نوبه خود، سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ را حفظ کرده است. تنها راه برای خروج از این دور باطل، از سرگیری مذاکرات وین بدون تأخیر و احیای کامل برجام است.»

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما