شناسهٔ خبر: 48130990 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دو فضانورد چینی با موفقیت از کابین اصلی خارج شدند

تهران- ایرنا- دفتر پروژه فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد، دو فضانورد این کشور به نام های «لیو بوئو مینگ» و «تانگ هونگ بوئو» صبح امروز یکشنبه با موفقیت از کابین اصلی خارج شده و عملیات خود را در خارج از ایستگاه فضایی انجام داده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از چاینا دیلی، «لیو بوئو مینگ» فضانورد چینی ساعت ۸:۱۱ امروز به وقت پکن درب کابین اصلی ایستگاه فضایی موسوم به «تیان هه» را باز کرد و در ساعت ۱۱:۰۲ هم «تانگ هونگ بوئو» دیگر فضانورد چینی با پوشیدن نسل جدیدی از لباس فضایی با موفقیت از کابین اصلی خارج شد.

گزارش حاکی است: در این بازه زمانی، «نیه های شنگ» دیگر فضانورد چینی در کابین فضاپیما ماند و عملیات پشتیبانی از دو فضانورد دیگر که از کابین اصلی خارج شدند را به انجام رساند.

یکی از ماموریت های این دو فضانورد چینی بالا بردن دوربین پانورامای نصب شده در ایستگاه فضایی است.

این اقدام وسعت دید دوربین پانوراما را تا حد زیادی بهبود می بخشد و این امکان را می دهد با کمک تصاویر ۳۶۰ درجه، زیبایی های بیشتری از فضا را تجربه کنیم.

چین بامداد پنجشنبه ۲۷ خرداد یک فضاپیمای حامل سه فضانورد را با موشک لانگ مارچ ۲ اف به ایستگاه فضایی خود مستقر در مدار پائینی کره زمین فرستاد. این نخستین بار از سال ۲۰۱۶ به این سو است که چین یک فضاپیما را با سه سرنشین از طریق موشک لانگ مارچ از صحرای گوبی به مدار زمین پرتاب می کند. چین در این ماموریت که بعد از پنج سال اجرا می شود، این فضانوردان را برای اقامت سه ماهه به یک ماژول فضایی در مدار زمین منتقل می کند که می تواند رکورد ۳۰ روزه چین را در سال ۲۰۱۶ بشکند.

"شنزو ۱۲" (Shenzhou-۱۲) به معنای "کشتی الهی" سومین مأموریت از ۱۱ ماموریت مورد نیاز برای تکمیل ایستگاه فضایی چین تا سال ۲۰۲۲ خواهد بود. در این میان، چهار ماموریت با این فضاپیما انجام می شود که ۱۲ فضانورد چینی را به فضا می فرستند. این تعداد بیشتر از ۱۱ زن و مردی است که چین در سال ۲۰۰۳ به مدار زمین اعزام کرده بود.

چین که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به یک قدرت اصلی فضایی تبدیل شود، دومین کشوری بود که سال جاری میلادی، مریخ نورد خود را دو سال پس از فرود اولین فضاپیمای این کشور در آن طرف ماه، روی مریخ فرود آورد.

این اقدام چین در شرایطی است که کاوشگر چانگ ئه ۵ چین حامل نمونه های خاک و سنگ کره ماه آذرماه سال ۱۳۹۹ بعد از انجام موفقیت آمیز ماموریت فضایی خود، در منطقه مغولستان داخلی در شمال چین فرود آمده است.

نظر شما