به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیدحسن بخارایی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گیاهان دارویی مشهد گفت: قیمت برخی از اقلام گیاهان دارویی نسبت به سال گذشته ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش یافته و این موضوع سبب کاهش اقبال مردم به خرید این فرآوردههای گیاهی شده است.
بیشتر بخوانید
او افزود: زمانی که تولید گیاهان دارویی متاثر از خشکسالی کاهش یابد قیمت تمام شده عرقیات و سایر محصولات به دست آمده از آن افزایش پیدا کرده و کاهش مشتری ناشی از آن کسب و کار فروشندگان این حوزه را کساد میکند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گیاهان دارویی مشهد ادامه داد: این در حالی است که سال گذشته تا ۳۰ واحد صنفی زیر پوشش اتحادیه فروشندگان گیاهان دارویی در مشهد به دلیل عدم فروش مناسب و افزایش هزینه ها پروانه کسب خود را باطل کردند.
بخارایی بیان کرد: فرآورده برخی از گیاهان دارویی مانند «خارشتر» نیز که کم آبی روی رویش و تولید آن تاثیری ندارد، به علت افزایش هزینههای جانبی مانند مزد کارگر و نرخ حمل و نقل با افزایش نرخ تمام شده مواجه شده و قیمت عرق آن رشد قابل ملاحظهای یافته است.
او تصریح کرد: در مجموع کسب و کار فروشندگان گیاهان دارویی به دلیل خشکسالی و کاهش مشتری، کساد است و ۸۵۰ دارنده پروانه کسب از این اتحادیه فروش مناسبی ندارند.
پیش از این مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی با اشاره به کاهش ۶۷ درصدی بارشهای امسال خراسان رضوی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته گفته بود که تمامی شهرستانهای استان به جز کوهسرخ، در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش بارندگی داشتهاند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ص.ب